ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η χειραγώγηση της αμερικανικής κοινής γνώμης και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από το Εβραϊκό Λόμπι και τα ισραηλινά συμφέροντα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο στην Αθήνα με θέμα: "Ο Κόσμος και η Ελλάδα το 2030", με κορυφαίους προσκεκλημένους ομιλητές τους διακεκριμένους Αμερικανούς καθηγητές Διεθνούς Πολιτικής, John Mearsheimer (University of Chicago) και Stephen Walt (Harvard).

Το Μάρτιο του 2006 οι δύο καθηγητές είχαν δημοσιεύσει στο αγγλικό περιοδικό London Review of Books την εκτενή έκθεσή τους "The Israel Lobby", που έκανε πάταγο στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. Οι διεθνούς φήμης επιστήμονες μίλησαν τότε για τον παρομοιώδη "ελέφαντα μεσα στο δωμάτιο"...που όλοι τον βλέπουν μα κανείς δεν μιλάει γι΄αυτόν: για τη χειραγώγηση της αμερικανικής κοινής γνώμης και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από το Εβραϊκό Λόμπι και τα ισραηλινά συμφέροντα.
 
ΠΗΓΗ:greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: