ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Ανάμεσα σε ιστορίες με πόρνες, παιδεραστές και φαλλούς ξεπροβάλλει ο αιώνιος «Έρως: από τη Θεογονία του Ησιόδου στην ύστερη Αρχαιότητα» στην τολμηρή έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε(10 Δεκεμβρίου) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Χρυσόφτερος θεός ή ακαταμάχητος δαίμονας; Πάντως η ανθρωπότητα ασχολείται με τον Έρωτα από τη γέννησή της, σύμφωνα με την έκθεση.


Η έκθεση περιλαμβάνει 272 έργα - γλυπτά, ανάγλυφα, αγγεία, ειδώλια, λυχνάρια, κοσμήματα από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ.- που προέρχονται από 50 μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Γαλλίας (και του Λούβρου).


Ακατάλληλη για ανηλίκους (κάτω των 16 ετών) είναι μία από τις βασικότερες ιδιότητες του Έρωτα, την οποία θα ανακαλύψουν όσοι φτάσουν έως τον δεύτερο όροφο του μουσείου, που μεταμορφώνεται σε δωμάτιο αρχαίου πορνείου






Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές του όγκου των εκθεμάτων. Σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την έκθεση αυτή . Θα δείτε μια άλλη οπτική της αρχαίας Ελλάδας .
ΙΝFΟ
«Έρως: από τη Θεογονία του Ησιόδου στην ύστερη Αρχαιότητα» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Πτέρυγα Ντόλλης Γουλανδρή, Ηροδότου 1, τηλ.
210-7228.321) έως 6 Απριλίου.
κειμενο ΤΑΝΕΑ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: