ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Και πάλι στην κορυφή!


Στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας επέστρεψε ο Ολυμπιακός που έκανε το καθήκον του νικώντας 3-0 τον ουραγό Πανθρακικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 14η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν 37 λεπτά για να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των Θρακιωτών με τον Γκαλέτι, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ντουντού που σκόραρε στο 45΄ και στο 58΄. Πέραν του +1 απ’ τον Παναθηναϊκό, οι Πειραιώτες μπορούν να χαμογελούν και για την επιστροφή του Τοροσίδη για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του.

Το ματς

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έδειξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου πως η κατάκτηση των τριών βαθμών δεν θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση, όμως οκτώ λεπτά ήταν αρκετά για να «καθαρίσει» ουσιαστικά τη νίκη. Σ’ ένα ανοιχτό παιχνίδι και απ’ την πλευρά του Πανθρακικού, που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ολική υπεροχή, όμως ήταν προβλέψιμοι και παρά τη δημιουργία των επιθέσεων δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους αντίπαλους αμυντικούς πέραν δύο σημαντικών ευκαιριών με τον Όσκαρ (18΄,25΄).

Βέβαια, πολλά απ’ τα τελειώματά τους δεν του βγήκαν, αφού βρήκαν μπροστά τους τον εκπληκτικό, Δημήτρη Ταΐρη, τέταρτο τερματοφύλακα (!) των Θρακιωτών που κρατούσε την ομάδα του στο ματς. Τα οκτώ τελευταία λεπτά όμως, ούτε εκείνος κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ, με τους Γκαλέτι (37΄) και Ντουντού (45΄) να διώχνουν το όποιο άγχος είχε δημιουργηθεί απ’ το 0-0.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με πιο χαλαρό τέμπο και μία αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Σακελλαρίου για τον ήδη αποδεκατισμένο Πανθρακικό, που μετρούσε πριν το ματς 13 απουσίες. Ο ρυθμός ήταν πιο μέτριος, μιας και πλέον ο Ολυμπιακός που δημιουργούσε και είχε και την κατοχή ένιωθε μια ασφάλεια με αυτό το 2-0. Αυτό όμως δεν σήμαινε φυσικά πως θα καθόταν πάνω στο υπέρ του σκορ και στο 58΄ ο Ντουντού πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (3-0) σε μία απ’ τις καλές βραδιές του στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα καλά μαντάτα πέραν των τριών βαθμών που τον επαναφέρουν στην κορυφή, είναι για τον Ολυμπιακό πως αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο Τοροσίδης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή το τελευταίο 20λεπτο γνωρίζοντας την αποθέωση. Το ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα είχε χαθεί απ’ το πρώτο μέρος, όμως το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και τόσο ο Ολυμπιακός με τον «σκασμένο» Μήτρογλου (είχε αρκετές ευκαιρίες), όσο και οι Θρακιώτες (είχαν και δοκάρι) κυνήγησαν το γκολ, όμως το 3-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.



Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ (71΄ Τοροσίδης), Μπράβο, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεονάρντο (71΄ Ζαϊρί), Μαρέσκα (87΄ Ντομί)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αλμπέρ Καρτιέ): Ταΐρης, Κανωτίδης, Σακελλαρίου (46΄ Στόικος), Χαριτωνίδης, Μπαχαρίδης, Άλβεζ, Αργυρίου (83΄ Μίτου), Μπερτράντ, Φαγιάρδο (78΄ Δραγανίδης), Μπουβάλ, Καζάκης

Παναγιώτης Τασιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: