ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Και από την οικονομική κρίση θα μας σώσουν οι μετανάστες!

161209-unΌχι δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπάν Κι Μούν, σε μηνυμά του  εν' όψει της διεθνούς ημέρας για  τους μετανάστες. Ακούστε τι άλλο λέει ο τύπος αυτός, που παίρνει  προφανώς χιλιάδες ευρώ, για να κάνει ότι του λένε οι Αμερικανοί και άμεσοι συμμαχοί τους: "Η μετανάστευση μπορεί να αποτελέσει ένα θετικό και χρήσιμο βίωμα για τους ίδιους τους μετανάστες, για τις κοινωνίες προέλευσης και τις κοινωνίες υποδοχής", και συνεχίζει με το κλασσικό λογύδριο " Οι μετανάστες γίνονται συχνά στόχοι λεκτικού μίσους, διωγμών και βίας. Κατηγορούνται άδικα για την τέλεση εγκλημάτων ή ως υπεύθυνοι για τις οικονομικές δυσκολίες, ενώ υφίστανται εκτεταμένες διακρίσεις".  Δηλαδή όσοι πιστεύετε ότι η αναλογία των μεταναστών έχει σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας, είστε ρατσιστές και τους μισείτε. Άρα πιο "ρατσιστική" επιστήμη είναι τα μαθηματικά, που αναδεικνύουν το 50% της εγκληματικότητας σχεδόν στην χώρα μας, προέρχεται από το 15% (λέμε τώρα) του πληθυσμού που είναι οι μετανάστες.
Το καλύτερο όμως είναι το σημείο στο οποίο ο κύριος Μπάν Κί Μούν, λέει ότι ακόμη και σε περιοχές με υψηλή ανεργία (βλέπε Ελλάδα) οι μετανάστες είναι χρήσιμοι, γιατί με τις ... γνώσεις τους, εξασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Διαβάστε ακριβώς διατύπωση: " ακόμη και σε μέρη όπου η ανεργία είναι υψηλή, υπάρχει συχνά ζήτηση για ξένους εργάτες σε συγκεκριμένους τομείς, οι οποίοι προσφέρουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης." Ε έχει ένα δίκιο ο άνθρωπος. Δεν έχετε δει από την δεκαετία του 1990 την τρομακτική τεχνογνωσία αλλά και υλικά που ήλθαν στην χώρα μας. Πλέον ο καθένας γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί ένα καλάσνικωφ, να κάνει μια απαγωγή ή βρε αδερφέ να μπεί σε μία τράπεζα και να πιάσει κάποιους ομήρους. Εκτός και αν εννοεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ την ευλογία των Σομαλών και των Πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματικά έφεραν μαζί τους την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με το εμπόριο ναρκωτικών, την πορνεία (και μάλιστα υπό την απειλή βουντού) και ούτω καθ' εξής.
Συμπέρασμα; Ο ΟΗΕ μας περνά για ... εντελώς κάφρους! Να κάνει κάτι με την Κύπρο δεν ξέρει, ή με την Παλαιστίνη, που γράφουν τα ψηφισματά τους, στα παλιά τους τα παπούτσια. Αλλά για την πολυπολιτισμικότητα, πρώτος είναι!
Όσο για τα δικά μας καραγκιοζιλίκια για την μέρα των μεταναστών και το "νιώστε σαν στο σπίτι σας" θα τα πούμε και αυτά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: