ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Παρουσιάση του νέου βιβλίου του Σ. Καργάκου

Το βιβλιοπωλείο «χωρίς όνομα», σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Σαράντου Καργάκου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του με τίτλο «Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ Η νεώτερη Αιγυπτιακή σφίγγα» και στην συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Φανερωμένης Χολαργού.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-6546742.

βιβλιοπωλείο «χωρίς όνομα»
Φανερωμένης 8, Χολαργός
Ε΄στάση Χολαργού στη λ. Μεσογείων
Ηλεκτρ.διεύθ. nonamebk@acci.gr ή ενημερωθείτε μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική σελίδα http://papaleonidasdimitris.wordpress.com

Καρπός πολυετούς εργασίας με πλήθος νέα στοιχεία, με άλλη προσέγγιση του ποιητή και του έργου του, με άλλη θεώρηση της πολιτικής και προσωπικής ζωής του Ποιητή, και πρωτίστως με μία νέα προσέγγιση του έργου του.

Ο αναγνώστης που θα μελετήσει το βιβλίο αυτό, με το νέο φωτογραφικό υλικό, θα γνωρίσει έναν άλλον Καβάφη, πέρα από αυτόν που έχει γνωρίσει. Διότι ο Κ.Π. Καβάφης είναι ένας πολυπρόσωπος άνθρωπος και ποιητής, που κατά την Ηρακλείτεια ρήση «φιλεί κρύπτεσθαι».
Στα κεφάλαια του βιβλίου, ο Σαράντος Καργάκος, αναλύει τη σχέση του ποιητή με την πολιτική και την θρησκεία, την ελληνικότητά του, την «θεατρικότητά» του, αλλά και τις πηγές της δημιουργίας του καθώς και τις σιωπές του.
Μας φέρνει κοντά στον άνθρωπο Καβάφη, αλλά και στο πως το έργο του μεγάλου ζωγράφου αντικατοπτρίζει αυτό που πρέσβευε ως προσωπικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: