ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Νέα επιτυχία τού ιστολογίου " esxatianasxesi ": Το βίντεό μας - για τον Βούγια και την απελευθέρωση των παιδιών τού Κουράκη - μπήκε στην Βουλή !!!

Το βίντεο αυτό, είναι από το χθεσινοβραδυνό (Δευτέρα 14-12-09) Δελτίο Ειδήσεων τού «Στάρ» και δείχνει τον βουλευτή τού Λάος Άδωνι Γεωργιάδη (0:20 τού βίντεο) να καταθέτει (στις 7 μ.μ. τής Δευτέρας 14-12-09) το βίντεο που αναρτήσαμε εμείς στις 8 Δεκεμβρίου και έγινε ανάρπαστο, ξεπερνώντας τα 10.000 views! Προσέξτε τί λέει ο Γεωργιάδης στο 0:34: Δεν είχε δεί το Δελτίο τού «Στάρ» όταν κατέθεσε αρχικά την ερώτησή του, αλλά το είδε στο Διαδίκτυο (προφανώς από το ιστολόγιό μας το οποίο παρακολουθεί πολλές φορές, μανιωδώς!) και άλλαξε την ερώτησή του. Άλλωστε, αν μπείτε στην προσωπική ιστοσελίδα του ( www.adonisgeorgiadis.gr/ ) θα δείτε ότι το δικό μας βίντεο έχει αναρτήσει! Όσο για το τί ακριβώς έγινε χθές βράδυ στην Βουλή και το τι τού απήντησε ο Βούγιας, μπείτε στα Πρακτικά τής Βουλής www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syne091214.txt να γελάσετε σαν Ρώσοι χωριάτες


ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ VIDEO:



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΣ 7ης Δεκεμβρίου 2009: http://esxatianasxesi.blogspot.com/2009/12/2-3.html

ΚΑΙ ΙΔΟΥ, ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό.
Επόμενη είναι η με αριθμό 214/8-12-2009 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Σπυρίδωνος-Άδωνι Γεωργιάδη, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την απελευθέρωση συλληφθέντων στα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου κ.λπ..

Η ερώτηση τού κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:

«Στις 6 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια της πορείας προς τη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, οι Αστυνομικές Δυνάμεις συγκρούσθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αντιεξουσιαστές στο κέντρο της πόλεως. Οι αστυνομικοί, όπως μεταδόθηκε από τα κεντρικά δελτία της 6ης Δεκεμβρίου, συνέλαβαν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι μάλιστα έφεραν μαζί τους σακίδια που περιείχαν σφεντόνες, βόμβες μολότοφ και άλλα όπλα. Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν δύο (2) Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον κ. Κουράκη και την κ. Αμανατίδου να έχουν παρέμβει για να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και όπως μεταδόθηκε, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με παρέμβαση του Υφυπουργού κ. Βούγια.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Γιατί δεν σχηματίσθηκε δικογραφία και δεν ακολουθήθηκε η συνήθης αυτόφωρη διαδικασία για τους συγκεκριμένους συλληφθέντες;
2. Σε ποιο νόμο δίδεται το δικαίωμα στον Υφυπουργό ή στον Υπουργό να αποφασίζει για την απελευθέρωση συλληφθέντων με οπλισμό;».
Στον ερωτώντα συνάδελφο Βουλευτή, κύριο Γεωργιάδη, θα απαντήσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπυρίδων Βούγιας.
Έχετε το λόγο, κύριε Υπουργέ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΟΥΓΙΑΣ (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κύριε συνάδελφε, δεν περίμενα ειλικρινά πως μία ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου θα αναπαρήγαγε άκριτα, χωρίς διασταύρωση και προσοχή, στοιχεία κουτσομπολίστικα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και χυδαία και...

συκοφαντικά, κάποιων καναλιών τα οποία μιλούσαν και αναπαρήχθησαν στην ερώτησή σας ακριβώς, για απελευθέρωση συλληφθέντων. Δεν υπήρξε καμία απελευθέρωση, διότι δεν υπήρξαν συλλήψεις στο σημείο εκείνο.
Αυτό που συνέβη, και θεώρησα θεσμική μου υποχρέωση, ήταν να μεταφέρω στην Ελληνική Αστυνομία το μήνυμα δύο συναδέλφων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στο οργανωμένο μπλοκ του Συνασπισμού, με ενημέρωσαν ότι πλησίαζαν σε ένα σημείο στο οποίο επικρατούσε πάρα πολύ μεγάλη ένταση. Η δεδηλωμένη θέση τους ήταν πως δεν ήθελαν καμία ανάμειξη στα γεγονότα, εφόσον υπήρχαν. Ήθελαν να απεμπλακεί η κατάσταση από την ένταση η οποία υπήρχε, να εκτονωθεί, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα και να μην γενικευτούν τα επεισόδια στην περιοχή.
Στο πλαίσιο της προστασίας του γενικότερου συμφέροντος, στο πλαίσιο της αποτροπής περισσότερων επεισοδίων, στο πλαίσιο της εκτόνωσης, και βέβαια στο πλαίσιο του σεβασμού της διαδήλωσης οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες θέλουν να εκφράσουν τα αιτήματά τους για τη μνήμη στον άδικο χαμό ενός δεκαπεντάχρονου παιδιού, θεώρησα θεσμική υποχρέωσή μου να ενημερώσω την Αστυνομία για το γεγονός αυτό και τους ζήτησα να έλθουν οι ίδιοι σε επαφή με τα στελέχη του Συνασπισμού, ώστε να μπορέσουν να εκτονώσουν την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό και έγινε.
Με την ευκαιρία αυτή, να σας πω πως αν διαδηλώσετε ποτέ, όποτε χρειαστείτε, έχετε το θεσμικό δικαίωμα να επικοινωνείτε όχι μόνο με μένα, αλλά και με τον Υπουργό, για να μπορέσετε να μεταφέρετε στη Διεύθυνση της Αστυνομίας την άποψη της πολιτικής σας πλευράς, για τη διαχείριση μίας κρίσης με στόχο πάντοτε τη διατήρηση της ειρήνης, την αποφυγή των επεισοδίων και τη γενίκευσή τους.
Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν –θα σας διαβάσω και την ανακοίνωση της Αστυνομίας- εκτονώθηκε η κατάσταση εκεί, αποφεύχθηκαν γενικευμένα επεισόδια, γενικευμένοι τραυματισμοί, τους οποίους θέλαμε να αποφύγουμε και στη συνέχεια, όλη η πορεία άλλαξε διαδρομή, όλο το βράδυ πήγε ομαλά ακριβώς εξαιτίας αυτής της σωστής διαχείρισης της κρίσης.
Με τη δική της γλώσσα η Αστυνομία απαντά και στο ερώτημά σας, λέγοντας βέβαια πως για τα αναφερόμενα στην επίκαιρη ερώτηση, περί απελευθέρωσης συλληφθέντων, δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ατόμων και συνεπώς, δεν υπήρχε απελευθέρωση συλληφθέντων. Ωστόσο, στο εν λόγω σημείο υπήρξαν προσαγωγές αιτιολογημένες συγκεκριμένων προσώπων. Πρέπει να σας πω πως στο σημείο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έγιναν εξήντα προσαγωγές, από τις εκατόν είκοσι που έγιναν εκείνο το βράδυ. Έγιναν συγκεκριμένες, αιτιολογημένες προσαγωγές και κανείς δεν αφέθηκε, εφόσον είχε πάνω του υλικά τα οποία μπορούσαν να δημιουργήσουν βίαια επεισόδια στη συνέχεια.
Η Αστυνομία αναφέρει και άλλα πολλά για την εκτόνωση της κατάστασης. Ήταν σωστή και έτσι αποφεύχθηκε η συνένωση δύο διαφορετικών μπλοκ συγκεντρώσεων που μπορούσε να οδηγήσει στην πρόκληση επεισοδίων. Τα υλικά που βρέθηκαν συγκεντρωμένα και εγκαταλελειμμένα από τους άλλους διαδηλωτές, απεστάλησαν στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.
Έχω την εντύπωση, κύριε συνάδελφε, ότι επενδύετε στην ανασφάλεια, στην ένταση. Και ένας ανασφαλής πολίτης κάνει ανασφαλείς πολιτικές επιλογές. Δεν θέλετε την ηρεμία, την ειρήνη, την ασφάλεια των πολιτών. Εμείς σε αυτήν την ασφάλεια επενδύουμε με απόλυτο σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και έτσι θα λειτουργεί από εδώ και πέρα η Ελληνική Αστυνομία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
Το λόγο έχει ο Βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
(BA)



(ML)
ΑΔΩΝΙΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, κατ’ αρχάς ευχαριστώ για την προσφορά να μπορώ να σας παίρνω τηλέφωνο αν διαδηλώσω. Πράγματι, όπως πάνε τα πράγματα σύντομα θα διαδηλώσουμε και για το θέμα της νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών, όπως το φέρνετε, και για το θέμα της εντάξεως της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, θα χρειαστώ το κινητό σας. Παρακαλώ να μου το δώσετε μετά, όπως το έχει και ο κ. Κουράκης. Εγώ αντιλαμβάνομαι τις κοινές πολιτικές σας διαδρομές και φιλίες του παρελθόντος, τις ανθρώπινες, αλλά επειδή με κατηγορήσατε ότι δεν έχω κάνει καλά τη δουλειά μου, καταθέτω για τα Πρακτικά τής Βουλής το Δελτίο Ειδήσεων τού STAR τής 8.12.09 -ήταν το πιο εμπεριστατωμένο, παρόμοια έπαιξαν στο ALTER και τον ΑΝΤENNA- που έχω κάνει και την απομαγνητοφώνηση τού τι έχετε δηλώσει εσείς στο Δελτίο για να το δουν- και το έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα μου: http://www.adonisgeorgiadis.gr/.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν cd, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο τού Τμήματος Γραμματείας τής Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών τής Βουλής) Λέτε: «Δεν ήταν συλλήψεις, ήταν διαχείριση μιας έντονης στιγμής. Υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα, κάποια ήταν ακροβολισμένα σε πολυκατοικίες». Και το μείζον: «είχαν εγκαταλείψει τον οπλισμό τους». Και στα πλάνα του δέκτη της τηλεοράσεως -που έχω καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων- είναι διάφορα παιδιά καθισμένα στο έδαφος, δίπλα είναι οι τσάντες γεμάτες μολότωφ και σφεντόνες και οι αστυνομικοί γύρω-γύρω και ο κ. Κουράκης με ένα κινητό.
Εγώ δεν το γνώριζα όταν κατέθεσα την επίκαιρη ερώτηση. Αλλά, όπως στη συνέχεια του Δελτίου του STAR σας έχω καταθέσει και διαβάζω από την απομαγνητοφώνηση του κειμένου, ο κ. Κουράκης έκανε και δήλωση για τα τρία του παιδιά. Δεν ήταν στον μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθούσε που λέτε, αλλά ήταν σ' αυτό το μπροστινό μπλοκ που ήταν σταματημένοι με τις τσάντες μολότωφ. Εγώ αυτό κατάλαβα από το Δελτίο. Και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι το Δελτίο του καναλιού που προανέφερα, είχε και φάσα από κάτω, δηλαδή ταινία που έγραφε –πράγμα πάρα πολύ κακό και για τη κυβέρνησή σας και για το Κοινοβούλιο εν γένει- «αν έχεις μπαμπά τον Κουράκη, δεν σε σταματάει η αστυνομία». Θα έπρεπε, λοιπόν, εφόσον αυτό δεν είναι αληθές –εγώ πείθομαι- να έχει βγει το Υπουργείο σας και να έχει διαψεύσει αυτή τη φάσα. Φαντάζεστε οι πολίτες, οι εκατοντάδες χιλιάδες που βλέπουν τηλεόραση, να μείνουν με την εντύπωση ότι «αν έχεις μπαμπά τον Κουράκη περνάς τα μπλόκα»;
Αλλά επί της ουσίας, δεν μου απαντήσατε. Η αστυνομία σταμάτησε ένα μπλοκ. Δέχομαι ότι δεν είχε καμία σχέση το μπλοκ με το ΣΥΡΙΖΑ, που τυχαία ακολουθούσε. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές τέτοιες ατυχίες, να πέφτει πάνω σε πορείες αντιεξουσιαστών -είναι γνωστό αυτό, δεν το θέλει, αλλά να κάπου διασταυρώνονται οι δρόμοι τους. Ωραία, λοιπόν, δεν είχε καμία σχέση το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Το δέχομαι. Αυτό, όμως, που είναι το μείζον, είναι που η αστυνομία είχε σταματήσει μία ομάδα ανθρώπων. Αυτή η ομάδα ανθρώπων είχε πάνω της –και τις βλέπουμε στα πλάνα- τις τσάντες με τις μολότωφ και τις σφεντόνες και αντί η αστυνομία να ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία, θεωρήσατε εσείς σκόπιμο να πάρετε τηλέφωνο και να ζητήσετε την αποφυγή επεισοδίων, να τους αφήσετε ελεύθερους. Και λέτε εσείς –γιατί αυτό είναι το μείζον και σ' αυτό θα μου απαντήσετε εσείς, γιατί εγώ έχω κάνει φροντιστήριο- ότι «είχαν εγκαταλείψει τον οπλισμό τους». Και επειδή είχαν εγκαταλείψει τον οπλισμό τους, έπρεπε να μην υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους; Σε ποιο νόμο αυτό εδράζεται; Αφού, λοιπόν, είχαν οπλισμό, κατά τη δική σας δήλωση και αφού είχαν εγκαταλείψει τον οπλισμό τους, το δικό τους οπλισμό δηλαδή, γιατί ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παρενέβη και σταμάτησε τη συνήθη αστυνομική διαδικασία;
Και κλείνω αμέσως, κύριε Πρόεδρε, με την εξής επισήμανση, για να καταλάβετε τη φύση της ερωτήσεώς μου, γιατί κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς με ψέξατε. Ο κ. Χρυσοχοίδης, ο προϊστάμενός σας Υπουργός εδώ, την Παρασκευή δήλωσε στον κ. Δρίτσα, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον εγκάλεσε για συλλήψεις και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου είπε «Τι λέτε, κύριε συνάδελφε; Εγκαλείτε τον Υπουργό για συλλήψεις; Συλλαμβάνει ο Υπουργός σε μία Δημοκρατία; Συλλαμβάνει η αστυνομία». Αυτά είπε ο κ. Χρυσοχοίδης. (GM)

BA
Αντιστρόφως, όπως δεν μπορούμε να εγκαλέσουμε έναν Υπουργό για συλλήψεις, έτσι μπορούμε να εγκαλέσουμε έναν Υπουργό για μη συλλήψεις, γιατί το μείζον στο πρώτο και το δεύτερο είναι ότι ένας Υπουργός που δεν έχει καμία απολύτως δουλειά παρά μόνο την πολιτική διαχείριση του Υπουργείου διανοείται να παρέμβει σε μία κανονική αστυνομική διαδικασία. Αυτό είναι το ερώτημα, γιατί κάνατε παρέμβαση.
Ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Ο κύριος Υφυπουργός έχει το λόγο.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΟΥΓΙΑΣ (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη): Κύριε συνάδελφε, επαναλάβατε στην τοποθέτησή σας το υλικό μίας τηλεοπτικής εκπομπής την οποία παρακολουθείτε ή συμμετέχετε ενεργά συχνά στα τηλεοπτικά δρώμενα και γι’ αυτόν το λόγο άκριτα πιστεύετε, αναπαράγετε και μεταφέρετε στην κοινοβουλευτική σας ερώτηση. Δεν έκανα καμία δήλωση σε κανένα κανάλι. Ό,τι βλέπετε στην τηλεόραση πρέπει να έχετε καταλάβει, γιατί είστε έμπειρος πολιτικός, ότι δεν είναι υποχρεωτικό να το πιστεύουμε όπως ακριβώς δηλώνετε. Νομίζω πως δεν αισθάνεται κανένα Υπουργείο και κανένας Υπουργός υποχρεωμένος να διαψεύδει ό,τι λέγεται από συγκεκριμένα κανάλια, από συγκεκριμένες εκπομπές και με συγκεκριμένο τρόπο.
Υπάρχει διάψευση του κ. Κουράκη σχετικά με το θέμα που αναφέρετε. Η σχέση μου μαζί του ήταν, είναι και θα είναι πάντα καθαρά θεσμική.
Σας επανέλαβα και πριν ότι αισθάνομαι το έργο μου και μάλιστα τη συνεργασία μου με τους Βουλευτές έτσι, ώστε να μπορώ να σέβομαι την άποψή τους και εφόσον τη θεωρώ λογική –γιατί σας είπα ότι αποσκοπούσε στην αποτροπή των επεισοδίων στην γενίκευση τους και στην εκτόνωση της κατάστασης- να τη μεταφέρω ως προβληματισμό στην Αστυνομία, η οποία ως εκείνη την ώρα δεν είχε εικόνα του μπλοκ που πλησίαζε και τους ζήτησε να έλθει απευθείας σε επαφή μαζί τους. Εκεί έγκειται και μόνο εκεί η «παρέμβαση» μου. Μέχρι εκεί το αισθάνομαι μέρος της θεσμικής μου υποχρέωσης.
Από εκεί και πέρα, όπως σας είπα και πριν, έγιναν εξήντα αιτιολογημένες προσαγωγές. Οι προσαγωγές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι 800 περίπου όσες έγιναν σε όλη την Ελλάδα, ήταν στο σύνολό τους σχεδόν αιτιολογημένες. Υπήρχαν δηλαδή παιδιά, άνθρωποι, οι οποίοι είχαν υλικά τα οποία μπορούσαν να οδηγήσουν σε βίαια περιστατικά τα οποία εξ αυτού προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων.
Στην περίπτωση που αναφερθήκατε και πριν –από την ενημέρωσή μου αργότερα- η Αστυνομία αναφέρει πολύ συγκεκριμένα, πως άλλα παιδιά άφησαν αυτά τα υλικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο και επομένως δεν υπήρχε δυνατότητα ταυτοποίησής τους και προσωποποίησής τους στον κάθε έναν χωριστά. Δεν μπορούσε δηλαδή κανείς να ταυτοποιήσει και να πιστοποιήσει σε ποιόν άνηκαν τα υλικά αυτά. Για το λόγο αυτό κατασχέθηκαν στην Αστυνομική Υπηρεσία και απαγγέλλονται συγκεκριμένες διαδικασίες με την ποινική διαδικασία τη νόμιμη, ώστε να ταυτοποιηθούν και οι συγκεκριμένοι δράστες από τα υλικά που είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο στο σύνολό τους και το έδειξε η τηλεόραση.
Επαναλαμβάνω, όμως, πως μέσα σε μία πλειάδα γεγονότων σε ολόκληρη την Ελλάδα η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε και προστάτευσε περιουσίες, ζωές, το δικαίωμα της διαδήλωσης, το δικαίωμα των νέων παιδιών να διαδηλώνουν τα όνειρά τους, τη διαμαρτυρία τους, το θυμό και την οργή τους για το τραγικό γεγονός που έγινε πέρυσι.
Η Ελληνική Αστυνομία τα κατάφερε πολύ καλά, αυτή είναι γενική τοποθέτηση όλου του ελληνικού λαού.
Θα ήθελα να σας πω, πως δεν στηριζόμαστε σε μία πολιτική φόβου. Ο φόβος τρώει τα σωθικά της κοινωνίας! Δεν στηριζόμαστε πάνω στο φόβο, στηριζόμαστε πάνω στην ελπίδα, στην αποτελεσματικότητα, στον επαγγελματισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, στο στρατηγικό σχέδιο και σε μία πολιτική ο οποία θέλει να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα των νέων και να προστατεύσει τα ατομικά τους δικαιώματα.
Λυπάμαι γιατί νομίζω ότι αναπαράγετε πολλές φορές με τις δηλώσεις σας -εννοώ ως πολιτικός φορέας- μία όξυνση η οποία δεν βοηθάει την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Πιστεύω ότι επενδύετε στην ανασφάλεια, γιατί νομίζετε πως θα αποκομίσετε μικροκομματικά οφέλη από αυτήν. Η ανασφάλεια τροφοδοτεί τα πιο συντηρητικά ανακλαστικά των πολιτών. Δεν θα κερδίσετε από την υπόθεση αυτή. Εάν πραγματικά πιστεύετε πως χρειάζεστε ασφάλεια του πολίτη, η ασφάλεια είναι ένα καθολικό αγαθό. Δεν θα σας χαρίσουμε το προνόμιο πολιτικά να επενδύετε στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, αλλά θα την υποστηρίξουμε έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς: ηρεμία, παιδεία, δημιουργικότητα, ειρήνη, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συμπεριφορά σωστή, κατά περίπτωση προσαρμοσμένη όπως σε αυτήν την υπόθεση η οποία εκτονώθηκε σ’ ένα ολόκληρο βράδυ. Δεν ξέρω εάν θέλατε περισσότερα τηλεοπτικά πλάνα με ανοιγμένα κεφάλια, αίματα ή οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ πως δεν πρέπει να το σκέφτεται κανείς αυτό, για να μπορέσετε να πείτε πως εδώ υπάρχει μία υπερβολική ένταση και να κερδίσετε πολιτικά.
PM
(1GM)
Νομίζω πως εμείς καταφέραμε συνολικά να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας από τα δύο δείγματα γραφής τη βραδιά του Πολυτεχνείου και το τριήμερο των επετειακών διαδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου και νομίζω πως τα καταφέραμε πολύ καλά κι έτσι θα πορευθούμε εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας μαζί με τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Βούγια.
Αναρτήθηκε από Διηνέκης στις 7:13 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: