ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η πρόβλεψη του OBSERVER για “απαγωγές και δολοφονίες” και η δήλωση “δικαίωσης” του Στυλιανού Παττακού!!!


Για “ταξικό πόλεμο” στην Ελλάδα γράφει η Helena Smith στον OBSERVER προβλέποντας “απαγωγές και δολοφονίες καθώς οι Ελληνες θα στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου σε λίγο καιρό”. Η Smith σχολιάζει ότι οι θάνατοι των τριών άτυχων τραπεζικών την περασμένη Τετάρτη, λειτούργησαν σαν κουδούνι αφύπνισης για να τεθούν τα ερωτήματα που οι περισσότεροι Έλληνες δε θέλησαν ποτέ να απαντήσουν. Δίνει μεγάλη έμφαση στη στάση και στις επιδιώξεις της Αριστεράς και κάνει αναφορά στα όσα βρήκε μπροστά της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την εξουσία, από την κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, μέχρι την αποκάλυψη ότι λιγότεροι από 15,000 δηλώνουν εισοδήματα άνω των 10.000ευρώ ετησίως.Η Smith επικαλείται δήλωση του Στυλιανού Παττακού ο οποίος δηλώνει εξ αυτού δικαιωμένος και τονίζει στον Observer ότι, στα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας δεν υπήρχε χρέος, δεν πήγαινε χαμένη ούτε δραχμή μια. «Οι Έλληνες δεν είναι πειθαρχημένοι σαν τους Γερμανούς ή τους Βρετανούς. Χρειάζονται authority», δηλώνει ο εκ των πρωτεργατών της δικτατορίας.

Και συνεχίζει η ανταπόκριση: Για τα συνδικάτα και τις δεκάδες χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους, το ΔΝΤ δεν είναι ούτε άγιος ούτε σωτήρας, γι αυτό και προετοιμάζονται για τη «μάχη όλων των μαχών» στις προσεχείς εβδομάδες και μήνες. Για την αριστερά που ηγείται των διαδηλώσεων με τις σημαίες με τα σφυροδρέπανα, σχολιάζει η Smith, το ΔΝΤ υπήρξε το «κερασάκι στην τούρτα.» Η πλειοψηφία των Ελλήνων βλέπει το ΔΝΤ ως σύμβολο ξένης κατοχής. Για τους πολλούς αριστερούς και δεξιούς θεωρητικούς της συνωμοσίας, υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο υποταγής της Ελλάδας, αφού «στραγγιστεί» η χώρα από τους πόρους της. Ο Μανώλης Γλέζος σύμβολο της Αντίστασης, αναφέρεται στην ανάλυση, δηλώνει ότι «το θέμα πάει πολύ μακρύτερα από την οικονομία και είναι μια μάχη για εθνική ανεξαρτησία» και προσθέτει ότι, αυτό που βλέπουμε στους δρόμους, είναι μόνον η αρχή.
Η δημοσιογράφος σχολιάζει το έμφυτο αντι-εξουσιαστικό πνεύμα των Ελλήνων μετά την 400 ετών Τουρκική σκλαβιά, την ευκολία με την οποία οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν και την κουλτούρα της παράκαμψης των νόμων, για να παρατηρήσει ότι, εξ αιτίας όλων αυτών, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει μεγάλη δυσκολία να εφαρμόσει τις πολιτικές που εξήγγειλε. Για την τεταμένη σχέση κράτους-πολιτών, η Smith φέρνει ως κορυφαίο παράδειγμα τη φοροδιαφυγή και τη μαύρη οικονομία.
Καταληκτικά, η ανταποκρίτρια του Guardian/Observer στην Αθήνα, γράφει:
«Με τη φτώχια να αυξάνεται και με το μαχητικό ΚΚΕ να επιμένει ότι για την κρίση πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία, η Ελλάδα ενδέχεται να οδεύει και σε ένα νέο πόλεμο των τάξεων, του είδους που δεν έχει ξαναδεί. Ορισμένοι αναλυτές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο απαγωγών και δολοφονιών, καθώς οι Έλληνες θα στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου στους μήνες που έρχονται. Η συνομωσία της σιωπής που έχει επιδειχθεί στα προβλήματα της Ελλάδα μπορεί να τελείωσε, αλλά η μάχη που μπορεί να διαλύσει τη χώρα, μόλις άρχισε.»

http://www.guardian.co.uk/world/2010/may/09/greece-debt-crisis-euro-imf

πηγη                                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:listonplace.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: