ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 
Η Μακεδονία είναι από τους πρώτους στόχους.
Μετά την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης αποδομούν και τους πολιτιστικούς δήμους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΕΡΤΖΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΥΜΦΑΙΟΥ

Νυμφαίον 6 Μαΐου 2010 Θεσσαλονίκη 6 Μαΐου 2010


Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Νυμφαίου, επισκέπτες του και ευεργέτες του,

Το αγαπημένο Νυμφαίον μας απειλείται άμεσα. Σας καλούμε πανστρατιά να σώσετε από βέβαιο αφανισμό το ιστορικό μας χωριό, την οικονομία του και την κοινωνία του που μαζί αναγεννήσαμε και δημιουργήσαμε και που θαυμάζει όλη η Ελλάδα.
Ο «Καλλικράτης», εφ’όσον ισχύσει ως έχει, προβλέπει την εξής καταστροφή:
1. Καταργεί την Κοινότητα. Την συνενώνει σε έναν αγροτικό ενιαίο Δήμο Αμυνταίου μαζί και με 25 χωριά που αποτελούν τους Δήμους Αμυνταίου, Αετού και Φιλώτα.
Επί 527 συνεχή χρόνια 1385-1912 όλοι οι Οθωμανοί Σουλτάνοι διατήρησαν το Νυμφαίον/Νέβεσκα αυτόνομο, αυτοδιοικούμενο και ένοπλο Δήμο Νεβέσκης, άβατο στον οθωμανικό στρατό και υπαγόμενο στη Βαληντέ Σουλτάνα.
2. Χαρίζει στον ενιαίο Δήμο Αμυνταίου όλες τις υποδομές μας, τον εξοπλισμό μας, την κυριότητα των τεσσάρων εκκλησιών μας, το ιστορικό κοιμητήριο των προγόνων μας, τα βαρύτιμα οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα του Μουσείου μας, τις εστίες του ζωντανού πολιτισμού μας και ολόκληρη την μεγάλη ακίνητη περιουσία μας.
Τα πολυτιμότερα, μνημειώδη και ιστορικά αυτά κτήματά μας είναι δωρεές μεγάλων ευεργετών μας και αφιερώματα πατριωτών στο Νυμφαίον και στο Γένος μας. Τα υπόλοιπα απέκτησε η Κοινότητα με δικά της έσοδα.
Αναφέρονται λεπτομερώς παρακάτω ένα προς ένα.

Η Κοινότητα Νυμφαίου αποτελεί υπόδειγμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εξής:
Α. Με την χρηστή διαχείριση της περιουσίας της αντλεί ετήσια έσοδα 285.000 ε. Οι δικοί της πόροι αντιπροσωπεύουν το 60,99% του Προϋπολογισμού της. ΄Ετσι μπορεί να λειτουργήσει τελείως αυτόνομη καλύπτοντας άνετα εξ ιδίων κάθε πόρων όλες τις δαπάνες, ακόμη και όλους τους μισθούς, χωρίς να χρειάζεται ούτε ένα ευρώ από το Δημόσιο. Κανένας άλλος ΟΤΑ στην Ελλάδα δεν είναι τόσο αυτάρκης.
Β. Με το στρατηγικό σχέδιό της, σύγχρονες επιχειρησιακές μεθόδους και πατριωτικό προσκλητήριο αναγέννησε το ερημωμένο Νυμφαίον, διέσωσε και ανέδειξε την σπάνια εθνική κληρονομιά του και το μοναδικού κάλλους φυσικό περιβάλλον. Ανέπτυξε τον ήπιο τουρισμό, σε αντίθεση προς την βαρβαρότητα «της αρπαχτής», δημιούργησε ανθηρή οικονομία παροχής υπηρεσιών, σε αντίθεση προς την καταρρέουσα αγροτική, και ανέδειξε το Νυμφαίον σε πανευρωπαϊκό πρότυπο.
Γ. Με τις άρτιες υποδομές της, τον πλήρη εξοπλισμό της και τους εργαζομένους της εξασφαλίζει την υποδειγματική λειτουργία του οικισμού, προσθέτει νέα έργα, προστατεύει την ΄Αγρια Φύση, αναπτύσσει ζωντανό πολιτισμό, εγγυάται την ασφαλή συνεχή κίνηση των χιλιάδων επισκεπτών της στον άγριο χειμώνα μας, προσελκύει και διαχέει το πλούσιο ρεύμα των επισκεπτών στον Νομό Φλώρινας κ.α.π.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Νυμφαίου, επισκέπτες του και ευεργέτες του,

Αν, Θεός φυλάξοι, καταργηθεί η Κοινότητα, προκαλείται ολική καταστροφή. Αγωνιζόμαστε, λοιπόν, να την σώσουμε. Να σώσουμε όσα ανήκουν σε όλον τον ελληνισμό, όσα τιμούν την Ελλάδα, όσα όλοι ύμνησαν και υμνούν. Αγωνιζόμαστε να σώσουμε όσα στους χαλεπούς καιρούς μας χρειάζεται πάνω από όλα η Πατρίδα μας: εντιμότητα και ικανότητα, αλληλεγγύη και ευεργεσία, κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, αποφασιστικότητα και διορατικότητα, στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και σύγχρονες ευρωπαϊκές μεθόδους, ενότητα πάνω από τις διαφορές και γονιμότητα μέσα στον πλούτο των διαφορετικών ιδεών. Πίστη και αυτοπεποίθηση.
Αυτό είναι το Νυμφαίον μας: Οδηγός όλων μας.

Αίτημά μας είναι να ιδρυθεί αυτόνομος Ορεινός Δήμος Νυμφαίου, όπως επιβάλλουν το Σύνταγμα της Ελλάδος, οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες και το συμφέρον του Κοινού των Ελλήνων. Προβλέπεται ρητά, άλλωστε, από τον «Καλλικράτη».

Στον αγώνα μας δεν είμαστε μόνοι. Στο πλευρό μας έχουν ταχθεί σύσσωμο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας με ομόφωνο Ψήφισμά του, ο Νομάρχης Φλώρινας και οι Δήμαρχοι Αετού, Φιλώτα και Πρεσπών - οι δύο μάλιστα πρώτοι Δήμοι συνενώνονται με τον Δήμο Αμυνταίου αλλά ζητούν Ορεινό Δήμο Νυμφαίου. Τους ευγνωμονούμε. Ευχαριστούμε από καρδιάς, επίσης, τους αναρίθμητους κατοίκους της περιοχής Αμυνταίου, όλου του Νομού αλλά και όλης της χώρας που υποστηρίζετε το συνταγματικό αίτημά μας.

΄Ηλθε ο καιρός να συναγερθούμε και να υπερασπισθούμε το Νυμφαίον όλοι οι ΄Ελληνες. ΄Ολοι όσοι πονούμε, αγαπούμε και διακονούμε τον τόπο μας. ΄Ολοι όσοι τιμούμε την εθνική μας κληρονομιά. ΄Ολοι όσοι μετέχουμε της ημετέρας παιδείας, στηρίζουμε τα ακροπύργια του ελληνισμού, υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της ακριτικής Μακεδονίας μας και προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον.
Τώρα είναι η ώρα. Είναι η ώρα των πολιτών. Η δική σας ώρα.
Μη τη χάσετε γιατί θα χαθούμε! Σώστε ένα προσκύνημα ολων των Ελλήνων.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Νυμφαίου, επισκέπτες του και ευεργέτες του,

Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» έχει αναρτηθεί από την Κυβέρνηση σε Ανοικτή Δημοκρατική Διαβούλευση στο Διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypes.gr Γνωρίζουμε πως η μαζική συμμετοχή των πολιτών είναι κρίσιμη.
Σας καλούμε και Σας παρακαλούμε, λοιπόν, στείλτε τώρα αμέσως το ισχυρό προσωπικό μήνυμά Σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypes.gr (Σύνδεσμοι Υπουργείου – Γεν. Γραμ. Δημ. Διοίκησης – Επικοινωνία – Σχόλια – Καταχώρηση).
Το μήνυμά Σας πρέπει να είναι σύντομο, σαφές και επώνυμο -ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, άλλη ιδιότητα, διεύθυνση. Κεντρικός πυρήνας του, ένας:

Προσυπογράφω το αίτημα του Νυμφαίου:Αυτόνομος Ορεινός Δήμος Νυμφαίου. Είναι συνταγματικό δικαίωμά του. Είναι χρέος σας.

Βάλτε, όμως, την ψυχή Σας και όλες Σας τις δυνάμεις. Ο καθένας μας έχει πολλές.
Καλέστε και παρακαλέστε με e-mail κάθε φίλο σας, κάθε συνεργάτη σας, κάθε δικό σας να στείλει προσωπικά το ηχηρό μήνυμά του. Διαδώστε το Υπόμνημά μας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Νυμφαίου, επισκέπτες του και ευεργέτες του,

Σας αναφέρουμε στη συνέχεια ένα προς ένα όσα ανεκτίμητα στοιχεία της περιουσίας μας αφαιρεί από την Κοινότητα και χαρίζει στον Δήμο Αμυνταίου αμέριμνος ο «Καλλικράτης» παραβιάζοντας την βούληση των ευεργετών μας και το Σύνταγμα.

Περιουσία που δωρήθηκε στο Νυμφαίον και χαρίζεται στον Δήμο Αμυνταίου:

΄Αγιος Νικόλαος: μνημειώδης τρίκλιτη ξυλόστεγη Βασιλική κατάφορτη με πολύτιμα αφιερώματα πιστών. Την ανήγειρε το 1867 ο άρχων Μίχας εφένδης Τσίρλης. Πυρπολήθηκε το 1947 και οι υπερασπιστές της έγιναν Ολοκαύτωμα για την Ελλάδα.
Την ξανάκτισε από τα ερείπια η ΄Ενωση Συντακτών Η.Ε. Αθηνών τη δεκαετία 1950.
Την αναστήλωσε εκ βάθρων, την κόσμησε και την αγιογράφησε το 2000-2002 ο Νικόλαος Ι.Σωσσίδης με δαπάνη δύο εκατομμυρίων δολλαρίων.
΄Αγιος Βασίλειος, κομψοτέχνημα μακεδονικής μεταβυζαντινής αρχιτεκτονικής. Αφιέρωμα της οικογενείας Βικτωρίας Κ.Μίσσιου. Τον αρχικό ναό, που μετά ερείπωσαν οι χαλεποί καιροί, είχε αφιερώσει η οικογένεια Νικολάου Θ. Δώδου.
Προφήτης Ηλίας, τον ανήγειραν στην κορυφογραμμή της πρώτης γραμμής του Μετώπου το 1948 οι υπερασπιστές του Νυμφαίου εις μνήμην των πεσόντων.
Παναγία, την αφιέρωσε από το υστέρημά του ο λαχειοπώλης Γεώργιος Βλάχος.
Νόμος το 1943 επανέφερε στην Κοινότητα την κυριότητα των Ναών που είχαν κριθεί -και δημευθεί από το Κράτος- σαν…οθωμανικά ανταλλάξιμα κτήματα!
Κοιμητήρια, δωρεά Θεοδώρου Ι.Τσίρλη, 2.200 χρυσές λίρες Αγγλίας. Ιστορικοί τάφοι 200 ετών, γλυπτά εξαιρετικής τέχνης, ο τελευταίος των παραδείσων μας.
Νίκειος Σχολή, διατηρητέο μνημείο αρχιτεκτονικής και Ιστορίας. Δωρεά Ζαν Νίκου, 10.000 χρυσές λίρες Αγγλίας. Μοναδικό στην Ελλάδα σχολείο. Είναι Συνεδριακό/Εκπαιδευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Κοινότητας. Στεγάζει το νέο Ενημερωτικό Κέντρο Φυσικού Περιβάλλοντος «Αρκτούρος», δύο μόνιμες εκθέσεις ιστορικών κειμηλίων, μαθήματα του Ωδείου Φλώρινας και μικρά επιστημονικά και επιχειρηματικά συνέδρια.
Κοινοτική Βιβλιοθήκη, δωρεά εις μνήμην Κώστα Δούδου. Συλλογές συγγραμμάτων, δωρεά των ελληνικών Πανεπιστημίων.
Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας Νυμφαίου, δωρεά των αδελφών Ματλή, των αδελφών Μισιρλή και του Νικολάου Φίστα, τρεις όροφοι. Σπάνιες συλλογές εργαλείων και κοσμημάτων αργυροχρυσοχοΐας, ασημωμένων εικόνων και παλαιών Ευαγγελίων, εκκλησιαστικών σκευών, επίπλων, πινάκων, πρωτοτύπων χειρογράφων του Μακεδονικού Αγώνα κ.α. Είναι δωρεές δεκάδων οικογενειών στη γενέτειρα και του συλλέκτη Νικόδημου Τριαρίδη.
Αρχηγείο του Π.Μελά, διατηρητέο μνημείο, κληροδότημα Θωμαΐδας Δ.Τσίρλη
«Νέβεσκα», κοινοτικό ξενοδοχείο/εστιατόριο, αρχική δωρεά Θεοδώρου Ν.Δώδου.
«Ο Ναύαρχος», παραδοσιακό καφενείο, κληροδότημα Θωμαΐδας Δ.Τσίρλη
Ξενώνας κοινοτικών υπαλλήλων και αγροτικό ιατρείο, δωρεά της οικογενείας Φανούλας Μπουτάρη.
Κεντρική Αγορά με τα 4 παραδοσιακά καταστήματα, δωρεά οικοπέδου οικογένεια Στέλιου Ι. Μπουτάρη.
Ανοικτό Αμφιθέατρο Ρήγας Φεραίος, με σύγχρονη υποδομή φωτισμού και ήχου, δωρεά Αντώνη Κ.Δούδου.
Οικόπεδα στον οικισμό, κληροδοτήματα χωριανών και εξαγορές από το Κράτος.
Πάρκο Άγριας Φύσης, έργο της Κοινότητας, με 28 ελάφια δωρεά Θαν. Σαράντη.
Κοινοτικός Σταύλος, με 12 καθαρόαιμα άλογα ιππασίας/περιπάτου, πολλά δωρεά χωριανών μας.
Κοινοτικό δάσος, 23.000 στρέμματα και βοσκότοποι 9.000 στρέμματα. Ανήκαν επί 6 αιώνες, σε μεγαλύτερη έκταση, στον Δήμο Νεβέσκης/Νυμφαίου αλλά το Ελληνικό Δημόσιο τα κήρυξε… «οθωμανικά ανταλλάξιμα» και η Κοινότητα τα εξαγόρασε από το Κράτος με συνεισφορές όλων των τέκνων της.
Διαμέρισμα, κεντρικής πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη, κληροδότημα Νικ.Φίστα
Αποχιονιστικό, δωρεά Τζων Ι.Σωσσίδη, πρέσβεως ε.τ.
Πυροσβεστικό, δωρεά εταιρείας Mazda Motors.
Δίκτυο καθαριότητος, δωρητές Απόστολος Αλεξόπουλος, Νικόλαος Πέκος, Γιώργος Στ.Τόττης και Αγαμέμνων Σφέτσιος.
Κοινοτικό κατάστημα, δωρήτρια του οικοπέδου η οικογένεια Βασιλείου Βράγκου.
Μελέτες, για την έγκριση και την εκτέλεση των Κοινοτικών έργων προσέφεραν δωρεάν οι αρχιτέκτονες μηχανικοί καθηγητής Νικόλαος Μουτσόπουλος, Χρήστος Κουλουκούρης, Γιάννης Νούλης και Γρηγόρης Τσιούμαρης, οι πολιτικοί μηχανικοί Γιώργος Παπαθανασίου και Γιώργος Ραΐσης και οι μηχανολόγοι μηχανικοί Χρήστος Ιγνατάκης και Γιάννης και Νίκος Μέρτζιος.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Νυμφαίου, επισκέπτες του και ευεργέτες του,

Η Κοινότητα έδρασε για την σωτηρία του Νυμφαίου και του Πανελληνίου Προτύπου έγκαιρα και έγκυρα. Δρα αποφασιστικά από τον περασμένο κιόλας Νοέμβριο. Απευθύναμε στον αρμόδιο Υπουργό και σε όλα τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων λεπτομερές Υπόμνημα συνοδευόμενο από ογκώδη φάκελο τεκμηρίων. Επιδώσαμε, στην συνέχεια, σε όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων το τεύχος Ο Καλλικράτης στο Νυμφαίον όπου το αίτημα της Κοινότητας τεκμηριώνουν αδιάσειστα δεκάδες αποδεικτικές φωτογραφίες. Τέλος, απευθύναμε στον αρμόδιο Υπουργό και αναρτήσαμε στο Διαδίκτυο, ιστοσελίδα www.nymfaio.gr, το τρίτο εμπεριστατωμένο Υπόμνημα που αποδεικνύει σημείο προς σημείο ότι το Νυμφαίον εκπληρώνει όλα τα κριτήρια και έχει ήδη πραγματώσει όλους τους σκοπούς που θέτει ο «Καλλικράτης».

Δεν είμαστε μόνοι μας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι είμαστε πολλοί και δυνατοί.
Θα επικρατήσουμε. Θα νικήσει το Δίκαιο. Θα κερδίσει η Πατρίδα μας.
Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για την πολύτιμη συμβολή Σας.


Με θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς
και εγκάρδιες ευχαριστίες

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφαίου
Γιώργος Μιχ. Μπουτάρης

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Νικόλαος Ι. Μέρτζος
Επίτιμος Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφαίου                                                                                         ΠΗΓΗ:gataros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: