ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Σιωπά μόνο όποιος έχει σπόνσορες και σκελετούς στην ντουλάπα.



Γράφει ο Λυσίας Επιτέλους!
Τα πρώτα δείγματα ανδρείας, των ¨εκπροσώπων¨ μας, στην Βουλή εκφράστηκαν δια στόματος Πάνου Καμμένου.
Ο οποίος, είπε πολλά. Και τα είπε χύμα.
Ο οποίος, επιτέλους ονομάτισε. Κάνοντας την αρχή αυτός.
Δείχνοντας έτσι, πως αν και μέλος του συστήματος, γρανάζι κι αυτός της αγκομαχούσας ατμομηχανής, τα λέει έξω από τα δόντια. Προφανώς γιατί δεν έχει να φοβάται τίποτα, για την πάρτι του.
Γιατί εάν είχε, έστω και μια σκιά σε βάρος του, θα έκανε και αυτός το παγώνι. Σαν και τα 299 άλλα παγώνια, που φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν τζούφια. Χωρίς ήχο, χωρίς χρώμα, χωρίς παλμό, χωρίς νόημα.
Μπράβο στον Πάνο Καμμένο, που τολμηρά διαχώρισε τη θέση του, από τους άλλους…. στρατευμένους πανηγυρτζήδες.
Που φωνάζουν ( όσοι φωνάζουν ), απλά και μόνο, για να ακουστούν. Και να γίνουν…
Αντιληπτοί από τα ……
δελτία των 8.00. Με στόχο να επιτύχουν από αυτά, μια λεζάντα. Για προσωπικό και μόνο όφελος. Για να τους δουν στην εκλογική τους περιφέρεια,
να λαμποκοπούν σαν stars, στα τηλεοπτικά παράθυρα….
Γιατί μόνο αυτή, η επιφανειακή λάμψη, τους ενδιαφέρει. Αφού πιστεύουν, πως αυτή είναι που θα τους επανεκλέξει.
Ο Πάνος Καμμένος, όμως, δεν φώναξε, για να ακουστεί απλά, με άσφαιρα πυρά, όπως και κάποιοι άλλοι, που προσβάλλουν τον θεσμό, την Βουλή, την νοημοσύνη μας… Προπαντώς αυτή την ίδια την δημοκρατία.
Ο Πάνος Καμμένος, βγήκε με τόλμη, να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του.
Δείχνοντας έτσι, ότι έχει αξιοπρέπεια.
Και προφανώς καθαρή συνείδηση.
Κάτι που λείπει, από πολλούς συναδέλφους του, ακόμα και των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Γιατί ποιος από αυτούς βγήκε ανοιχτά, να καταγγείλει το όργιο διαχείρισης του εθνικού μας πλούτου, τα τελευταία τριάντα χρόνια;
Ποιος βγήκε να καταγγείλει την πολιτική δανεισμού, όλων αυτών, που τόσα χρόνια μας έραιναν, με δανεική χρυσόσκονη;
Ποιος από αυτούς, βγήκε να καταγγείλει, την τρομακτική υπερχρέωση του τόπου;
Ποιος βγήκε να καταγγείλει, ανοιχτά τους εργολάβους, που παίρνουν τα υπέρ – τιμολογημένα δημόσια έργα;
Λεηλατώντας τον τόπο; Κανένας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί μετά κανένας από αυτά τα ανθρωπάκια, δεν θα έβλεπε ξανά την μουτσουνάρα του, στις εφημερίδες και τα κανάλια των λογίς εργολάβων.
Οι παρεμβάσεις όλων αυτών, εξαντλούνται σε καθαρά συντεχνιακές διεκδικήσεις και σε δημαγωγικές κορώνες, που φροντίζουν προσεκτικά, αυτές να μην ενοχλούν, τους εκδότες και τους καναλάρχες.
Να μην ενοχλούν τους εργολάβους, που συνεταιρίζονται, με τα λαμόγια της πολιτικής, στο φάγωμα, των δανεικών.
Γι’αυτή όλη τη διαπλοκή, που τόσο καλά στηρίχθηκε, στην πλάτη του Ελληνικού λαού, ο Ανδρέας Παπανδρέου, κατήργησε την Μ.Ο.Μ.Α. και το πραγματικά Εθνικό έργο που αυτή πρόσφερε. Γιατί με μια Μ.Ο.Μ.Α., στους Εθνικούς δρόμους και στα υπό κατασκευή γεφύρια, θα λιγόστευε η δουλειά των εργολάβων. Άρα και οι μίζες, που αυτοί κατέβαλαν, για να παίρνουν τις δουλειές, με τεράστιες προσαυξήσεις… Αυτό ποιός βγήκε να το καταγγείλει; Ποιό κόμμα, ποιός βουλευτής διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό;
Πότε το Κ.Κ.Ε. κατέβασε στους δρόμους, το ΠΑΜΕ και τις άλλες του δυνάμεις, για μια κάθετη διαμαρτυρία, κατά του νόμου, περί ευθύνης υπουργών;
Μόνο με στόχο, την κατακραυγή, αυτού του αίσχους. Και την άμεση κατάργησή του, ώστε όλοι να είναι ίσιοι, όπως το Σύνταγμα μας επιβάλλει….
Τους κατεβάζει όμως σε πορείες, για το… 10% στο επίδομα, μιας τάξης εργαζομένων. Γιατί απλά, αυτή τη ¨ συμπαράσταση ¨ την εξαργυρώνει με ψηφοθηρικά γι’αυτό οφέλη.
Το δένδρο μόνο να περισώσει. Και ας καεί όλο το δάσος.
Πότε ο ΣΥΝ, βγήκε και κατήγγειλε τα αίσχη, που παρατηρεί μέσα στο κοινοβούλιο;
Τους παραπανίσιους μισθούς των υπαλλήλων του; Το όργιο των υπερωριών, την πληθώρα προσωπικού στην Βουλή και την συνεχή τοποθέτηση, από τα παράθυρα, νέου προσωπικού, που προστίθεται στο ήδη υπεράριθμο.
Και όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στον… ναό κατά τα άλλα, της δημοκρατίας. Μόνο τα έγκυρα Blogs έβγαλαν προς τα έξω το θέμα.
Μόνο αυτά δείχνουν να είναι, η μόνη καθαρή φωνή. Με την δημοκρατική συνείδηση. Και τις τολμηρές θέσεις. Αυτά πρώτα, φωνάζουν για τα κακώς κείμενα, αναγκάζοντας και τους τηλεαστέρες να ασχοληθούν με αυτά…..
Έστω και επιδερμικά, όπως το κάνουν.
Πότε κάποιο, από τα μικρά έστω κόμματα, που τάχα πασχίζουν για τα συμφέροντα των πολιτών, βγήκε να καταγγείλει αυτή την αισχρή πρόκληση, των άδειων εδράνων της Βουλής, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεών της. Και τις πλασματικές παρουσίες σε επιτροπές, τα άσκοπα πολυέξοδα ταξιδάκια των βουλευτών, που εισπράττουν τα εκτός έδρας τους, για να κάνουν shopping στην Ευρώπη…. Και ένα σωρό άλλα…
Για μια απλή όμως, συντεχνιακή διαμαρτυρία, πρώτοι οι εθνοπατέρες μας, των μικρών κομμάτων. Μπροστά – μπροστά στην πορεία, για να μπορεί καλά, να τους καδράρει ο τηλεοπτικός φακός.
Ε….. αι σικτίρ ωρέ. Που μας περνάτε για τόσο ζώα. Τιμητές του τίποτα.
Αγωνιστές των συμφερόντων σας.
Ποιος μωρέ βγήκε από τους 300, να μιλήσει έτσι ανοιχτά, όπως μίλησε ο Πάνος Καμμένος; Και να κάνει την αρχή της ονοματολογίας; Να αναφερθεί επιτέλους, σε κάποια πρόσωπα; Κανείς. Μόνο αυτός το έκανε….
Γι’αυτό και σ’αυτόν αναφέρομαι…
Η αρχή λοιπόν έγινε. Για να δούμε, θα έχει συνέχεια;
Η αναφορά αυτή του Πάνου Καμμένου, κατά κάποιο τρόπο, λύνει και τα χέρια του Προέδρου της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά. Που κι αυτός συνεχίζει να σιωπά.
Έχοντας στο πλευρό του, αντί ανθρώπους σαν τον Καμμένο, τον….. Κώστα Μαρκόπουλο, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και άλλα
¨καμένα χαρτιά¨ από την ¨αμαρτωλή¨ κυβέρνηση Καραμανλή, που μόνο δεινά έφερε στον τόπο. Κουβαλάει μαζί του, ο κ. Σαμαράς, τον αποτυχημένο θίασο του κουρασμένου. Και με αυτούς τους κομπάρσους, θέλει να ανεβάσει παράσταση.
Όμως, το σίγουρο είναι, πως ούτε εισιτήριο δεν θα κόψει.
Γιατί το έργο του, ο λαός το έχει ξαναδεί.
Και αυτό πληρώνει τώρα.
Ας αναθεωρήσει λοιπόν αυτές του τις…¨φιλίες¨ και ας ψάξει για άλλες.
Δεν μπορεί η Ν.Δ. να μην έχει στους κόλπους της, ανθρώπους υγιείς…
Γιατί θα πρέπει να φιγουράρουν στο πλευρό του κ. Σαμαρά, άνθρωποι σαν τον Αβραμόπουλο, που για να ταΐζει τις φαρμακευτικές βιομηχανίες, έβαλε τα παπαγαλάκια του να σπείρουν τον πανικό, για την γρίπη των…. χοίρων. Και βρήκε την ευκαιρία να αγοράσει ( με την ανάλογη προμήθειά του φυσικά ) 20 εκατομμύρια εμβόλια…. εξαιρετικά υπερτιμολογημένα κι αυτά. Σαν την Αττική οδό και το διεθνές αεροδρόμιο μας…..
Για μια φορά ακόμα. Μπράβο Πάνο Καμμένε!
Χώστους τα και μην φοβάσαι τίποτα.
Δικαίωσε εσύ τον λαό. Αφού η αναξιότητα και ο δόλος, εμποδίζει όλους τους άλλους να το κάνουν.
Είμαι μαζί σου. Κράξτους.                                                                                                              ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: