ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ελλάδα. Η χώρα που πλουτίζουν τα λαμόγια και πληρώνουν οι τίμιοι.



Το φαινόμενο αυτό στη χώρα μας, δηλαδή του να πλουτίζουν τα λαμόγια και να πληρώνουν οι τίμιοι, δεν είναι μόνο μεταπολιτευτικό φαινόμενο. Εμφανίστηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους τούρκους, μαζί με την εγκαθίδρυση στη χώρα μας του πολιτικού συστήματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου οι κοτζαμπάσηδες και παντός είδους λαμόγια το χρησιμοποίησαν για να νομιμοποιούν την εξουσία τους πάνω στο λαό και το φαινόμενο αυτό συνέχισε έκτοτε ακάθεκτο. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι.... οι εμφύλιοι πόλεμοι που ξεκίνησαν στα πρώτα μεταπελευθερωτικά χρόνια είχαν ως αιτίες αφενός τη διαχείριση των εξωτερικών δανείων που έπαιρνε η χώρα μας, αφετέρου την αρπαγή των κρατικών γαιών.
Μετά την μεταπολίτευση, με όχημα και πάλι την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, απλά τα λαμόγια έγιναν κρατικοδίαιτα δημιουργώντας μια ολιγαρχία κηφήνων που διασπάθισε τα εξωτερικά δάνεια και τα οικονομικά πακέτα της ΕΕ, χωρίς καμία παραγωγική προσφορά στη χώρα.
Τώρα τα ίδια λαμόγια με τη βοήθεια, την κάλυψη και τη νομιμοποίηση του ίδιου πολιτικού συστήματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, θέλουν και πάλι να συνεχίσουν για να διαχειριστούν τα νέα κατοχικά δάνεια.
Ο κατήφορος γι’ αυτή την κοινωνία δεν έχει τέλος.
Κάτι φταίει και αυτό που φταίει, δηλαδή το πολιτικό σύστημα, πρέπει να αλλάξει αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: