ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΙΩΘΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ...ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ.
Θ. Πάγκαλος: Νιώθω εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα για φανταστικούς κινδύνους. 
Την αναγκαιότητα Αθήνα και Άγκυρα να αποθαρρύνουν φαινόμενα εθνικισμού και νεολιθισμού επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, εγκαινιάζοντας τις εργασίες του ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ.


Υπογράμμισε ότι αυτό που λείπει μεταξύ των δύο χωρών είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, ενώ έδωσε το στίγμα της πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Πάγκαλος ανέφερε πως μεγάλο μέρος των ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας είναι "κατασκευάσματα δημοσίων υπαλλήλων - διπλωματών που δουλειά τους είναι να δημιουργούν διαφορές", ενώ υπογράμμισε:...

"Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα - και ξέρω ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυο λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα". 


Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε όσον αφορά στο Κυπριακό ότι χρειάζεται μια διαρκής και δίκαιη συμφωνία και οι Κύπριοι θα πρέπει να παίξουν ρόλο ενώ για διαφορές εδαφικών λεπτομερειών όπως τις χαρακτήρισε, τη λύση πρέπει να δίνουν τρίτοι (αναφερόμενος στο δικαστήριο της Χάγης).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ                                                                                                                               ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: