ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

AΦΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ....ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ "ΛΥΠΗΤΕΡΗ"

Σταδιακή υποχώρηση του ελληνικού δημόσιου χρέους στο 120% το 2020!!! εκτιμά σε έκθεσή του το ΔΝΤ αλλά η χαμηλή ανάπτυξη θα μπορούσε να οδηγήσει στο μέλλον σε αύξηση του χρέους έως και 149% το 2013!!!!
Σύμφωνα με την έκθεση που έλαβε την έγκριση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ την περασμένη Κυριακή και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το χρέος της Ελλάδας είναι "διαχειρίσιμο" μεσοπρόθεσμα αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης θα αποτελέσει τον καθοριστικότερο παράγοντα.
Μια ανάπτυξη που δεν φαίνεται αλλά ούτε και ακούγεται απο ΠΟΥΘΕΝΑ.
Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν στην έκθεση ότι το χρέος της χώρας αναμένεται να φτάσει στο 149% του ΑΕΠ το 2013 απο το 115% που είναι σήμερα και να υποχωρήσει σταδιακά στο 120% το 2020!!!!.Σε 10 ολόκληρα χρόνια δηλαδή.
Και το ερώτημα είναι ποιοι θα επιβιώσουν μέχρι τότε και κατω απο ποιές συνθήκες με βάση πάντα τα νέα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί γιατί όλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και χειρότερα που περιμένουν να...ανακοινωθούν.
Μάλιστα για τα έτη 2010-2011 προβλέπεται ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4% και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ανέλθει στο 2,75% μετά το.... 2015.
Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η ανεργία την επόμενη διετία μπορεί να εκτοξευτεί στο 15%, ενώ θα απαιτηθούν τουλάχιστον 1-2 χρόνια για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας ώστε να επιστρέψει στις αγορές για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών.
Και μιλάμε για αριθμό σοκ ανέργων που θα ξεπερνά τις 700.000 και κάνει έντονο τον προβληματισμό αν συνδεθεί με τα νεα ασφαλιστικά μέτρα.ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ εστω και στα 65 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΝΣΗΜΑ.
Η πρώτη αποπληρωμή του δανείου θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2013 και το πρόγραμμα σταθερότητας που θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου θα..... αξιολογείται και "αν χρειαστεί, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα."                                                                                         ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: