ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Γ. Καρατζαφέρης, ο «καληνυχτάκιας» της εξουσίας



Από μικρός διαισθανόμενος το έλλειμμα πνευματικών ταγών που εμφάνιζε η δεξιά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης  έκανε σκοπό της ζωής του να γίνει ο ιδεολογικός καθοδηγητής της. Στην αριστερά είχε μαζευτεί κόσμος και ντουνιάς και μάλιστα πολύ διαβασμένος και δεν τον έπαιρνε. Η ζωή τον δικαίωσε απόλυτα για την μαντεψιά του αφού ο αδερφός του Σπύρος που διάλεξε την βάρκα της κεντροαριστεράς κατάντησε να έχει μια δευτεράτζα εκπομπή σε ένα δεν θυμάμαι πως το λένε κανάλι.
Ο Γιώργος από την άλλη πλευρά είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Συναντήσεις με πρώην πρωθυπουργούς, με οικονομικούς παράγοντες με στόχο να συνεισφέρει τα μέγιστα στην έξοδο του τόπου από την κρίση.
Ακόμα και η γεροντοκόρη της συντηρητικής παράταξης η Καθημερινή που τον κατηγορούσε  ότι μικρός ξαλάφρωνε τα μπουκάλια γάλα που μοίραζε  με σύριγγα του αφιερώνει άρθρα εξυμνώντας την τον οραματισμό και την πολιτική του σωφροσύνη.
Για τους Μητσοτάκηδες δεν είναι πλέον ο Γιώργος που αναγκάζονταν να χειροφιλάει την κυρία Μαρίκα για να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού αλλά ένας σεβαστός πολιτικός.
Για τον Παπανδρέου δεν είναι ένας  αποκρουστικός ακροδεξιός αλλά ένας πολύτιμος σύμμαχος.
Ο κουμπάρος της Μανωλίδου συγκινείται όταν σκέφτεται από πού ξεκίνησε και που έφτασε. Δακρύζει όταν τα πολιτικά τζάκια αυτού του τόπου ζητούν την γνώμη του φτωχού και καταφρονεμένου γαλατά της Αμφιθέας.
Χριστιανός στο θρήσκευμα κουράστηκε πολύ για να εφαρμόσει  κατά το ένα μέρος το δόγμα ο κάτοχος των δύο χιτώνων να δίνει τον ένα. Όχι δεν έδωσε κανένα  από τα πενήντα διαμερίσματα   που έχει απλά δεν είναι σε θέση ανάγκης.
Στην ιδεολογία είναι το αμερικάνικο πρότυπο. Ελβετικός σουγιάς, όλα σε ένα και conditioner και shampoo. Ότι θέλεις στον Γιώργο θα το βρεις.
Αριστερός, δεξιός,  κεντρώος,  χριστιανός ορθόδοξος,  δωδεκαθειστής με τους πλούσιους , με τους φτωχούς,  Καραμανλικός, Παπανδρεικός, Μητσοτακικός και ότι δεν έχει βρεθεί και δεν έχει γραφτεί σε βιβλίο έχει ενσωματώσει στην ιδεολογία του ο Γιώργος.
Σταρ της τηλεόρασης από πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα έως σοβαρές τηλεοπτικές εκπομπές.
Άποψη για όλα, από οικονομική πολιτική, έως την σαμπάνια της Αλεξανδράτου.
Όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει και το κουκούτσι αμύγδαλο ο Γιώργος.
Από όλους τους δημοσιογράφους όμως έχει αδυναμία στον Χατζηνικολάου και κοινή πορεία. Νεοδημοκράτες ξεκίνησαν και οι δύο και είναι στο ψάξιμο για το που θα καταλήξουν. Εξάλλου έχουν αναλάβει και την αποκατάσταση της ατυχήσασας στις εκλογές του Νοεμβρίου.
ΥΓ. Ως «καλυνηχτάκια» χαρακτηρίζαμε αυτόν που γυρόφερνε τα κορίτσια. Που τα πήγαινε και τα έφερνε από σχολεία και φροντιστήρια τα συνόδευε στις εξόδους αλλά λόγω έλλειψης πραγματικής μαγκιάς «κοκό» δεν είχε. Έτσι είναι και με τον Γιώργο όλο λάδι και τηγανίτα τίποτα.
Aris A.                                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: