ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Nα φύγει η Τουρκοκυπριακή σημαία απ΄τον Πενταδάχτυλο ζήτησε Ελληνοκύπρια Ευρωβουλευτής.


  • Προκλητικός για ακόμη μια φορά ο...συνήθης ύποπτος,υπ.Εξωτερικών της Σουηδίας Κ.Μπίλντ στην απάντησή του.
Έντονη απογοήτευση εκφράζει η Ελληυνοκύπρια Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου για την απάντηση που της έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, σε γραπτή της ερώτηση αναφορικά με την απομάκρυνση της τουρκικής σημαίας από τον Πενταδάκτυλο.
Η κ. Παπαδοπούλου έστειλε σήμερα νέα επιστολή προς τον κ. Μπιλντ, εκφράζοντας ''έντονη απογοήτευσή για το..γενικόλογο ύφος της απάντησης'', και σημειώνει ότι ο κ. Μπιλντ δεν απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα που είχε θέσει.

''Χρησιμοποιείτε ως άλλοθι τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του ηγέτη της τ/κ κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και, με πρόσχημα τη δήθεν συνεχιζόμενη υποστήριξη της Τουρκίας προς τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας συνολικής λύσης, αποφεύγετε να τοποθετηθείτε σε καίρια ερωτήματα.

Ουσιαστικά, αφήνετε για μια ακόμη φορά στο απυρόβλητο την κατοχική Τουρκία και την απενοχοποιείτε πλήρως στο συγκεκριμένο θέμα, όπου και εξακολουθεί να καταστρέφει το τοπίο στον Πενταδάκτυλο με χημικά και κατασπατάληση ενέργειας για τη φωταγώγηση μιας τεραστίων διαστάσεων σημαίας, προκαλώντας συνεχώς τους Ελληνοκύπριους''
, αναφέρει η κ. Παπαδοπούλου.
Επισημαίνει ότι η ερώτησή της αφορούσε τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.
''Παρακαλώ, αποφύγετε γενικόλογες απαντήσεις, άσχετες με το περιεχόμενο της ερώτησης. Μην ξεχνάτε ότι οι κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου αποτελούν ευρωπαϊκό έδαφος'', καταλήγει η επιστολή της.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της, η κ. Παπαδοπούλου ευελπιστεί ότι η Ισπανία, που θα διαδεχθεί τη Σουηδία στην προεδρία της ΕΕ, θα λάβει δραστικά μέτρα για άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων ζωτικής σημασίας που απασχολούν κράτη μέλη της ΕΕ.


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2009/12/n_17.html#ixzz0a3B9QeuW

Θρύλε, μπορείς...

Η Μπορντό θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League. Πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη», στις 23 Φεβρουαρίου, ο επαναληπτικός 17 Μαρτίου στη Γαλλία.

Η κληρωτίδα είχε κέφια και ανέδειξε σπουδαία ζευγάρια. Ίντερ-Τσέλσι, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να τίθεται αντίπαλος της ομάδας που επανέφερε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, που από τον Ιανουάριο θα ανήκει στους «ροσονέρι», να επιστρέφει στο γήπεδο όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Καρίμ Μπενζεμά αλλά και τον Μαχαμαντού Ντιαρά να βρίσκουν μπροστά τους την ομάδα που τους... μοσχοπούλησε στη «βασίλισσα».

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Στουτγκάρδη – Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Μπορντό
Ίντερ – Τσέλσι
Μπάγερν Μονάχου – Φιορεντίνα
Λιόν – Ρεάλ Μαδρίτης
Άρσεναλ – Πόρτο
Μίλαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σεβίλλη

Για την προημιτελική και την ημιτελική φάση θα διεξαχθεί νέα κλήρωση στις 19 Μαρτίου. Οι προημιτελικοί θα γίνουν 30-31/3/2010 και 6-7/4/2010, ενώ οι ημιτελικοί 20-21/4/2010 και 27-28/4/2010. Ο τελικός θα γίνει για πρώτη φορά Σάββατο, στις 22/5/2010, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (ώρα 21:45).

Ο βουλευτής που δεν θέλει να κάνουν μείωση στον μισθό του είναι ο Σ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Υπάρχουν και βουλευτές που δεν τα βγάζουν πέρα και δεν θέλουν να γίνει μείωση των αποδοχών τους. Μάλιστα ένας από αυτούς βγήκε και δημόσια μπροστά να πει ότι αν γίνει μείωση του μισθού του θα κλείσει το πολιτικό του γραφείο και θα στέλνει όλο τον κόσμο στο γραφείο του στην βουλή!
Μιλάμε για...


τον Σίμο Κεδίκογλου , τον βουλευτή της Ν.Δ που δήλωσε ότι δεν τα βγάζει πέρα με τον μισθό και την αποζημίωση που παίρνει! Αν δεν κάνουμε λάθος δεν έχετε ασυμβίβαστο κ.Κεδίκογλου και είστε νέος για να δουλέψετε. Τι να πούνε και όσοι παίρνουν 1000 ευρώ;

2500 χρόνια από την κοσμοϊστορική ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ



Στην περιφέρεια της Αττικής καταγράφηκε μια από τις πιο σημαντικές Μάχες της Παγκόσμιας αρχαιότητας που καθόρισαν τα όρια του Ελληνογενούς Ευρωπαϊκού (Δυτικού) Πολιτισμού, αλλά και της ιδίας της πληθυσμιακής διαμόρφωσης της Ευρώπης. Η μάχη έγινε τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. στον Μαραθώνα.
Τον Σεπτέμβριο του 2010, δηλαδή σε λιγώτερο από ένα χρόνο συμπληρώνονται 2500 ΧΡΟΝΙΑ από την Μάχη του Μαραθώνος.
Μέχρι στιγμής (σύμφωνα με τα δεδομένα που έχω) ουδείς αρμόδιος έχει δείξει.......... κάποια ουσιαστική δραστηριότητα για αυτήν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ και κοσμοϊστορική επέτειο.

Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες έχουμε μια μεγάλη υποχρέωση αλλά και ευκαιρία να πάρουμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ αλλά και να ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ να γίνει το έτος 2010, έτος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ προβολής/ εορτασμού της επετείου αυτής.

Στις 7 Απριλίου 2009, ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μάκης Βορίδης υπέβαλε προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντ. Σαμαρά την παρακάτω ερώτηση (αριθ.πρ. 17397):

«Ο Δήμος Μαραθώνα από τον Ιανουάριο του 2007 ξεκίνησε, ενόψει της συμπλήρωσης (τον Σεπτέμβριο του 2010) 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα, μια προσπάθεια με σκοπό την παγκόσμια ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος με τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, τη θεσμοθέτηση της μαραθώνιας φλόγας και τη μεταλαμπάδευσή της σε μεγάλες πόλεις όπου διεξάγονται Μαραθώνιοι, σε όλον τον κόσμο.
Η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων, είναι προφανές ότι θα αποτελέσει έναν σοβαρό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης και διεθνούς προβολής της χώρας μας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Υπάρχει πολιτική βούληση για σύσταση διακομματικής επιτροπής η οποία σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τον Δήμο Μαραθώνα, θα καταρτίσει το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της χώρας μας για την προβολή του εορτασμού διεθνώς;
2. Αν όχι, γιατί και αν ναι, σε ποιες ακριβώς ενέργειες και σε ποια χρονική στιγμή θα προβεί σε αυτές το Υπουργείο;»

Η απάντηση του κ. Υπουργού στις 24-4-2009 ήταν η παρακάτω:
«Ανεξαρτήτως της υποβολής ή μη προτάσεων για τον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 2500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, το ΥΠΠΟ εγκαίρως θα διαμορφώσει το πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών.

Στην αρμόδια Β΄ΕΠΚΑ δεν έχει εισέλθει έγγραφο με προτάσεις του Δήμου Μαραθώνα σχετικά με τον σχεδιασμό και προγραμματισμό εορταστικών εκδηλώσεων. Ωστόσο, οποιοδήποτε σχετικό αίτημα υποβληθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες, είτε από το Δήμο Μαραθώνα, είτε από άλλο φορέα, θα εξετασθεί και θα υποβληθεί στα αρμόδια όργανα.»

Οι μήνες πέρασαν και η κυβέρνηση άλλαξε. Δυστυχώς δεν έχει παρατηρηθεί κάποια δραστηριότητα που να μας εφησυχάζει ότι οι αρμόδιοι θα ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις τους.

Ο εορτασμός της «ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ» ουσιαστικά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ώστε ο Ελληνισμός να αναδείξει το σύγχρονο και δημιουργικό του πρόσωπο, την Ελληνική Οικουμενικότητα, στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.
Οι πολυδιάστατες δραστηριότητες που μπορούν να δρομολογηθούν, θα αποτελέσουν πολιτιστική επανάσταση για την περιφέρεια Αττικής.

Στα γρήγορα προτείνω κάποιες δραστηριότητες:
1) Γενικά:
α) Παγκόσμιο Συνέδριο ή τουλάχιστον Πανελλήνιο, με θέμα την ιστορική Μάχη και την αξία της για τον Δυτικό Πολιτισμό.
β) Αθλητικοί Αγώνες (Στίβου - Ποδοσφαίρου – Καλαθοσφαίρισης - Κολύμβησης κ.τ.λ.), με προτεινόμενη ονομασία «Τα Μαραθώνεια» ή Μαραθωνιάδα.
γ) Παραστάσεις Αρχαίου Ελληνικού Δράματος (που να σχετίζονται με τους Περσικούς Πολέμους).
δ) Συναυλίες Ελληνικής (Παραδοσιακής, Λαϊκής και Σύγχρονης) Μουσικής.
ε) Θεατρική υπαίθρια αναπαράσταση της Μάχης του Μαραθώνος.
στ) Ειδικοί Αγώνες (Ιππασίας - Σκοποβολής - Κωπηλασίας - Ξιφασκίας).
ζ) «Τα Μαραθώνεια» ή η «Μαραθωνιάδα» μπορεί να θεσπιστεί σε τετραετή βάση (τυχαίνει ακριβώς στην διετία μεταξύ των Ολυμπιάδων).
η) Σκακιστικοί Αγώνες, με προτεινόμενη ονομασία «Τα Μιλτιάδεια».
θ) Θέσπιση Βραβείων (Ζωγραφικής - Ποίησις - κ.α. Πολιτιστικού χαρακτήρος).

2) Στα Σχολεία:
α) Αθλητικοί Αγώνες (Στίβου - Ποδοσφαίρου – Καλαθοσφαίρισης - Κολύμβησης κ.τ.λ.), για όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, με προτεινόμενη ονομασία «Τα Μαραθώνεια».
β) Σκακιστικοί Αγώνες.
γ) Θέσπιση Επάθλου για Έκθεση σχετική με την Μάχη του Μαραθώνα (Βράβευση των πρώτων δέκα μαθητών).
δ) Εβδομάδα σχολικών θεατρικών παραστάσεων.
ε) Θέσπιση Επάθλου για Μαθηματική Μαραθωνιάδα (Βράβευση των πρώτων δέκα μαθητών).

3) Οικολογία και Περιβάλλον.
α) Παγκόσμιο Συνέδριο ή τουλάχιστον Πανελλήνιο, για την Οικολογική Σωτηρία της Περιφέρειας Αττικής.
β) Θέσπιση Επάθλου για έκθεση μαθητών σχετική με την Οικολογική καταστροφή του Περιβάλλοντος στον Μαραθώνα και εν γένει στην Περιφέρεια Αττικής (Βράβευση των πρώτων δέκα μαθητών).
γ) Ημερίδες (με εστιασμένες θεματικές) για την Οικολογική Σωτηρία της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτά τα λίγα και πολλά άλλα, σε τομείς (οικονομία, τουρισμό, βιομηχανική «ανάπτυξη», κ.τ.λ.), μπορούν να γίνουν από τους ειδικούς.
Πιστεύω πως τα οφέλη για τον Λαό της περιφέρειας μπορούν να είναι πολλά.

Το γεγονός είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ και θα υποβαθμιστεί, μόνο εάν εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ολιγωρήσουμε και δεν το αναδείξουμε.
Σήμερα εμείς οι νεοέλληνες έχουμε να δώσουμε την δική μας μάχη απέναντι στην νέα εισβολή.

Ο εποικισμός των λαθρομεταναστών, η «ευρωπαϊκή» προοπτική της Τουρκίας και η επέλαση της ισοπεδωτικής αεθνούς «παγκοσμιοποίησης» είναι οι δικοί μας «Πέρσες». Το ίδιο και το αναπτυσσόμενο, γύρω αλλά και ΜΕΣΑ από τα σύνορά μας, μουσουλμανικό τόξο.

Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας
Μέλος Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. – Εκδότης

ΥΓ.: Επέτειος 2500 ετών δεν έρχεται κάθε ημέρα!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Ξηλώστε τα γραφεία τύπου σε οργανισμούς και δημόσιο





ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Οι περικοπές στο δημόσιο πρέπει να ξεκινήσουν από τα γραφεία τύπου των δημοσιογράφων. Εκεί είναι οι διπλοθεσίτες και όσοι έχουν 3 δουλειές και βάλε. Τι χρειάζονται τα γραφεία τύπου σε υπουργεία και οργανισμούς; Τόσοι υπάλληλοι υπάρχουν σε...

κάθε υπουργείο. Ας βάλουν μια ομάδα να τα συντάσσει και να στέλνει. Τόσο δύσκολο είναι να κάνει αποδελτίωση μια ομάδα υπαλλήλων ή να γράφει ένα δελτιάκι;
Όχι ρε παιδιά, τέλος η κοροιδία.
Ξηλώστε όσους έχουν από δύο δουλειές και πάνω και αφήστε τους άνεργους δημοσιογράφους να κάνουν τις δουλειές του γραφείου τύπου που ζητάνε απλά έναν μισθό.

ΣΦΙΞΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑΙΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΠΙΒΗΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ.

Φεστιβάλ Αλβανικού Κινηματογράφου με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων

17.12.09



Το 2ο Φεστιβάλ Αλβανόφωνου Κινηματογράφου διοργανώνεται από τις 17 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2009 στο νέο χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Κέντρο Κινηματογράφου της Αλβανίας, το Εθνικό Κινηματογραφικό Αρχείο της Αλβανίας, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και την εφημερίδα Albania Press.
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ......
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1086510&lngDtrID=253

"Οι λαθρομετανάστες στη Σπάρτη σκοτώνουν τα σκυλιά και τα τρώνε! Μαζεψτε τους ρε! Έλεος! "





"Αυτή την στιγμη που διαβαζετε αυτο το κειμενο και βλεπετε αυτην την φωτογραφια ο εν λογω μεταναστης εχει σκοτωσει και γδαρει εναν σκυλο και ετοιμαζει φωτια για να τον ψησει και φυσικα φαει......
Την τραβηξα πριν απο λιγο αδυνατωντας να ..


βγαλω γραμμη στο αστυνομικο τμημα Σπαρτης και να καταγγειλω το γεγονος.
Η φωτο ειναι ...παρμενη σε εγκατελειμενο σπιτι πισω απο την Αγησιλαου απο το μπαλκονι του Σπαρτα Ινν ξενοδοχειου.
Ντροπη τους.......
Και μην μου πειτε οτι πεινανε και μπορουνε να τρωνε οτι θελουν.
Να φανε πορτοκαλια γ@#@#$#%$%$...


Σαν ενημερωση της τελευταιας στιγμης........εβγαλα γραμμη και το κατηγγειλα στο αστυνομικο τμημα Σπαρτης .
Απο κει και περα περιμενω να αντιδρασετε και σεις οπως μπορειτε με σχολια και παρατηρησεις.
Ευχαριστω.
Με το χερι στην καρδια ....δεν εχω τιποτα με τους μεταναστες αλλα οχι κι' ετσι.
Έλεος!


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..."
http://trupokarudos.blogspot.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Απίστευτο σύνθημα οπαδών σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της Κάτω Ιταλίας




Το σύνθημα που ακούγεται από τα χείλη περίπου 5.000 οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης Crotone (=Κρότων, σημαντική αρχαία ελληνική πόλη της Κάτω Ιταλίας), είναι το εξής: Salutate la Magna Grecia.

Σε μετάφραση: ΧΑΙΡΕΤΗΣΤΕ (ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ) ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Το σύνθημα απευθύνεται στην αντίπαλη ομάδα για να της υπενθυμίσει που βρίσκεται, σε τι χώματα ιερά πατάει…

Ελληνόφωνος που ποζάρει με την σημαία του Ισραήλ,''οραματίζεται ''Βαλκανική Δημοκρατία και διάλυση της Ελλάδος


Οραματίζομαι έναν νέο κόσμο στον οποίο και αυτοδιάθεση-αυτονομία θα εξασφαλίζουμε στα έθνη και κατάργηση των συνόρων θα πετύχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.
….Κάνοντας αυτά τα βήματα μπορούμε να κτίσουμε μια βαλκανική ομοσπονδία στην περιοχή μας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.
Κάνοντας αυτά τα βήματα και κτίζοντας αυτή την βαλκανική ομοσπονδία μπορούμε να φιλοξενήσουμε στην Θεσσαλόνίκη εβραίους ή Ισραηλινούς μετανάστες.
ΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ......



ΝΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ...

EΠΙΣΗΣ  ΔΗΛΩΝΕΙ  ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
I was born on July 17 1984 and grew up in Drama city up to 18 years when i graduated from 2nd high school of Drama city.
In 2002 i passed through the system of Pan-Hellenic exams in the school of Agriculture of Aristotle University of Thessaloniki and in 2004 i entered the faculty of science and technology of foods.
I am a member of PASP, a simple voter of PASOK and founder of several movements, ideologies which can be find in my blogs on internet. Hobby of dealing with politics and not because i seek a personal benefit.
I am a revolutionary in politics, unifying in my ideas and my actions (eg anarcho-nazism - Union National Socialists and anarchists) and a strong supporter of globalization because i think that as global integration with only positive values.
http://georgeantoniades.blogspot.com/2009/10/autobiography.html

"Σχετικά με τον ρατσισμό στην Ελλάδα..."


"Ο ρατσισμός στη χώρα μας έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες και φοβερές διαστάσεις. Άκουγα ότι υπάρχει αυτό το φαινόμενο στην πατρίδα μου και δεν το πίστευα. Δεν το πίστευα μέχρι που έμαθα το παρακάτω γεγονός που συνέβη σε δημοτικό σχολείο του κέντρου της Αθήνας (Νεάπολη Εξαρχείων). Η περιοχή αυτή είναι από τις παλαιότερες και αριστοκρατικότερες περιοχές...
της Αθήνας. Γι’ αυτό κι έχει γίνει … γκέτο Ελληνοαριστοκρατών!

Διηγούταν μια μητέρα, ότι το παιδάκι της (τρίτης δημοτικού), άρχισε από τα άλλα παιδάκια να παραγκωνίζεται, να απομονώνεται και γενικά να μην το παίζουν. Ένα κοριτσάκι από την τάξη του συμβούλευε τα υπόλοιπα παιδιά να μην παίζουν το συγκεκριμένο αγοράκι. Έβλεπε όλα τα παιδάκια να παίζουν και όταν εκείνο πήγαινε κοντά, τα υπόλοιπα το έδιωχναν. Λίγο μεγάλη η θλίψη και η πίκρα για ένα οκτάχρονο παιδάκι, δε νομίζετε;!

Κάποια μέρα, και μετά από κάποια ίσως κλάματα, το παιδάκι αυτό μίλησε στην μαμά του, η οποία και διηγούταν το περιστατικό. Εκείνη το συμβούλεψε να μην στεναχωριέται και να πάει να ρωτήσει με ωραίο τρόπο το κοριτσάκι, που ήταν ο αρχηγός της … καλοαναθρεμμένης ομάδας, και να το ρωτήσει γιατί συμβαίνει αυτό; Πράγματι το αγοράκι έκανε αυτό που του είπε η μαμά του και ξέρετε ποια απάντηση πήρε; «Δεν σε θέλουμε επειδή εσύ δεν έχεις την ίδια θρησκεία με εμάς»!!!!!!

Αυτό δεν είναι ρατσισμός; Αυτό δεν είναι ένα αίσχος για τα Ελληνικά δεδομένα; Η θρησκεία πάνω απ’ όλα; Α, παρεμπιπτόντως ξέχασα να σας πω … Το απομονωμένο αγοράκι είναι παιδί Ελλήνων Ορθοδόξων και τα υπόλοιπα παιδάκια είναι παιδιά μουσουλμάνων και κάποιων Ελλήνων άθεων !!!

Καταλαβαίνετε τι διαβάσατε; Καταλαβαίνετε τι γίνεται στην Ελλάδα; Και να προχωρήσουμε και παρακάτω; Το ίδιο απομονωμένη είναι και η μητέρα από τις υπόλοιπες μητέρες, τις οποίες κάθε πρωί πρέπει να αντιμετωπίσει λόγω του ότι η συμπεριφορά τους είναι τόσο προκλητική και αυτά που λένε τα λένε με τέτοιο τρόπο ώστε να νομίζεις πως βρίσκεσαι μεταξύ καρδιναλίων. Και δεν μιλάει κανείς! Φεύγουν σύμβολα από σημαίες (σταυρός από ιστίο), φεύγουν όρκοι, διαστρέφεται και διαβάλλεται η ιστορία μας, φεύγουν σταυροί και εικόνες απ’ τα σχολεία και όλα αυτά για να μην στεναχωρέσουμε τους φιλοξενούμενούς μας! Είμαστε καλά; Πάμε καλά; Χίλια συγνώμη που ζούμε ακόμα στον τόπο μας. Δύο χιλιάδες συγνώμη που πιστεύουμε στην πίστη των προγόνων μας η οποία μας έσωσε απ’ τους ομόθρησκους των φιλοξενούμενών μας. Εκατό χιλιάδες συγνώμη που τα παιδιά μας δεν έγιναν ακόμα μουσουλμάνοι για να απολαμβάνουν την παρέα των άλλων παιδιών!!! Αυτά δηλαδή που περνούσαν η γιαγιά μας κι ο παππούς μας στη Μικρασία και ήρθαν κακήν κακώς εδώ λέγοντας πως ησύχασαν τουλάχιστον από αυτά, να τα ζουν τώρα τα παιδιά μας μέσα στην ίδια μας τη χώρα!!!!! Γιατί βρε παιδιά; Γιατί καταντήσαμε έτσι; Πού είναι η φιλόπατροι κυβερνήτες μας; που είναι οι φιλόθρησκοι πολιτικοί μας; που είναι κάποιος να μας στηρίξει; Όλα πουλήθηκαν; Όλα δόθηκαν σε τιμές ευκαιρίας; Κανένας δεν είναι απόγονος των Ελληνορθόδοξων προγόνων μας; Εγώ πάντως, δεν θέλω να πιστέψω πως χάθηκαν όλα. Πιστεύω πως κάποια μέρα θα ξανασηκωθεί η … κακομοίρα αρχόντισσα που λέγεται Ελλάδα και θα ξανασταθεί στα πόδια της. Μας έχουν βάλει κάτω και μας πατάνε γιατί η Ελλάδα έχει Έλληνες κι Ορθοδοξία. Δεν ξέρουν όμως ότι ο Χριστός δεν χάνεται ούτε και πολεμείται! Το έχουν ζήσει μα δεν το έχουν καταλάβει!

Ας σταματήστε, λοιπόν, να λέμε διαρκώς καληνύχτα και να πηγαίνουμε για ύπνο. Ας αρχίσουμε λιγάκι να λέμε και … Καλημέρα σας Έλληνες."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Οι «πράσινες» πετρελαιοπηγές.. Ο ανεκμετάλλευτος πλούτος της Ελλάδας..


Μέχρι και 2.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή το 1/5 των αναγκών της Ελλάδας σε ρεύμα, θα μπορούσε να παραχθεί από το πλήθος των θερμών πηγών που υπάρχουν διάσπαρτες στις χερσαίες αλλά και στις νησιώτικες περιοχές της χώρας μας, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που έγινε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) η οποία δημοσιεύθηκε στην Επιστημονική Επιθεώρηση «Geothermics». «Υπάρχουν περισσότερες από 15 μεγάλες θερμές πηγές στη χώρα μας που μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε γεωθερμικά, ώστε όχι μόνο να παράγουμε θερμότητα και να ζεσταινόμαστε τον χειμώνα, αλλά και για να παράγουμε ηλεκτρισμό καλύπτοντας το 1/5 των αναγκών της Ελλάδας που φθάνουν τα 10.000 μεγαβάτ», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Δημήτρης Μενδρινός, μεταλλειολόγος - μηχανικός, επιστημονικός συνεργάτης του ΚΑΠΕ σε θέματα Γεωθερμίας.
«Για παράδειγμα, μία θερμή πηγή όπου η θερμοκρασία του νερού σε μεγάλο βάθος μπορεί να ξεπερνά τους 150 και 200 βαθμούς Κελσίου είναι δυνατόν να μας δώσει ηλεκτρική ενέργεια 10 ή και 20 μεγαβάτ. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι η συγκεκριμένη πηγή μπορεί να ηλεκτροδοτήσει μέχρι και 2.000 σπίτια μιας πόλης, καθώς ένα τυπικό διαμέρισμα καταναλώνει κατά μέσο όρο ηλεκτρική ενέργεια περίπου 5 κιλοβάτ», προσθέτει ο κ. Δ. Μενδρινός.
(Διαβάστε περισσότερα)


Μάλιστα, στο νησί της Μήλου, οι θερμές πηγές που υπάρχουν σε βάθος μέχρι και 1,5 χλμ. μπορούν να προσφέρουν ηλεκτρική ισχύ 150 μεγαβάτ. Λίγο πιο ανατολικά, στη Νίσυρο, έχουν εντοπιστεί δύο πηγές σε βάθος 1.370 μέτρων και 1.710 μέτρων αντίστοιχα, όπου το νερό έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 300 βαθμούς Κελσίου. Η ηλεκτρική ισχύς που μπορεί να παραχθεί από τις πηγές αυτές αγγίζει τα 50 μεγαβάτ και ήδη έχουν γίνει ισάριθμες γεωτρήσεις για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης και ηλεκτροδότησης.
Οι Έλληνες ειδικοί χρησιμοποίησαν γεωθερμόμετρα και υπολόγισαν το μέγεθος της ισχύος που κρύβουν οι θερμές πηγές βαθιά μέσα στη Γη, χωρίς να παραστεί ανάγκη να κάνουν γεωτρήσεις στον φλοιό της Γης.
«Σε σχέση με το μέγεθός της, η Ελλάδα είναι πολύ πλούσια σε θερμές πηγές που μπορούν να αξιοποιηθούν γεωθερμικά. Αυτό οφείλεται τόσο στο είδος και την ηλικία των πετρωμάτων στο υπέδαφος όσο και στην υποβύθιση της αφρικανικής λιθοσφαιρικής πλάκας κάτω από την ευρωπαϊκή στην περιοχή του Αιγαίου, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του λεγόμενου ηφαιστειακού τόξου πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια». Πως σχηματίζονται
Οι θερμές πηγές σχηματίζονται σε μεγάλο βάθος, που μπορεί να ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα στον φλοιό της Γης. Εκεί διεισδύει το βρόχινο ή το θαλασσινό νερό διαπερνώντας πόρους ή ρωγμές στα πετρώματα και ζεσταίνεται από την πολύ υψηλή θερμοκρασία. Στο βάθος αυτό η θερμοκρασία του νερού μπορεί να φθάνει από 100 βαθμούς Κελσίου μέχρι και 350. Ο λόγος που δεν εξατμίζεται το νερό (το σημείο βρασμού και εξάτμισης είναι οι 100 βαθμοί Κελσίου) οφείλεται στη μεγάλη ατμοσφαιρική πίεση που υπάρχει βαθιά στο υπέδαφος. Από τα 2 χιλιόμετρα, το νερό στη συνέχεια ανεβαίνει προς τα πάνω λόγω του ειδικού βάρους του και ξεπροβάλλει στο έδαφος. Ανάλογα με την πηγή από την οποία προέρχεται, μόλις αναβλύσει στην επιφάνεια, η θερμοκρασία του μπορεί να κυμαίνεται από 30 μέχρι και 90 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ελλάδα οι θερμές πηγές δημιουργήθηκαν σε πετρώματα ηλικίας από 55 εκατομμύρια χρόνια, όπως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι και 1,8 εκατομμύρια χρόνια, όπως είναι αυτά σε νησιώτικες περιοχές, απο το Σουσάκι και τη Μήλο μέχρι τη Σαντορίνη και τα Δωδεκάνησα.



πηγη:ΤΑ ΝΕΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ





































ΠΡΩΙΝΕΣ

















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ


















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ





































ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ