ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ



ΑΘΗΝΑ 6-11-2012.
Τα ζητήματα της εθνικής αυτογνωσίας, της ηθικής, του σεβασμού στην Πίστη, του πατριωτικού καθήκοντος του πολίτη απέναντι στην Πολιτεία και της καταρτίσεως του νέου πολίτη για την ένταξη στην κοινωνία αποτελούν το πεδίο δράσεως της Παιδείας στα πλαίσια του εθνικού κράτους ενιαία και αδιαίρετα. Κανείς τομέας δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Χρειαζόμαστε έναν πολίτη που να γνωρίζει το παρελθόν της φυλής και τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πατέρες του έθνους που κόπιασαν και θυσιάστηκαν υπέρ της ελευθερίας του, να είναι έντιμος και να σέβεται την προσωπικότητα του συμπολίτη του, να σέβεται και να αγαπά το Θεό, να μάχεται υπέρ της ανεξαρτησίας της πατρίδος του, να εργάζεται υπέρ αυτής και να τη μεγαλύνει.
Στις μέρες της κρίσης οικονομιών μα στην πραγματικότητα αξιών δημιουργούνται ζητήματα επαναπροσδιορισμού για το σχολείο, τον πολίτη και το αξιακό μας σύστημα έναντι Θεού και Πατρίδος.  Υπάρχουν κάποιοι «λογικοί» που βλέπουν το κακό να πλησιάζει με τον τεμαχισμό της πατρίδος, την επέλαση του κιναιδισμού, την αμφισβήτηση της φυλετικής μας ομοιογένειας, την πανθρησκεία, τη βεβήλωση της ελληνικής οικογένειας, την καταρράκωση των ηρώων μας και του Χριστού. Κι όμως μας λένε κάποιοι ελάχιστοι ακόμη και από τον χώρο της εκκλησίας ότι είμαστε εξτρεμιστές και εκτός πλαισίου ορθότητας γιατί είμαστε εθνικιστές! Συμπλέουν κατ’ αυτόν τον τρόπο με τις πολιτικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που μας θέλουν να μη διαθέτουμε πυξίδα εθνικής γνώσης ώστε να γίνουμε ανθρώπινος πολτός δίχως Θεό.
Η δική μας απάντηση θα δοθεί από τα πρώτα κιόλας βήματα της Νέας Ελληνικής Πολιτείας μέσα από την διαμόρφωση της Εθνικιστικής Παιδείας και της σχέσεως Εθνικού Κράτους και Ελληνικής Νεολαίας. Το βάρος της πολιτικής μας για την αναγέννηση της Ελλάδος θα δοθεί μέσα από τη διάπλαση του νεανικού χαρακτήρα και την παροχή καθάριας ελληνικής παιδείας στο ελληνόπουλο ώστε να του δώσουμε όραμα και πρωταγωνιστική θέση στην αναδόμηση της πατρίδος μας. Στο σχολείο, εκεί μέσα στο μεγάλο εργαστήρι της Φυλής θα δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις και οι εθνοπρεπείς λύσεις. Θα δώσουμε στο Νέο Έλληνα να αντιληφθεί πως αποτελεί το μέλλον της Πατρίδας. Και πως αυτό το μάλλον είναι στα δικά του χέρια.
Σκοπός της Εθνικιστικής Παιδείας είναι να φέρει το ελληνόπουλο σε επαφή με την ολότητα του έθνους σε ολόκληρο τον ιστορικό του βηματισμό. Να αισθανθεί μέσα του τα επιτεύγματα της φυλής μας, να γνωρίσει τον τρόπο σκέψεως των σοφών, τον τρόπο συγκρότησης των πρώτων ελληνικών πολιτειών, τους κανόνες φυλάξεως της πατρίδος και της αληθείας. Το ελληνόπουλο έχει ανάγκη να βαδίσει νοερά μα και πραγματικά στους τόπους των πατέρων του. Να μάθει πως τόσο ο ίδιος ο Θεός όσο και οι Έλληνες ουδέποτε θέλησαν ή επιδίωξαν τον πολυπολιτισμό και τη διάλυση της φυλής. Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη κι όχι διαλύσατε είπε ο Χριστός μας στους μαθητές Του. Οι δε Ταγοί του Γένους μας οριοθέτησαν την Ελλάδα στην κοινή εθνική και φυλετική καταγωγή.
Σκοπός μας είναι να καταδείξουμε ότι η προάσπιση του ελληνισμού μας είναι πατριωτικό καθήκον και αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής μας παιδείας κι όχι μίσος έναντι άλλων εθνών όπως σκοπίμως μας καταλογίζουν. Επιπλέον η δική μας παιδεία θα προωθήσει τον σεβασμό και την κοινωνική αλληλεγγύη που σήμερα έχουν παραγκωνιστεί από τον ωφελιμισμό και τον ατομισμό. Η Κοινωνική Αγωγή όπως και η Πατριδογνωσία είναι δύο γνωστικές ενότητες που θα πρέπει άμεσα να επανέλθουν. Είναι μαθήματα που πρέπει οπωσδήποτε να λάβει ο Νέος Έλληνας όπως η Ελληνική Ηθική, τα οποία θα ενταχθούν στο σχολείο της Εθνικοκοινωνικής Ελλάδος. Η πειθαρχία και η συντροφικότητα για την πρόοδο της κοινωνίας και την ενδυνάμωση του έθνους θα επανέλθουν στη ζωή της νεολαίας μας.
Η αυθεντικότητα της Ελληνικής Ιστορίας θα αποκατασταθεί διαγράφοντας την ψεύτικη εικόνα της μικρής και μίζερης Ελλάδος. Η Γνώση της αλήθειας απελευθερώνει και δημιουργεί ζωντανές υπάρξεις που επιδιώκουν να κινηθούν σε δρόμους διεκδικητικούς, δρόμους πολιτισμικής δημιουργίας. Πρέπει να δώσουμε στα ελληνόπουλα το αίσθημα όχι μόνο του θαυμασμού μα και της συναγωνιστικής άμιλλας για τις προηγούμενες γενιές Ελλήνων. Να νιώσουνε δίπλα στο συναίσθημα της ιερής υποχρέωσης για τη διαφύλαξη των ιερών και των οσίων την αυτόβουλη ώθηση να θελήσουν να εργαστούν για να δημιουργήσουν τη δική τους Ελλάδα ακόμη πιο λαμπρή, ακόμη πιο ψηλή στο ανάστημα. Όταν το Ελληνόπουλο γνωρίσει τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη, όταν μάθει πως κάποτε πλάθαμε γλώσσες, κοσμοκρατορίες, κτήσεις, αρετή, σωφροσύνη και πατριωτισμό δίδοντας παντού ελληνικό φως, τότε η Εθνικιστική Παιδεία θα φωτίσει εκ νέου το μεγαλείο της Νέας Ελλάδος.
Η δε γνώση που θα παράσχει το σχολείο στο επίπεδο του επαγγελματικού προσανατολισμού θα συνδεθεί με το ωφέλιμο φορτίο για την ένταξη στην εργασία αντί του άχρηστου φόρτου ένταξης ενός υπόδουλου σε μια απρόσωπη μάζα. Στην δική μας εθνικιστική παιδεία τα ελληνόπουλα θα διδαχθούν Ελλάδα και εθνικό προσανατολισμό κι όχι αντιρατσισμό και πολυπολιτισμό. Τα ελληνόπουλα θα αποτελέσουν μέλη ενός οργανωμένου συνόλου που ασκούνται στην μόρφωση, την κοινωνική ένταξη, την πειθαρχία και τη λατρεία της ελληνικής φυλής.                                   ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: