ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-MONTPELLIER:3-1 «Κόκκινος» πρέσβης!



Ο Ολυμπιακός δεν βγαίνει απ' το... ευρώ! Θα παίζει ξανά στην Ευρώπη με κοντομάνικο αφού ξετίναξε τη Μονπελιέ (3-1) και βλέπει άμεσα πρόκριση στους «16» του Ch.League!

Έπαιξε με τη φωτιά, κάηκε, αλλά η αντιμετώπιση του ματς από το 70' και μετά έδωσε στον Ολυμπιακό το εισιτήριο για την 3η θέση, αλλά και μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Champions League! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 της Μονπελιέ, έφτασαν τους έξι βαθμούς και έχουν μπροστά τους δυο ΤΕΛΙΚΟΥΣ με Σάλκε, Άρσεναλ για να κάνουν την υπέρβαση. Μεγάλο ματς από Μασάντο, Γκρέκο και Μήτρογλου.
Έτσι έπαιξε
Οι απουσίες των Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Ιμπαγάσα έκαναν δυσκολότερο το έργο του Ζαρντίμ, ο οποίος επανέφερε στην άμυνα τον Σιόβα χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα τον πρωταγωνιστή του ματς στη Γαλλία. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ο Κάρολ, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης, τα δύο στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας και αριστερά ο Χολέμπας. Οι Μανιάτης και Μοντέστο τα αμυντικά χαφ με τον Μασάντο να είναι τελικά πιο μπροστά τους και τους Γκρέκο και Αμπντούν στα άκρα της επίθεσης. Μοναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου.
Πίεση και γκολ!
Η εντολή του Ζαρντίμ ήταν πίεση στη μεσαία γραμμή και ταχύτητα στην επίθεση, καθώς το γρήγορο γκολ θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Οι οδηγίες εκτελέστηκαν με το... καλησπέρα κατά γράμμα και μόλις στο 4' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Όλα άρχισαν από τον Γκρέκο και την εξαιρετική μεταβίβαση, οι ερυθρόλευκοι έκαναν... πάρτι στην άμυνα της Μονπελιέ, ο Αμπνούν δεν μπόρεσε να σκοράρει, ο Μήτρογλου την έστειλε στο δοκάρι και ο Μασάντο σε κενή εστία λύτρωσε την ομάδα του, πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα με τον Ολυμπιακό.
Ωστόσο, το τέρμα του Πορτογάλου δεν έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες, αφού ο Ολυμπιακός κράτησε ήρεμο το παιχνίδι του μόνο για 25 λεπτά -έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μήτρογλου στο 10- καθώς στη συνέχεια αναίτια έδωσε χώρο στη Μονπελιέ, έμεινε πίσω, δεν κράταγε τη μπάλα και οι Γάλλοι έβρισκαν την ευκαιρία να βρεθούν στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο και στο 31' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Καμαρά ανάμεσα στο κεντρικό δίδυμο, όμως η προβολή κατέληξε άουτ. Η κατοχή 55%-45% υπέρ των Γάλλων μαρτυρούσε και την εικόνα στο γήπεδο, τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να κρατήσει τη μπάλα, τη Μονπελιέ να έχει καλή κυκλοφορία, αλλά να αδυνατεί να δημιουργήσει κινδύνους!

Έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε
Ο Ολυμπιακός βγήκε στο ματς όπως ακριβώς είχε μπει, νωχελικός, νευρικός και χωρίς να μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Η Μονπελιέ πίεσε, πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο και... φώναζε στους γηπεδούχους πως έχουν διαχειριστεί λάθος το παιχνίδι τους. Έτσι, στο 65' η άμυνα του Ολυμπιακού... κοιμήθηκε, ο Σιόβας δεν μπορούσε να διώξει και σταμάτησε τον Καμαρά με... πέναλτι. Δυο λεπτά αργότερα ο Μπελχαντά νίκησε από την άσπρη βούλα τον Κάρολ και οι Γάλλοι... πάγωσαν το Καραϊσκάκη!
Ξύπνησε και... καθάρισε!
Το γκολ της Μονπελιέ... ξύπνησε τους παίκτες του Ζαρντίμ, ο Πορτογάλος πέρασε τον Φουστέρ στη θέση του Μοντέστο και ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε αμέσως μετά το τέρμα που πέτυχε! Να κρατήσει μπάλα και να είναι αυτός που πιέζει την αντίπαλο. Τα άκρα ζωντάνεψαν, ο άξονας έγινε ισχυρός και στο 80' ήρθε το γκολ – λύτρωση. Μετά από κόρνερ του Χολέμπας ο Γκρέκο πετάχτηκε την κατάλληλη στιγμή στο κέντρο της άμυνας της Μονπελιέ και με σουτ σήκωσε το Καραϊσκάκη στο πόδι... Ο Ιταλός σφράγιζε με το πρώτο του γκολ μια εξαιρετική εμφάνιση!
Ο Ολυμπιακός είχε ξυπνήσει για τα καλά και δυο λεπτά αργότερα... καθάρισε τους Γάλλους. Μεγάλη μπαλιά του Χολέμπας και ο Μήτρογλου ΞΑΝΑσκότωνε τη Μονπελιε διαμορφώνοντας το 3-1, κάνοντας παράλληλα εμφάνιση μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους έξι βαθμούς και πλέον έχον δυο τελικούς μπροστά τους για να κάνουν την υπέρβαση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μοντέστο (73' Φουστέρ), Μανιάτης, Μασάντο (86' Φέισα), Γκρέκο, Αμπντούν, Μήτρογλου.
ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιάνγκα Εμπίβα, Χίλτον (79' Κονγκρέ), Μπεντιμό, Μαρβό, Μπελχαντά, Καμπελά (46' Σαρμπονιέ), Σαϊχί, Μουνιέ (64' Τινιάν), Καμαρά. 
                                                                    ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: