ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.



Του Δημήτρη Τσιμούρα
Ήδη έχουμε φτάσει στο «ακριβώς»!  Ο Ελληνικός Λαός  δέχεται συνεχώς και αδιαλείπτως  από όλον το μηχανισμό του συστήματος έναν ανελέητο βομβαρδισμό παραπληροφόρησης, πρωτόγνωρης   πίεσης, τρομοκρατίας, ωμής βίας και απειλών. Όλοι αυτοί απαιτούν να αποδεχτεί τη μοίρα του. Τη μοίρα του ραγιά, που το σύστημα και οι εκπρόσωποί του όρισαν  και που εσείς –οι κυβερνητικοί βουλευτές-  σαν πολιτικοί του υπάλληλοι… «νομοθετώντας», προωθείτε!  
Μας λέτε με τις δημόσιες τοποθετήσεις σας ότι, αν δεν ψηφιστούν και αυτά τα μέτρα, θα πεινάσουμε, θα καταστραφούμε, ότι θα μας βγάλουν από το ευρώ, ότι δεν θα είμαστε πλέον…  Ευρωπαίοι(!), αυτά και άλλα παρόμοια. Άσχετα αν γνωρίζετε   και μάλιστα πολύ καλά ότι τα χρήματα και αυτής της δόσης θα πάνε στις τράπεζες, ενώ ο λογαριασμός και αυτήν τη φορά θα έρθει σε μας, για να αθροιστεί με τους προηγούμενους, που ήδη μας έχετε αποστείλει!
Όσοι κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να παρακολουθήσουμε τις τοποθετήσεις σας στη Βουλή –κάποιοι από σας αφελώς τις δίνουν και για δημοσίευση(!)- διαπιστώνουμε ότι τα     «επιχειρήματά» σας δεν αντέχουν  καμία κριτική. Παιδαριώδη… «επιχειρήματα», που όλα φυσικά έχουν ως επωδό γενικευμένες μεγαλοστομίες, «όπως η σωτηρία μας, η σωτηρία της πατρίδας, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, όλοι μαζί μπορούμε» και άλλα παρόμοια.  Δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να αθροίζετε  τις πατάτες με τα κάστανα, το λάδι με το ξύδι! Βάζοντας εσκεμμένα στο ίδιο τσουβάλι τα αφεντικά σας,  που ζουν σε επίγειους παραδείσους,  με το λαό που πεινάει!
Φυσικά, όλες αυτές οι υποσχέσεις περί… «σωτηρίας», είναι πάντα διανθισμένες με μικρές ή μεγάλες δόσεις εκβιαστικών διλημμάτων, εκφοβισμού, τρομοκρατίας και απειλών, που εκτοξεύετε εναντίον μας, που εκτοξεύουν όσοι προωθούν δια πυρός και σιδήρου, δι υμών,  τα συμφέροντά τους!
Ας αφήσουμε όμως τις γενικεύσεις, που μέσα από αυτές βολεύεστε και απαντήστε μας συγκεκριμένα!
Πώς θα σωθεί η πατρίδα, όπως εσείς λέτε, όταν τα δάνεια -που πιστώνονται στα «αφεντικά» σας και χρεώνονται στον ήδη εξουθενωμένο λαό- ακολουθούν το ένα μετά το άλλο και το δημόσιο χρέος συνεχώς αυξάνει;
Σώζεται   η πατρίδα, όταν εκποιούνται οι πλουτοπαραγωγικές της πηγές; Όταν βγάζετε στο σφυρί στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις; Όταν  έχετε το θράσος  να βγάζετε για ξεπούλημα ακόμη και τα νησιά της, τις παραλίες της, τους δρόμους της, τα λιμάνια της, τα αεροδρόμια, τα νερά της, τον αέρα της;
Πως οδηγεί στη… «σωτηρία» της ο ακρωτηριασμός της, καθώς και η εκποίηση όλων των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεών της;  Και μη μας λέτε ότι τις… αξιοποιείτε πουλώντας –ξεπουλώντας- τες εξαιτίας  των πραγματικά  προκλητικών  μισθών  κάποιων υπαλλήλων-στελεχών τους! Τα κόμματά σας, που εσαεί κυβερνούν αυτόν τον τόπο, τους τα έδωσαν. Και αυτό για να κάνουν –τα ίδια- τη δουλειά τους, να δημιουργήσουν μηχανισμούς που θα τους κρατούν στην εξουσία. Αυτός ήταν και είναι ο βασικός ρόλος και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Το ένα χέρι λοιπόν νίβει το άλλο!
Πώς λοιπόν  θα «σωθεί» η πατρίδα, όταν στην κυριολεξία μηδενίζετε  και τα ελάχιστα δικαιώματα των εργαζόμενων, βγάζοντάς τους κυριολεκτικά και αυτούς στο σφυρί ως δούλους, ως… κίνητρο «επενδύσεων»; Εσείς  διαφημίζετε τα εγγυημένα κέρδη(!) των επίδοξων «επενδυτών», το μερίδιο τους  στο πλιάτσικο! Ενώ σε  μας  ρίχνετε το δόλωμα της λεγόμενης… «ανάπτυξης»! Της ανάπτυξης με ανταγωνισμό, όπως τρέχετε να διευκρινίσετε, για να μην αφήσετε  καμία αμφιβολία περί των προθέσεων σας στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Με άλλα λόγια μας υπόσχεστε ότι θα μας… εξασφαλίσετε μισθούς μικρότερους αυτών  της  Κίνας, της Βουλγαρίας, των τριτοκοσμικών χωρών! Και φυσικά, τέτοιοι μισθοί… εννοείται ότι  προϋποθέτουν και  ισχυρή ανεργία. Όμως αυτά για σας τώρα δεν είναι της στιγμής!
Πώς θα σώσετε την πατρίδα, όταν ακόμη και αυτές  τις ψηφιακές κρατικές συχνότητες της τηλεόρασης  τις παραχωρήσατε  σε Άγγλους, Γάλλους και Γερμανούς  -απορία προκαλεί πώς δεν έχετε παραχωρήσει ακόμη και σε Αμερικάνους-  οι οποίοι μπαίνουν  απρόσκλητοι  στα σπίτια μας, περνώντας τη δική τους  εκλεπτυσμένη, βέβαια,  προπαγάνδα, έχοντας ως κύριο στόχο την κονιορτοποίηση της σκέψης, ιδιαιτέρα αυτής των νέων μας; Σε ποια άλλη τριτοκοσμική χώρα στον κόσμο συμβαίνει αυτό;
Σκέψη! Αυτό που φοβίζει τα «αφεντικά» σας, όσο τίποτα άλλο. Αυτό  που χτυπάτε με κάθε μέσο και τρόπο ανελέητα, με κύριους πυλώνες –γι αυτόν το σκοπό-  το απόλυτα μελετημένο εκπαιδευτικό σύστημα και φυσικά τα ΜΜΕ –ως φορείς προώθησης κατά κανόνα της παραπληροφόρησης και της βλακείας- που ελέγχονται από αυτούς που σήμερα σε καιρό καπιταλιστικής  κρίσης(!) γίνονται πιο Κροίσοι!!!     
Λέτε ότι  θα… «σώσετε» και μας βέβαια ως αυτόκλητοι «σωτήρες»!
Πώς θα γίνει αυτό τη στιγμή που εσείς ψηφίζετε νόμους, με ποιο δικαίωμα άραγε,  για να  μας  κατασχέσουν  –ήδη αποστέλλονται κατασχετήρια- τράπεζες και εταιρίες που δημιουργούνται για αυτό το σκοπό, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε; Δεν είστε αφελείς. Γνωρίζετε ότι ο συνδυασμός υψηλής ανεργίας, δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων,  υψηλότατης άδικης και προκλητικής φορολόγησης και χαρατσιών εκεί οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια.   Σε τι διαφέρει  το βάζουμε φόρους κατά βούληση στο λαό, από το αλλοτινό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;   
Γνωρίζετε βέβαια ότι κανένας υπουργός, κανένας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα,  χωρίς τη δική σας ψήφο στη βουλή, η οποία   χρησιμοποιείται ως άλλοθι, σαν μια επίφαση… «δημοκρατίας»!  Όλοι αυτοί θα έμοιαζαν με μαριονέττες,  δίχως τα κινητήρια σχοινιά, δίχως εσάς!  Άχρηστοι για να φέρουν εις πέρας το… ξεπούλημα μια χώρας και ενός ολόκληρου λαού! Βλέπετε ότι η… «δημοκρατική» ΕΕ…  «απαιτεί» και «δημοκρατικές»…  διαδικασίες!
Όμως, μήπως εκτιμάτε ότι η… «σωτηρία» μας περνάει και μέσα και από τις στερήσεις και των όποιων κοινωνικών παροχών μας  είχαν απομείνει; Από τη στέρηση γιατρών και φαρμάκων; Από τη στέρηση της θέρμανσης, ακόμη και της πρόσβασης στοιχειωδώς   -για πάρα πολλούς- σε τροφή και στέγη; Από τα παιδιά που λιποθυμούν νηστικά στα στερούμενα και θέρμανσης, κρύα σχολειά; Από το κλίμα γενικής κατάθλιψης που μας έχετε επιβάλει; Ή μέσα από την  ολοκληρωτική εξαθλίωση;  Ή ακόμη μέσα από τις καθημερινές πλέον –λόγου οικονομικού αδιεξόδου- αυτοκτονίες;  Για τις οποίες  βέβαια και εσείς είστε   ηθικοί αυτουργοί!
Μήπως ασπάζεστε και σεις εκείνο το ανεκδιήγητο «όλοι μαζί τα φάγαμε», τη στιγμή που οι κυβερνήσεις σας μόνο την τελευταία εξαετία έχουν δώσει πάνω από 210 δις ευρώ μόνο στις τράπεζες; Εννοείται πάντα με τις δικές σας ψήφους και αυτές των προκατόχων σας!
Όσο και αν προσπαθείτε να μας πείτε άλλα, όλα αυτά τα γνωρίζετε πολύ καλά!
Όπως γνωρίζετε και θυμάστε τι λέγατε στους ψηφοφόρους σας, πριν την εκλογή σας!
Όπως επίσης  γνωρίζετε  και θυμάστε μέσα από ποιες συνθήκες   -ελέω και του δικού σας ληστρικού εκλογικού νόμου- έχετε εκλεγεί! Παρενέβησαν «θεοί και δαίμονες» από το εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας, για να πιέσουν, να απειλήσουν, να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν, για να κάμψουν τη λαϊκή θέληση και να σας εξασφαλίσουν τις απαραίτητες για την εκλογή σας ψήφους! Και σεις όχι  απλώς  αποδεχτήκατε αυτό το… γνώριμο σε σας σκηνικό αλλά το αξιοποιήσατε μάλιστα στο έπακρο!
Και για την ιστορία, μην ξεχνάτε ότι τα κόμματά σας μέσα σε δύο χρόνια έχασαν πάνω από 2.700.000 ψήφους! Ακόμη και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ισχυρής καταπίεσης, ψέματος και τρομοκρατίας,  εισπράξατε μια  έντονη λαϊκή αποδοκιμασία, που όμως εσείς την εκλάβατε σαν μήνυμα για να… συνεχίσετε!  Θεωρήσατε ότι μάλλον … βρέχει!
Όμως,  δεν μπορείτε να αγνοείτε την κατάσταση στην οποία, εσείς και τα κόμματά σας μας έχετε φτάσει! Επικαλείστε βέβαια τις προσταγές της Τρόικας σαν να είστε… βουλευτές της, ξεχνώντας ακόμη και την τυπική σας ιδιότητα.
Αυτήν τη στιγμή, ίσως  σας προβληματίζουν οι  επιστολές κάποιων δικών σας βουλευτών, οιοποίοι –ως ένα βαθμό- αναγνωρίζουν που οδηγούν όλα αυτά τα μέτρα και μη μπορώντας να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος, αφ’ ενός εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους  και αφ’ ετέρου ζητούν και από σας να τα καταψηφίσετε!
Βέβαια, τους περισσότερους   από σας, τίποτα  από όλα αυτά   δεν αγγίζει και δεν  συγκινεί.  Είστε προσηλωμένοι  στο συγκεκριμένο    στόχο. Όμως,  ίσως κάποιοι    σκεφτείτε  ότι θα χρειαστεί να μπείτε μετά σε ένα καφενείο, να περπατήσετε στους δρόμους μια επαρχιακής πόλης, ενός χωριού, να επισκεφτείτε ένα χώρο δουλειάς, να συναντηθείτε εν τέλει  με αυτούς που οδηγείτε σήμερα στην εξαθλίωση! Κοιτάξτε τους προκατόχους σας!  Εσείς, όπως και αυτοί, υφαρπάξατε τις ψήφους, για να κάνετε τα ίδια και χειρότερα!
Σήμερα είναι  οφθαλμοφανές ότι για την κυβερνητική πλειοψηφία τα πράγματα είναι οριακά.  Οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, των μαυραγοριτών, οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι, όπως και οι εκπρόσωποι  διεθνών οργανισμών, στους οποίους παραδίνετε τη χώρα και το λαό της, σας καλούν να πράξετε το σωστό! Το…  σωστό όμως γι αυτούς τι σχέση έχει με το σωστό για το λαό, που δεινοπαθεί;   Για μια  ακόμη φορά σας καλούν να υπερασπιστείτε τα συμφέροντά τους, για τα οποία σίγουρα και όχι αδικαιολόγητα ανησυχούν. Πριν αποφασίσετε, καλά είναι να θυμάστε  ότι αύριο επιχειρήματα του τύπου  «έκανα λάθος, δεν γνώριζα, δεν διάβασα, η τρόικα φταίει, έκανα ότι μου είπαν»  και άλλα παρόμοια,  μόνο σαν αστειότητες θα μπορούν να εκληφθούν!  Τι λοιπόν θα επικρατήσει; Το χτύπημα στην πλάτη των  «αφεντικών» σας ή το παλλαϊκό όχι που ακούγεται από το ένα μέχρι το άλλο άκρο της χώρας;
Βέβαια, για μας δεν παίζονται όλα σε μια ψηφοφορία. Αυτή θα αποτελέσει μία ακόμη μάχη. Αν νομίζετε –άσχετα με την έκβαση αυτής της μάχης- ότι αυτός ο λαός θα υποταχτεί, ότι δεν θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, ότι δεν θα  αγωνιστεί για να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του, μάλλον θα πέσετε έξω. Είναι εξ άλλου η μόνη μας επιλογή!
Εσάς όμως η ψήφος υπέρ αυτών των εγκληματικών για μας μέτρων σας καθιστά αυτουργούς  σε  ένα ακόμη  ειδεχθές έγκλημα!  Θα είστε αυτοί που   πατήσατε τη σκανδάλη! Θα είστε αυτοί που αύριο το ίδιο το σύστημα -που   σήμερα με πάθος υπηρετείτε- πάλι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του,  σε μια  προσπάθεια       αποπροσανατολισμού μας, θα σας πετάξει στο λάκο των λεόντων!  Γιατί  τότε, όχι μόνο θα τους είστε άχρηστοι,  αλλά  θα αποτελείτε γι αυτούς  βαρίδια! Τη  βρώμικη δουλειά  ήδη θα την έχετε κάνει! Εμπρός λοιπόν, τολμήστε!                                                 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: