ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

H επιστολή-σοκ προς τη Βουλή ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΙΜΟΝΙΟΥ 3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την επιστολή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τους 300 βουλευτές, με την οποία τους ζητά με δραματικό ύφος,να μην ψηφίσουν τις νέες περικοπές στον αθλητισμό!
Μία μέρα μετά την κραυγή αγωνίας που εξέπεμψαν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνέντευξη Τύπου, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρήματα την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο ελληνικός αθλητισμός, εάν ψηφιστούν οι νέες περικοπές που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2013, φτάνοντας μάλιστα ακόμα και σε «λουκέτο» και αναστολή όλων των λειτουργιών, η ΕΟΕ προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα.
Εστειλε επιστολή στους 300 βουλευτές στην οποία με δραματικό ύφος, αναλύεται η κατάσταση αλλά και τι θα συμβεί εάν τελικά ψηφίσουν οι βουλευτές τον προυπολογισμό. Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κατσιαδάκης, οι οποίοι στο τέλος της, θέτουν προ των ευθυνών τους, τους εκπροσώπους του ελληνικού Εθνους, για το πλήγμα που θα επιφέρουν στη νεολαία του τόπου μας.
Το gazzetta.gr σας αποκαλύπτει τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής η οποία ξεκινάει ως εξής:
«Ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας του, με αφορμή τις επικείμενες δραματικές περικοπές που περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός.
 Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, οι Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλουν να σας ενημερώσουν για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί από τα νέα δεδομένα και να σας επιστήσουν την προσοχή για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει η περαιτέρω συρρίκνωση του κονδυλίου για τον αθλητισμό, που είναι το πιο ζωντανό και υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.»
Στη συνέχεια η επιστολή περιγράφει την κατάσταση που θα δημιουργηθεί:
«Ο αθλητισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά κοινωνικό αγαθό, διότι έχει να κάνει με τα παιδιά μας. Τα κρατάει μακριά από την αλητεία, μακριά από την εγκληματικότητα αλλά και τα ναρκωτικά. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς υπάρχει το τεράστιο αγαθό της υγείας που δεν έχει σύγκριση με οτιδήποτε άλλο. Είναι παγκοσμίως γνωστό και στατιστικά αποδεδειγμένο ότι με ένα εκατομμύριο ευρώ στον αθλητισμό γλυτώνεις επτά εκατομμύρια για δαπάνες υγείας! Εμείς γιατί θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτούς τους δείκτες, σπαταλώντας επτά εκατομμύρια ευρώ για την υγεία, για το κάθε ένα εκατομμύριο ευρώ που κόβουμε από τον αθλητισμό;
 Όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 1.500.000 ενεργοί αθλητές οι οποίοι θα οδηγηθούν σε πλήρες αδιέξοδο καθώς, με τις περικοπές που έχουν εξαγγελθεί, ο αθλητισμός θα έχει απολέσει μέσα σε μια τριετία, το 75% των χρημάτων που εισέπραττε (περίπου 150.000.000 ευρώ). Πλέον τα χρήματα θα αρκούν απλώς και μόνο για την κάλυψη των πάγιων λειτουργικών δαπανών των Ομοσπονδιών, δηλαδή τους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων, το ΙΚΑ και την εφορία και δεν θα μένει τίποτα για τον πραγματικό αθλητισμό, ο οποίος οδηγείται στην πραγματική εξαφάνιση. Πρέπει να ξεχάσουμε τη διεξαγωγή αγώνων και πρωταθλημάτων αλλά και την αποστολή εθνικών Ομάδων στο εξωτερικό για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις.»
 
Στη συνέχεια αφού κατατίθενται οι προτάσεις της ΕΟΕ επισημαίνεται το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, καθώς δεν θα έχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώσεις λειτουργίες τους. Και καταλήγει η επιστολή ως εξής: 
«Σας απευθύνουμε μια τελευταία έκκληση ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και σας ζητάμε να αναλογιστείτε τις τραγικές συνέπειες που θα προκύψουν για τη νεολαία, εάν πείτε το ναι στις νέες περικοπές για τον αθλητισμό. Ο ελληνικός αθλητισμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια σηκώνει ψηλά το κύρος και το όνομα της χώρας αλλά, ως ανταμοιβή, ετοιμάζεται να πάρει το 0,007% του προϋπολογισμού!
Κάντε κάτι έστω και την ύστατη ώρα. Πείτε όχι στις μειώσεις των κονδυλίων για τον αθλητισμό στο νέο προϋπολογισμό και σταθείτε στο πλευρό των εκατομμυρίων ελληνικών οικογενειών που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό. Μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε τη λύση. Κάντε το για τα παιδιά μας.»
Οπως λένε οι άνθρωποι του αθλητισμού, ελπίζουν σε κάποια αντίδραση από ανθρώπους που προέρχονται από το χώρο και έχουν εκλεγεί στη Βουλή, αν και θεωρείται δύσκολο να αλλάξει κάτι!
  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: