ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί στη νέα διακήρυξή του ότι είναι συστημικό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο της ιδρυτικής του διακήρυξης, τώρα που είναι στον προθάλαμο της εξουσίας και ετοιμάζεται να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.
Μελετώντας το σχέδιο αυτό παρατηρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανεισάγει ουσιαστικά....
όλη την μεταπολιτευτική φιλοσοφία και ορολογία εν έτει 2012!!!! και στοχεύει να γίνει ένα Νέο ΠΑΣΟΚ σε πιο λαϊτ όμως έκδοση.
Αν εξαιρέσουμε ένα ακατάσχετο και κουραστικό ευχολόγιο με ουτοπικιστικές εξάρσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και ευρύτερα οι ευρωπαϊκοί κ.λ.π. λαοί, μπορούμε να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα που χαρακτηρίζουν την όλη φιλοσοφία αυτής της διακήρυξης:
Α) Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως στρατηγικό του στόχο και φυσικά ως στρατηγικό στόχο της ελληνικής κοινωνίας, τον σοσιαλισμό. Ναι δεν διαβάζετε λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει την Ελλάδα μια σοσιαλιστική χώρα. Ιδού πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον σοσιαλισμό:  «Για μας ο σοσιαλισμός είναι μορφή οργάνωσης της κοινωνίας που βασίζεται στην κοινωνική -και όχι κρατική- ιδιοκτησία και διαχείριση των παραγωγικών μέσων ενώ απαιτεί τη δημοκρατία σε όλα τα κύτταρα και όλους τους αρμούς της δημόσιας ζωής, προκειμένου οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να σχεδιάζουν, να διευθύνουν, να ελέγχουν και να προστατεύουν, με τα εκλεγμένα όργανά τους, την παραγωγή κατευθύνοντάς την στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών»
Β) Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως θέλει να αλλάξει το ισχύον πολιτικό σύστημα. Ως γνήσιο εξάρτημα του υπάρχοντος σάπιου πολιτικού συστήματος, διακηρύσσει ότι θέλει απλά να το καλυτερέψει. Ιδού πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τη σχέση του με αυτό: «Να αναδιοργανώσουμε εις βάθος το πολιτικό σύστημα, εξαλείφοντας πλήρως κάθε εστία διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά τηρώντας με συνέπεια τη διάκριση των εξουσιών και αποκαθιστώντας την εύρυθμη και έντιμη λειτουργία όλων των συναφών θεσμών. Να αναβαθμίσουμε τη δημοκρατική δομή και λειτουργία των αντιπροσωπευτικών θεσμών σε επίπεδο τόσο κεντρικής διοίκησης όσο και τοπικής αυτοδιοίκησης, εισάγοντας μορφές άμεσης δημοκρατίας και θεσμούς εργατικού και κοινωνικού ελέγχου σε όλες τις βαθμίδες»
Προσέξτε. Πουθενά δεν μιλάει για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, ομολογώντας πλήρως ότι είναι συστημικό κόμμα. Δεν μιλάει ούτε για αλλαγή του Συντάγματος, ούτε για Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, ούτε για δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, ούτε για απλή αναλογική, ούτε για Συνταγματικό Δικαστήριο κ.λ.π. Μιλάει απλά και εντελώς δειλά σε μια γραμμή για αναθεώρηση του Συντάγματος και όχι για αλλαγή του. Δηλαδή υπόσχεται λύσεις μέσα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
Είπαμε. Διακηρύσσει ένα Νέο ΠΑΣΟΚ σε λαϊτ έκδοση.
Όμως η χώρα έχει πλέον ανάγκη από επαναστατικές λύσεις που θα εγκαθριδρύουν μια νέα σχέση μεταξύ κοινωνίας και πολιτικού συστήματος με το πέρασμα της εξουσίας στα χέρια της κοινωνίας και όχι από μια υποσχόμενη καλύτερη εφαρμογή ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.                                                                                                                            ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: