ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΒΟΜΒΑ:Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικά τα μέτρα

Αντισυνταγματικά κρίθηκαν από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου που μόλις ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο.

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι τα όσα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θίγουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων και συνεπώς δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Τα επίμαχα μέτρα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση και στους κόλπους της δικαιοσύνης καθώς οι δικαστές θεωρούν ότι είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο οικονομικά καθώς μόλις εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, οι περικοπές στους μισθούς τους την τελευταία διετία θα αγγίζει το 60%.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη, η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε επίσης αντισυνταγματικές, ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου όπως οι νέες μειώσεις των συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η περικοπή των δώρων στο δημόσιο.

Δικαστικοί κύκλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου τόνιζαν ότι όντως η γνωμοδότηση τού Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου με το οποίο επέρχονται μειώσεις στις συντάξεις και κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, κ.λπ., δεν είναι δεσμευτική για το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ούτε και εμποδίζει την ψήφιση τού νομοσχεδίου.                                                            ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: