ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ όταν του «κόπηκε» η πενιχρή αναπηρική σύνταξη.ΑΚΟΥΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;


Πολύωρη επιχείρηση περισυλλογής σε ορεινή βραχώδη περιοχή της Γαλατινής



Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε προχτές το απόγευμα ένας αλλοδαπός βοσκός, ο οποίος ψάχνοντας ζώα από το κοπάδι του σε ορεινή βραχώδη περιοχή της Γαλατινής, αντίκρισε έναν ανθρώπινο σκελετό σε προχωρημένη αποσύνθεση να κρέμεται από βράχο!
Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, ακολούθησε επιχείρηση περισυλλογής του αποσυντεθειμένου πτώματος για το οποίο διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον άτυχο συνταξιούχο οικοδόμο, Γιώργο Χατζή από τη Γαλατινή, ηλικίας 60 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 29 Αυγούστου 2012. Από τότε ο εξαφανισθείς άνδρας αναζητούνταν, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική, καθώς βρέθηκε κρεμασμένος με τη ζώνη του από το βράχο.
Ο βοσκός ειδοποίησε το αφεντικό του, στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία σε συνεργασία με την πυροσβεστική άρχισε πολύωρη επιχείρηση για να προσεγγίσει στο απόμακρο και δυσπρόσιτο από το χωματόδρομο σημείο, όπου ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε απαγχονισμένος. Άνδρες της πυροσβεστικής φωτίζοντας με φακούς, καθώς είχε στο μεταξύ σκοτεινιάσει, αφού περπάτησαν σχεδόν μισή ώρα, παρέλαβαν το πτώμα, το έβαλαν σε ειδικό φορείο και το κατέβασαν στο χωματόδρομο, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κοζάνης.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές είναι απολύτως βέβαιο ότι ο σκελετός ανήκει στον Γ. Χατζή, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική εξέταση. Άλλωστε, βρέθηκαν στο σημείο προσωπικά αντικείμενα, όπως το κινητό του τηλέφωνο και το καπέλο που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης, τα οποία αναγνώρισαν οι οικείοι του τραγικού συνταξιούχου.
Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο 60χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος και μάλιστα ήταν κρεμασμένος από το βράχο με τη ζώνη του. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Αυγούστου, ο 60χρονος πρώην οικοδόμος, έφυγε από το σπίτι του τις πρωινές ώρες, προκειμένου να πάει στο ΙΚΑ Σιάτιστας για τη σύνταξή του. Εκεί ενημερώθηκε ότι «κόπηκε» η πενιχρή αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε, η οποία ήταν και ο μοναδικός οικονομικός πόρος για την οικογένειά του. Μετά την εξέλιξη αυτή, μέσα στην απόγνωσή του, αποφάσισε να μην ξαναγυρίσει σπίτι και έφυγε σε άγνωστη κατεύθυνση. Για τελευταία φορά τον είχαν δει κάτοικοι της περιοχής, την ίδια ημέρα στις 2 το μεσημέρι στο ΚΤΕΛ Σιάτιστας.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κόψιμο της σύνταξης και η οικονομική ανέχεια ήταν ο καθοριστικός λόγος που τον ώθησε στην απόφασή του να μη γυρίσει σπίτι του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την εξαφάνιση, τηλεφώνησε για τελευταία φορά στους δικούς του, στους οποίους διεμήνυσε ότι «δεν θα ξαναγυρίσει γιατί αισθάνεται άχρηστος, καθώς δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα».
Χτες το μεσημέρι στη Γαλατινή έγινε η κηδεία του εκλιπόντος.                                                                   ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: