ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:Οι οικονομικοί δολοφόνοι επιτίθενται ξανά για να ανατρέψουν τις Εθνικές μεταρρυθμίσεις.


20121110-075403.jpg
Ο λαός βγήκε στον δρόμο με τις εκεί γαλανόλευκες και έδιωξε τους τοκογλύφους. Τώρα οι τοκογλύφοι επανέρχονται με τους “πορτοκαλί” επαναστάτες για να ανατρέψουν την ηρωϊκή πρόεδρο. Θα επιζήσει η Αργεντινή από τον “δεκέμβρη” της, ή θα την πατήσει όπως εμείς;

Ομάδες Παρακρατικών με την καθοδήγηση των διεθνών δολοφόνων “διαμαρτύρονται” στους δρόμους για να ανατρέψουν την Εθνική πολιτική της προέδρου. Ήλθε η ώρα για τον λαό της Αργεντινής να αποδείξει αν θα κρατήσει την ελευθερία που κατέκτησε διώχνοντας τους τοκογλύφους ή εάν θα υποδουλωθεί πάλι στα κοράκια του ΔΝΤ και του Σόρος. Η “πορτοκαλί επανάσταση” ξεκίνησε.

Color Revolutions: Argentina Next?
By Tony Cartalucci
Global Research,November 09,2012
Land Destroyer
Η υποψια μεγαλωνει οσο η δυτικη κριτικη των Αργεντινων εθνικοποιησεων και αντιστασεων εναντια στους ΅κανονες της διεθνους οικονομιας΅ οξυνονται ταυτοχρονα με διαμαρτυριες στους δρομους.
Τα δυτικα πρακτορεια ειδησεων αρχισανε ενθουσιωδως να καλυπτουνε διαδηλωσεις
στην πρωτευουσα της Αργεντινης,Βουενος Αιρες.
CNN,AP και το BBC εχουνε ολοι μαζι καλυψει τις διαμαρτυριες με ιδιους αφηρημενους ορους,παραλειποντας να αποκαλυψουν τους επικεφαλεις και τις αντιπολιτευτικες ομαδες που βρισκονται πισω τους ενω το BBC ειδικα ανακυκλωνει ρητορικη ΅Αραβικης ανοιξης΅ βεβαιωνοντας οτι,΅΅οι ακτιβιστες της αντιπολιτευσης χρησιμοποιουν την κοινωνικη
δικτυωση για να κινητοποιησουν την πορεια. η οποια οπως ειπαν ηταν μια απο τις μεγαλυτερες αντικυβερνητικες διαμαρτυριες της δεκαετιας΅.
Τα δυτικα μεσα βεβαιωνουν οτι οι διαδηλωτες ειναι εξοργισμενοι για ΅ ανοδο του πληθωρισμου, υψηλα επιπεδα εγκληματικοτητας και υποθεσεις διαφθορας υψηλοβαθμων΅, εντελως ιδια αφηρημενα παραπονα που κατεβηκανε στους δρομους της Βενεζουελας απο αντιπολιτευτικες ομαδες υποστηριζομενες απο τη γουολ στρητ.
Πισω απο αυτους τους αβασιμους ισχυρισμους βρισκεται το ΔΝΤ που απειλει με κυρωσεις στοχευοντας στην απομακρυνση της Αργεντινης απο το Αμερικανικο δολλαριο και την κυριαρχουμενη απο γουολ στρητ και Λονδινο διεθνη οικονομικη ταξη.
Και οπως στην Βενεζουελα, μια ενορχησρωμενη καμπανια χωρις ορια εναντια στην Αργεντινη κυβερνηση, με επικεφαλης την προεδρο χριστινα φερναντεζ δε κιρτσνερ,εχει αρχισει στα δυτικα μεσα ενημερωσης.
Η Chicago Tribune εχει ανοιχτο σε σχολια τιτλο, ΅μια λαθος στροφη στο Μπουενος Αιρες: οι λαικιστικες οικονομικες πολιτικες προσελκυουν καταστροφη΅ δηλωνοντας: Τι ντροπη να βλεπεις μια χωρα με τοσο μεγαλη οικονομικη προοπτικη να περεκλινη και παλι απο το δρομο της ευημεριας.
Το τελευταιο απο μια ιστορια αβιαστων λαθων αρχισε το 2007 οπου οι εθνικες εκλογες φερανε στην εξουσια την λαικιστικη προεδρο Χριστινα Φερναντεζ που οδηγησε τη χωρα στην κοψη της καταστροφης αρνουμενη να παιξη με τους κανονες της διεθνους οικονομιας.
Περιωρησε το διεθνες εμποριο, παραβιασε συμφωνιες και εδωσε ψευδη στοιχεια; για να καλυψη τον υψηλο πληθωρισμο που φερανε οι πολιτικες της.
Συνεχως μαζευε φτηνους πολιτικους ποντους κτυπωντας τις πλουσιες χωρες του βορρα για τον υποτιθεμενο οικονομικο ιμπεριαλισμο τους.
Η αργεντινη εκανε ενα σοβαρο ολισθημα τον μαη οταν εθνικοποιησε την YPF,κυρια ενεργιακη εταιρια της.
Αυτη η αναληψη, που κατηγορησε ολος ο κοσμος,εξαναγκασε σε φυγη το ισπανικο γκρουπ Repsol το οποιο κατειχε την πλειοψηφια των κεφαλαιων στην YPF.
Η Repsol παρειχε την τεχνικη γνωση και οικονομικη επενδυση για την αναπτυξη των μεγαλων ενεργειακων αποθεματων της Αργεντινης που περιλαμβανουν το τεραστιο ευρημα των κοιτασματων της Baca Muerta.
Οι διαπραγματευσεις για την αποζημιωση της Repsol απο την αρπαγη του ενεργητικου εκ μερους της Αργεντινης θα τελειωσουν ασχημα για την Αργεντινα.
Η ευρωπαικη ενωση ειναι πιθανον να επιβαλλει κυρωσεις,ενω η Repsol ζηταει $10 δις και εστειλε μυνημα στις ανταγωνιστριες ενεργειακεςεταιριες
οτι δεν θα επιτρεψη σε αλλους να κερδισουνε απο τα κατασχεμενα της κεφαλαια.
Η Αργεντινα θα δυσκολευτη να βρη συνεταιρους να τη βοηθησουνε να αναπτυξη αυτο που θα επρεπε να ειναι μια πηγη κερδοφοριας.
Το οικονομικο πραξικοπημα εναντια στην Repsol κερδισε ισχυρη εθνικη υποστηριξη.
Η αποδοχη της Φερναντεζ προσωρινα τιναχτηκε ψηλα ενω ακομη και κομματα της αντιπολιτευσης υποστηριξαν την κινηση της.
κυβερνητικοι επισημοι συζητουσαν για το πως επανεφεραν την αξιοπρεπεια της Αργεντινης αντιστεκομενοι στην εκμεταλευση των φυσικων τους αποθεματων απο τους ξενους.
Εντωμεταξυ η Φερναντεζ κρατησε την οικονομια σε κινηση εθνικοποιωντας τα ιδιωτικα ασφαλιστικα κεφαλαια, κατευθυνοντας το χρημα σε στεγαστικα δανεια και επεκτεινοντας προγραμματα κοινωνικης ευημεριας με διαταγματα και τωρα η Αργεντινη πρεπει να πληρωση το αντιτιμο΅.
Αυτο που ειναι πιθανον να ακολουθηση θα ειναι συντονισμενες επιθεσεις
περιλαμβανοντας κυρωσεις, απομονωση, πολιτικες επιθεσεις, νομισματικες επιθεσεις και, βεβαιως, USA σχεδιασμους ταραχων στους δρομους που μπορει να κυμαινονται απο διαδηλωτες που απλα θα περεμποδιζουν την κυκλοφορια εως και κλιμακουμενη βια ενεργοποιουμενη απο τους τωρα περιβοητους ΅μυστηριωδεις οπλοφορους΅ που χρησιμοποιουνται στους ανορθοδοξους πολεμους της Αμερικης για να αποσταθεροποιησουν,χωρισουν και καταστρεψουν εθνη.
.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: