ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΡΗΣ: 1-0 «Αφεντικό» πάει στο ΟΑΚΑ!



«Αφεντικό» πάει στο ΟΑΚΑ! (video & photos)


Μόλις στο 2’ ο Ριέρα βρήκε δίχτυα. Τι κι αν λίγο αργότερα ο Ιμπαγάσα έχασε πέναλτι; Ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Άρη (που δίκαια φωνάζει για πέναλτι), έμεινε μόνος πρώτος και πάει… αεράτος στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.
Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με το κλασικό του σύστημα 4-4-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πάρντο, στην άμυνα οι Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο και Τοροσίδης, αμυντικό χαφ ο Ντουντού και μπροστά του στο κέντρο ο Ιμπαγάσα.

Κρυφός κυνηγός ανέλαβε εκ νέου ο Φουστέρ. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Φετφατζίδης και Ριέρα και βασικός φορ ο Μιραλάς.

Ο Άρης κατέβασε σχήμα 4-5-1, με τον Ρουίς στην κορυφή της επίθεσης και τον Σηφάκη βασικό γκολκίπερ. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Τσεσνάουσκις και Κάλβο. Στο κέντρο ήταν οι Φατί και Τόχα ως αμυντικά χαφ και ο Μενδρινός έπαιζε ρόλο κρυφού κυνηγού. Στην άμυνα ήταν οι Οριόλ, Κουλοχέρης και στα πλάγια οι Μίσελ και Νέτο.

Γκολ με το... καλημέρα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά μες στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να σκοράρει πολύ νωρίς. Μολις στο 2' ο Ριέρα μετά από απόκρουση του Σηφάκη με σουτ του έκανε το 1-0. Ο γκολκίπερ του Άρη βγήκε και έδιωξε με λάθος τρόπο μπροστά από τον Μιραλάς και ενώ ήταν πολύ κοντά ο Ριέρα. Η μπάλα από την μονομαχία των δύο κατέληξε στον Ισπανό, που έβαλε γκολ.

Φωνές για πέναλτι, δοκάρι και κυριαρχία του Ολυμπιακού

Από τον πάγκο του Άρη και όχι μόνο φώναξαν για την φάση του 13ου λεπτού όπου υποστήριξαν ότι υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα του Α. Παπαδόπουλου πάνω στον Ρουίς. Φάνηκε πάντως ότι ο Άρης έχει δίκιο, καθότι υπήρχε επαφή.

Στο 18ο λεπτό ο Φετφατζίδης έκανε ένα ωραίο σουτ που βρήκε λίγη κόντρα κα κατέληξε στο δοκάρι του Σηφάκη. Γενικά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε του Άρη σε όλα αυτά τα λεπτά, περιορίζοντας αισθητά τα ατού του και παίζοντας σοβαρά και οργανωμένα.

Έχασε πέναλτι ο Ιμπαγάσα

Στην συνέχεια υπήρξαν άλλες δύο φάσεις που ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες από πλευράς Ολυμπιακού για πέναλτι, εκ των οποίων πήρε την μία. Στο 28' Ο Φατί πατάει το δεξί πόδι του Φουστέρ μες στην μικρή περιοχή και στον Ολυμπιακό φωνάζουν για πέναλτι.

Στο 29' ο Ντουντού θα κερδίσει πέναλτι από τον Φατί. Όπως φαίνεται υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα. Το πέναλτι θα αναλάβει να εκτελέσει ο Ιμπαγάσα, που θα το χάσει, στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 30ό λεπτό.

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να έχει τον πρώτο λόγο, χάνοντας και άλλες ευκαιρίες για γκολ με τους Μιραλάς και Ριέρα. Γενικά το πρώτο ημίχρονο άνηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και άλλα γκολ. Από τον άλλη ο Ρουίς έδειχνε απελπιστικά μόνος στην επίθεση, ο Μενδρινός δεν μπόρεσε να του δώσει τις απαιτούμενες βοήθειες και η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Τι συνέβη στην επανάληψη

Ο Κούπερ ξεκίνησε το Β’ μέρος αλλάζοντας τον Μενδρινό με τον Χαβίτο, προκειμένου να προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για γκολ.

Στην συνέχεια του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός κατέβασε λίγο τους ρυθμούς του αλλά και πάλι ο Άρης δεν έμοιαζε να είναι ικανός να ανατρέψει την σε βάρος του κατάσταση, όντας σαφώς επηρεασμένος από το γεγονός πως είχε παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ μες στην εβδομάδα. Ο Βαλβέρδε έριξε στην… μάχη τον Ρόμενταλ αντί του Φετφατζίδη, θέλοντας να… φρεσκάρει την ομάδα του από τα πλάγια. Η γενικότερα εικόνα του ματς δεν άλλαξε θεαματικά μέχρι το τέλος του, παρά τις εκατέρωθεν ενέργειες.

Man of the match: Ο Ριέρα. Ο Ισπανός χαφ σημείωσε γκολ αλλά δεν έμεινε εκεί. Πάλεψε σκληρά με τους αντιπάλους του, δημιούργησε ρήγματα στον Άρη ενώ έκανε και ευκαιρίες. Σιγά σιγά δείχνει την κλάση του.

Aδύναμος κρίκος: Αρκετοί ήταν οι παίκτες του Άρη που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Μενδρινός όμως ήταν από τους ποδοσφαιριστές με την πιο αρνητική παρουσία στο παιχνίδι, μην μπορώντας να βοηθήσει σχεδόν καθόλου τον Ρουίς. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και ο Σηφάκης λόγω του λάθος του στο γκολ.

Στο ύψος του: Από τον Ολυμπιακό δεν υπήρξε κάποιος που να υστέρησε αισθητά απόψε. Γενικά ξεχώρισε η επιθετική του γραμμή με τους Μιραλάς, Φετφατζίδη και Φουστέρ να έχουν θετική παρουσία στο παιχνίδι. Ειδικά ο Μιραλάς έτρεξε και πάλι πάρα πολύ και ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντιπάλους του.

Σημαντική βοήθεια στον οργανωτικό και αμυντικό τομέα πήρε ο Ολυμπιακός από τον Ντουντού, που κέρδισε και πέναλτι ενώ συνέβαλλε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι και ο Ιμπαγάσα. Ιδιαίτερα καλός ήταν και ο Τοροσίδης. Από τον Άρη προσπάθησαν πιο πολύ ο Κάλβο και ο Νέτο.

Η γκάφα: Ανήκει στον Σηφάκη στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού. Κάνει λάθος έξοδο και διώχνει με λάθος τρόπο, δίνοντας την δυνατότητα στον Ριέρα να χριστεί σκόρερ. Γκάφα έκανε και ο Ιμπαγάσα με το χαμένο του πέναλτι.

Το στραγάλι: Με προβλήματα η διαιτησία του ρέφερι Μήτσιου σήμερα. Εκτός από τις δύο επίμαχες φάσεις για τις οποίες φωνάζουν οι Ολυμπιακός και Άρης έδειξε πως δεν μπορεί να σταθεί όσο καλά πρέπει σε τέτοιο επίπεδο.

Το ταμείο του Gazzetta: Δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός ήταν σήμερα σαφώς καλύτερος του Άρη σε όλες του τις γραμμές και πήρε μία νίκη την οποία και άξιζε. Πάντως είναι εμφανές πως οι Πειραιώτες πρέπει να βελτιώσουν τα τελειώματά τους στην επίθεση.

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μιραλάς, Φετφατζίδης (69’ Ρόμενταλ), Φουστέρ (90' Γ. Παπαδόπουλος), Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα (80’ Χολέμπας).
Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Κουλοχέρης, Κάλβο, Τόχα, Ρουίς (60’ Κόκε), Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (46’ Χαβίτο), Τσεσνάουσκις.



Σχετικά video


Photo Gallery

Δεν υπάρχουν σχόλια: