ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Σύρρος: Κατεβαίνω στις εκλογές ενάντια στα λαμόγια της πολιτικής


171010-sy-syrros«Στεκόμαστε με ανθρωπιά στα προβλήματα των πολιτών. Στηρίζουμε κάθε οικογένεια που έχει φτάσει στα όριά της», μας λέει ο υπ. δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Περιστερίου και φίλος του "ΕΚ", Γιάννης Σύρρος. Παράλληλα, καλεί τους νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά και να καθαρίσουν το σάπιο κατεστημένο.

συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο

Γιατί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και γιατί με τον συνδυασμό του Aνδρέα Παχατουρίδη;
Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ένας κατά γενική ομολογία πετυχημένος δήμαρχος, παράδειγμα και πρότυπο για όσους έχουν φιλοδοξίες. Είναι άνθρωπος της προσφοράς, θα έλεγα γεννημένος δήμαρχος. Πρώτα κοιμάται η πόλη και μετά ο Ανδρέας. Ήταν λοιπόν ιδιαίτερη η τιμή που μου έκανε. Με δεδομένο μάλιστα, τις ουρές για μια θέση στο ψηφοδέλτιο κι όταν οι άλλοι ψάχνουν υποψηφίους με το φανάρι! Όσο για το πρώτο σκέλος της ερώτησης: σε σχέση με το χάος της περιφέρειας, ο δήμος είναι μία γειτονιά που σε ξέρουν και τους ξέρεις. Άρα, η αναγνώριση είναι πραγματική κι όχι καλυμμένη πίσω από τα ΜΜΕ, που μπορούν να αναδείξουν τον χειρότερο και να θάψουν τον καλύτερο.

Υπάρχει πολιτικό διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές; Και αν ναι ποιό είναι αυτό;
Όσον αφορά τις περιφερειακές, ναι. Είναι η αποδοχή ή όχι των αντιλαϊκών μέτρων που επέβαλλαν οι διεθνείς τοκογλύφοι, με τους ντόπιους συνεργάτες τους. Και βεβαίως οι εξαθλιωμένοι έποικοι, που χρησιμοποιούνται από τους καπιταλιστές για να εξαθλιώσουν τις κατώτερες και μεσαίες τάξεις και να διαλύσουν την εθνική ομοιογένεια και πολιτιστική ιδιαιτερότητα. Αντίθετα στις δημοτικές, διατηρείται κατά τεκμήριο το ενδιαφέρον για τα τοπικά προβλήματα. Παρ' όλα αυτά, στο Δήμο Αθηναίων βλέπω μία εξαίρεση. Είμαι πολύ προβληματισμένος με αυτά που συμβαίνουν. Αν δεν διορθωθούν, υπέρ των Ελλήνων φυσικά, θα επεκταθούν σε κάθε γειτονιά και δήμο. Και στο Περιστέρι και σε όλη την Ελλάδα.

Ποιά ιεράρχηση δίνεται στα προβλήματα της πόλης του Περιστερίου;
Εγκληματικότητα στο όριο συναγερμού και επιδιόρθωση δρόμων και πεζοδρομίων. Όσο κι αν σας φανεί περίεργο σε σχέση με άλλους δήμους και καταστάσεις), το Περιστέρι έχει τα τελευταία χρόνια αναβαθμιστεί τόσο, που μόνο αισιοδοξία μπορεί να προσφέρει. Αν δεν είχαμε την οικονομική κρίση, με τους χιλιάδες νέους άνεργους και τις οικογένειες στα όρια της ανέχειας... Αλλά αυτό είναι θέμα της κεντρικής εξουσίας. Όπως και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, άλλωστε. Εμείς στεκόμαστε με ανθρωπιά στα προβλήματα των πολιτών. Στηρίζουμε κάθε οικογένεια που έχει φτάσει στα όριά της. Με το «καθήκον κατ΄οίκον», στέλνουμε σε σπίτια ζεστό φαγητό! Αλλά, αν τα πράγματα χειροτερέψουν, ποιον θα πρωτοβοηθήσουμε;

Ποιό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Γιάννης Σύρρος σε αυτές τις εκλογές;
Συμμετοχή στα κοινά! Για κάθε θέση που θα πάρουμε σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, μπορεί να τη στερήσουμε από κάποια λαμόγια. Κι όταν με το καλό εκλεγούμε, να μη θαμπωθούμε και να μείνουμε αγνοί πολίτες-οπλίτες. Να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση, όχι προς αποφυγή. Έτσι, θα σπρώξουμε τους νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά και να καθαρίσουν το σάπιο κατεστημένο. Να αποτινάξουν τα διεφθαρμένα βαρίδια του παρελθόντος και να πάρουν το παρόν και το μέλλον στα χέρια τους. Χωρίς μεσάζοντες.                                                                                                             ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: