ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

“Ο Άνθιμος μου θυμίζει μουτζαχεντίν”

Σκληροί χαρακτηρισμοί του Γιάννη Μπουτάρη κατά του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Λάβρος κατά του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος μαζί με τους Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη εκπροσωπούν το τρίγωνο του κατεστημένου της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, καλώντας τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να σταματήσει να παρεμβαίνει με κηρύγματα μίσους. “Δεν είμαι ενάντιος στην εκκλησία, αλλά ο Άνθιμος μου θυμίζει μουτζαχεντίν, δεν έχει διαφορά από τους μουτζαχεντίν που κηρύσσουν το μίσος” είπε και κάλεσε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να λειτουργεί ως άνθρωπος της εκκλησίας που απαλύνει τη ζωή του ανθρώπου. Όπως είπε, “αντί να κάνει συσσίτια για τους άπορους κάθε εβδομάδα αλλάζει άμφια”.
Στρεφόμενος προς τη Χρύσα Αράπογλου την κάλεσε να κάνει ένα βήμα ενότητας και με ισχυρή δόση δημόσιας αυτοκριτικής δήλωσε ότι την πίκρανε στις τελευταίες εκλογές. “Την τιμώ, είναι από τα πιο αξιόλογα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης” είπε και παρακάλεσε ευθέως τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να παραμερίσει τις διαφορές και να βοηθήσει να αλλάξει η διοίκηση στον δήμο.
Στρέφοντας τα πυρά του προς τον Κ. Γκιουλέκα τον χαρακτήρισε εκ νέου “κλώνο του Παπαγεωργόπουλου”, που όμως “είναι βελτιωμένος στο ψέμα” και χρησιμοποιεί λάσπη και πρόστυχες χυδαιότητες για να τον πλήξει.
Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ίδιος σκέφτεται πιο πασοκικά από πολλούς πασόκους, πως η πολιτική του Γ. Παπανδρέου έχει βάλει τη χώρα σε μια σειρά, ενώ αναφερόμενος στις εκλογές για την περιφέρεια πρότεινε “δαγκωτό Μπόλαρη”, ώστε να “μην κάνει ο Ψωμιάδης και η παρέα του τα κόλπα τους”...
Νωρίτερα το μεσημέρι το εκλογικό κέντρο της “Πρωτοβουλίας”, στη συμβολή Κομνηνών και Τσιμισκή, είχε επισκεφθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος. Είχε ημίωρη συνάντηση με τον Γ. Μπουτάρη, ενημερώθηκε για τον προεκλογικό αγώνα και εξέφρασε την υποστήριξή του. Λίγο μετά τις 7 μ.μ. το εκλογικό κέντρο της “Πρωτοβουλίας” επισκέφθηκε “εκτός προγράμματος” και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και είχε σύντομη συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: