ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι Γάλλοι πατριώτες κατά των επεισοδίων



271010-galliaΤα όσα μαθαίνουμε στην χώρα μας για τις "απεργιακές κινητοποιήσεις" στην Γαλλία, φαίνεται ότι περνάνε από το διαμορφωτικό πρίσμα των ελληνικών ΜΜΕ, που θέλει τα πάντα να κινούνται γύρω από την δική τους αριστεροφροσύνη. Η αλήθεια είναι ότι οι αρχικές αντιδράσεις των Γάλλων, σχετικά με το γαλλικό συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, έχουν σιγά σιγά αλλάξει μορφή. Τους εργαζόμενους, στους δρόμους, έχουν αντικαταστήσει διάφορες "μειονοτικές ομάδες" κυρίως Αφρικανών και Ασιατών, οι οποίοι δημιουργούν επεισόδια, απλά για να δημιουργήσουν επεισόδια, χωρίς προφανώς να τους ενδιαφέρει το συνταξιοδοτικό.
Ενοχλημένοι λοιπόν από μία εβδομάδα εθνοτικών - στην ουσία - ταραχών, 400 περίπου νεαροί πατριώτες από την Λυόν, συναντήθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και έκαναν πορεία για μια περίπου ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά των "καθαρμάτων" όπως αποκαλούν αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια. Η διοργάνωση της πορείας έγινε μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν έμποροι αλλά και απλοί πολίτες, ενοχλημένοι από την "πειρατεία" των διαδηλώσεων για το συνταξιοδοτικό από συμμορίες τριτοκοσμικών που ήθελαν απλά να δημιουργήσουν φασαρίες (κάτι σαν τους δικούς μας ... αντιεξουσιαστές).
328 από αυτούς συνελήφθησαν, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν των συλλήψεων ανάμεσα σε αυτούς που συμμετέχουν σε επεισόδια. Μάλλον και στην Γαλλία είναι προτιμότερο να σπάς και να καίς παρά να διαμαρτύρεσαι. Οι περισσότεροι από αυτούς αφέθησαν ελεύθεροι μετά από κράτηση περίπου 21 ωρών. 12 από τους συλληφθέντες που χαρακτηρίσθηκαν "ηγετικές φυσιογνωμίες" κρατήθηκαν 49 ώρες ενώ έγιναν έφοδοι και στα σπίτια τους. Και όλα αυτά παρόλο που δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο. Πάντως πολλοί από τους συγκεντρωμένους αλλά συμπαραστεκόμενοι προειδοποιούν ότι αν δεν επιστρέψει η ηρεμία στους δρόμους της Λυόν, θα γίνουν και άλλες συγκεντρώσεις καθώς οι "συλλήψεις" δεν τους πτόησαν!                                            ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: