ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

BRUGES - ΠΑΟΚ : 1-1 ΠΑΟΚάρα και στο Μπριζ


ΠΑΟΚάρα και στο Μπριζ

«Χρυσό» βαθμό κατάφερε να πάρει ο ΠΑΟΚ μέσα στο Μπριζ και να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο «δικέφαλος του βορρά» παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με τον Μαλεζά, ενώ στις καθυστερήσεις με τον Φωτάκη θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη.


Ο Αντριέ Κόστερ επέλεξε να ξεκινήσει με τον Στάινερ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Βερμιούλεν και αριστερά τον Ντιάζ. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί είναι οι Χόφκενς και Ντόνγκ. Στο χώρο του κέντρου ο Οντζίτζα και Γκέρετς τα αμυντικά χαφ με τον Νταλμα να κινείται δεξιά και Πέρισιτς αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Κουεμάχα με τον Ντίαζ να παίζει πίσω από το σέντερ φορ. Με σύστημα 4-4-1-1.
Εκτός αποστολής ο «Κουτσια»
Όχι μόνο δεν ρίσκαρε ο Παύλος Δερμιτζάκης με τη χρησιμοποίηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη στην 11αδα, αλλά του «ετοίμασε» μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Λαρισαίο μέσο, τη στιγμή που στην προπόνηση της Τρίτης είχε δοκιμαστεί στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.
Χωρίς έκπληξη
Ο Μακεδόνας προπονητής αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Λίνο και δεξιά τον Σνάουτσερ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς, Κοντρέρας. Οι Βιτόλο και Γκαρσία τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ίβιτς να παίζει στον άξονα και τους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη στα πλάγια. Ενώ, τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου. Και όλα αυτά με σχήμα 4-2-3-1.
Αιφνιδιασμός με δοκάρι
Νωθρό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ και στο «Γιαν Μπρεϊντελ» με τους Βέλγους να παίζουν ένα ασφυκτικό πρέσινγκ και να δημιουργούν αρκετά προβλήματα στον «Δικέφαλο». Μάλιστα στο 11ο λεπτό με τον Πέρισιτς οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Ο Νταλμά ήταν ο παίκτης από την αριστερή πλευρά της άμυνας των «ασπρόμαυρων» που έκανε ότι ήθελε τον Λίνο. Μάλιστα λόγω της ταχύτητας του Γάλλου ο Βιτόλο δέχθηκε την πρώτη κάρτα του αγώνα στο 10ο λεπτό.
Ισορρόπησε, ανύπαρκτος επιθετικά
Μετά το αγχωτικό ξεκίνημα ο «Δικέφαλος» ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και να κρατήσει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Το τελευταίο δεν μπορούμε ότι το έκανε με επιτυχία, καθώς οι μεταβιβάσεις ήταν πολύ επικίνδυνες και τις περισσότερες φορές κατέληγε η μπάλα σε παίκτες της Μπριζ. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτος. Πλην του Βιεϊρίνια που έκανε κάποιες κούρσες, οι Παπάζογλου (μόλις ένα σουτ στο 30’) και Σαλπιγγίδης δεν βοήθησαν.
Ρεκόρ λαθών
Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ έσπασε το ρεκόρ στα λάθη. Γι’ αυτό ευθύνεται η Μπριζ, που πίεσε πολύ ψηλά με τους παίκτες του Δερμιτζάκη. Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να μεταβιβάσουν την μπάλα στο μισό μέτρο. Καθαρό μυαλό δεν υπήρχε ούτε έμπνευση από τους παίκτες του κέντρου και της επίθεσης.
Δεν απειλήθηκε ο Κρέσιτς
Όσο ακίνδυνος ήταν ο ΠΑΟΚ επιθετικά, άλλο τόσο ήταν και η Μπριζ που εκτός από το δοκάρι δεν απείλησε στο πρώτο ημίχρονο την εστία του Κρέσιτς.
Ξεκίνημα καρμπόν
Οι Θεσσαλονικείς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου εμφάνισαν και πάλι το ίδιο κακό πρόσωπο που λίγο έλειψε να δεχθούν γκολ από τον Κουεμάχα στο 47ο λεπτό. Ο πρώην επιθετικός του Άρη βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως η κεφαλιά πέρασε παράλληλα από την εστία του Κρέσιτς.
Γκολ από το Ιππικό
Ο ΠΑΟΚ αγκομαχούσε στο χώρο του κέντρου και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ στο 61ο λεπτό. Αντεπίθεση για την Μπριζ, ο Ντιρά πασάρει στον Κουεμάχα και ο επιθετικός της βελγικής ομάδας ανοίγει το σκορ. Στον «Δικέφαλο» διαμαρτύρονται για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Βιτόλο, ενώ στη φάση του γκολ υπάρχει και περίπτωση οφσάιντ.
Ισοφάρισε με Μαλεζά
Μετά το γκολ της Μπριζ και με την είσοδο του Ελ Ζαρ ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να ισοφαρίσει στη μοναδική οργανωμένη επίθεση της ομάδα με τον Στέλιο Μαλεζα στο 78ο λεπτό. Κόρνερ του Βιεϊρίνια, ο Μαλεζάς στο πρώτο δοκάρι πιάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Στίνεν, ο οποίος έχασε τη φάση.
Διεκδίκησε και τη νίκη
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να «αποδράσει» με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Φωτάκης έξω από τη μεγάλη περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Στίνεν να «πέφτει» σωτήρια στην αριστερή πλευρά και να «πετάει» την μπάλα σε κόρνερ.


MAN OF THE MATCH: Η προφητεία του Μπουσαϊντί βγήκε. Ο τυνήσιος αμυντικός είχε δηλώσει πως θα πετύχει γκολ ο Μαλεζάς. Ο διεθνής αμυντικός του «Δικεφάλου» τον δικαίωσε δίνοντας ταυτόχρονα τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ ήταν προβληματική από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Δεν βοήθησε ούτε αμυντικά, αλλά ούτε επιθετικά. Ο «Δικέφαλος» έδειχνε κομμένος στα δύο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κουεμάχα ήταν ο παίκτης που θα τον θυμούνται στον ΠΑΟΚ. Ο 27χρονος επιθετικός στις ευκαιρίες που δημιούργησε η Μπριζ ήταν παρών. Μάλιστα το γκολ το πέτυχε την στιγμή που η πρώην ομάδα του, ο Άρης, πετύχαινε γκολ απέναντι στην Ατλέτικο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτη και θα μπορούσε ο Δερμιτζάκης να αλλάξει κάποια πράγματα με τους παίκτες που είχε στον πάγκο του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιοχάνεσον έπαιξε έδρα αφήνοντας ατιμώρητους αρκετούς παίκτες της Μπριζ. Ο Σουηδός δεν υπέδειξε φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ των Βέλγων,όπου δικαίως φωνάζουν οι Θεσσαλονικείς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αφού κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας ο ΠΑΟΚ από το Βέλγιο είναι κατόρθωμα. Η εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν παρόμοια και ίσως χειρότερη μ’ αυτή του Αστέρα. Η Μπρίζ σε καμία περίπτωση δεν «τρόμαξε» με την απόδοσή της, απλά ακολούθησαν πιστά τις εντολές που είχαν από τον Κόστερ.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να μετατρέψει σε Τούμπα και το γήπεδο της Μπριζ, μετά από αυτό της Φενέρμπαχτσε. Συγκεκριμένα θα βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 οπαδοί του «δικεφάλου του βορρά».

Ένα πολύ καλό τους φίλο, θα βρουν στο Βέλγιο οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην τεχνικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων», είναι βοηθός προπονητή στην Σταντάρ Λιέγης και όπως ήταν φυσικό βρέθηκε στο γήπεδο για να δει τους κοινούς του γνωστούς.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Κουτσιανικούλης και Μπαλάφας. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα καθίσουν οι Χαλκιάς, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Φωτάκης, Σακελλαρίου, Φιλομένο και Ζουέλα.



ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: