ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιος κλάδος ανθεί εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα

σύμφωνα με το Bloomberg..

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, η ανεργία έχει εκτοξευτεί, τα 'λουκέτα' έχουν πολλαπλασιαστεί, αλλά ένας τουλάχιστον κλάδος όχι μόνο αντέχει στην κρίση αλλά ευδοκιμεί κιόλας.
Πρόκειται για τις...
ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως υποστηρίζει σε άρθρο του το Bloomberg.
Τράπεζες, καταστήματα και επιχειρήσεις προσλαμβάνουν σεκιούριτι, τοποθετούν ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και νοικιάζουν θωρακισμένα αυτοκίνητα, καθώς η ύφεση έχει οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η βρετανική G4S, η θυγατρική της αμερικανικής Brink's, Brink's Hellas, μαζί με τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία σεκιούριτι, την Pyrsos Security, βλέπουν τους πελάτες τους να αυξάνονται καθημερινά.

Οπως δηλώνει ο πρόεδρος της Pyrsos, κ. Σάκης Τσαούσης “Εδώ στην Ελλάδα δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Μπορούσαμε να περπατήσουμε οπουδήποτε. Μπορούσες να κοιμηθείς με τα παράθυρα ανοιχτά. Τώρα φοβόμαστε.''

Από πρόσφατη κλαδική μελέτη της ICAP, άλλωστε, προκύπτει πως η αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας και των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στη χώρα μας βρίσκεται σε άνθηση τα τελευταία χρόνια. Εν τω μεταξύ, οι ληστείες είτε στο δρόμο, είτε σε τράπεζες είτε σε σπίτια, ανήλθαν σε 80.000 το 2009, από 50.000 το 2005. Η κατακόρυφη αύξηση αποδίδεται στην εκτόξευση της ανεργίας σε υψηλό δεκαετίας στο 11,8%, το β' τρίμηνο του έτους.
Και οι τρεις τοπ εταιρείες στην ελληνική αγορά αναμένουν αύξηση της ζήτησης καθώς τα μέτρα λιτότητας αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη εγκληματικότητα.
Η G4S εμφάνισε έσοδα ύψους 90 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ η Brink’s Hellas ακολούθησε με έσοδα 50 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της Pyrsos αυξήθηκαν κατά 22% στα 16 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ η εταιρεία αναμένει άνοδο κατά 25% φέτος στα 20 εκατ. ευρω...   
                                                                                                                      ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: