ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

κ.ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ......

Απο αυτό εδω το "βήμα" δεν τρέφουμε καμία εμπάθεια ούτε προσωπική ούτε κομματική και κρίνουμε τους πάντες βάση των θέσεων και των πράξεων τους χωρίς όμως ποτέ να ξεχνούμε την ιστορική διαδρομή και του τόπου αλλά και του καθενός ξεχωριστά.
Με αυτό δεδομένο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε ότι όσο αφορά τον κ.Κουβέλη είναι απο τους ανθρώπους που και σοβαρότητα έχουν αλλά και σεβασμό αποπνέουν ακόμα και απο αντιπάλους.
Πολιτικά διαφωνούμε σε πάρα πολλά πράγματα μαζί του αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να του δίνουμε εύσημα με την εν γένει παρουσία του.
Ειδικά μάλιστα όταν πέφτουμε στην σύγκριση με άλλους "προοδευτικούς" καραγκιόζηδες,εργατοπατέρες και κουκουλοφόρους ανθέλληνες....απλά δεν υπάρχει σύγκριση.
Ομως ο κ.Κουβέλης υπέπεσε σε σφάλμα κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ.
Καταρχάς εκφράζουμε την εύλογη απορία μας ΩΣ ΤΙ μίλησε ο Κουβέλης στην ΔΕΘ και γιατί μεταδόθηκε απο τα ΜΜΕ η συνέντευξη του.
Το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος είναι εύκολο να απαντηθεί αφού όλοι γνωρίζουμε το ΠΟΙΕΣ απόψεις θέλουν να περνούν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Ειδικά μάλιστα όταν στις επερχόμενες εκλογές αυτές οι απόψεις ταυτίζονται με τις κυβερνητικές.
Οσο όμως αφορά το ΠΡΩΤΟ η απάντηση....ως αρχηγός κόμματος δεν μας καλύπτει.
Και αυτό γιατί ο Κουβέλης μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος (μόλις μιας εβδομάδας) όμως στην χώρα μας δόξα το Θεό υπάρχουν περίπου 45 κόμματα τα οποία τους αρχηγούς τους ΔΕΝ είδαμε στην ΔΕΘ....Ουτε φυσικά μεταδόθηκαν απο τα ΜΜΕ οι θέσεις τους.
Το λογικό λοιπόν θα ήταν απο την στιγμή που μίλησε ο Κουβέλης ή να μιλήσουν όλοι ή κανείς.
Ακόμα και στην περίπτωση που θα δεχόμασταν την παλιά δικαιολογία της κρατικής ΕΡΤ "ότι καλούνται μόνο κοινοβουλευτικά κόμματα"....Ουτε και αυτό ισχύει γιατί το συγκεκριμένο κόμμα δεν έχει λάβει ακόμα καν μέρος σε εκλογές.
Οπότε με αυτά τα δεδομένα αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί τόσο μεγάλη προβολή σε ένα κόμμα που μάλιστα έχει μπεί και στο κόλπο των δημοσκοπήσεων.
Το δεύτερο σφάλμα Κουβέλη ήταν ότι άλλαξε τροπάρι τώρα μάλιστα που συνεργάζετε ανοικτά με την κυβέρνηση και απο τα λεγόμενα του ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180 μοιρών και ζήτησε να μην δοθεί δημοψηφισματικός χαρακτήρας στις εκλογες αφού το κόμμα του ανακάλυψε με την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ την...αυτοδιοιήκηση.
Απαντώντας όμως σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του κόμματος στον δεύτερο εκλογικό γύρο σημείωσε ότι η μόνη προτροπή την οποία δικαιούται να κάνει είναι "ψηφίστε δημοκρατικά επί της ουσίας προοδευτικά."
Εμείς οι...αφελείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοεί αλλά με δεδομένο ότι στον δευτερο γυρο δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται ο αναρχο-Σύριζα αλλά ούτε και τα ορφανά του Στάλιν τα οποία είναι γεμάτα.... "πρόοδο" εξάγουμε το λογικό συμπέρασμα ότι καλεί του πολίτες να ψηφίσουν την κατοχική κυβέρνηση.
Μάλλον με τέτοιες θέσεις κ.Κουβέλη καλύτερα θα ήταν να μένατε στο ΣΥΡΙΖΑ που τα μπινελίκια άκουγε ο "Ρουβάς-Τσίπρας" γιατί όσο φανερά και να σας σπρώχνουν τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ το μονο που θα κάνετε ως άνθρωπος είναι να χάσετε την εικόνα που έχετε δημιουργήσει και ως κόμμα μια τρύπα στο νερό.                                                                                                       ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: