ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο μύθος της Γοργόνας της Μέδουσας και η «κρίση».

Γιώργου Χαραλαμπίδη Η Γοργόνα η Μέδουσα έρχεται από την Ελληνική μυθολογία.
Είναι το τέρας που αν το κοιτάξεις κατάματα πετρώνεις.
Αναφέρεται στον μύθο του Περσέα, που τελικά την σκοτώνει βλέποντάς την στην αντανάκλαση της ασπίδας του. Σε πολλά αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας υπάρχουν υπέροχα γλυπτά και αναπαραστάσεις της. Ενδεικτικά της Σπάρτης και της Κέρκυρας.
Στην αρχή μας έπεισαν ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα. Σε τι αλήθεια;
Ύστερα μας αποκοίμισαν με Ολυμπιακούς αγώνες, Ευρωπαϊκά κύπελλα και μπόλικο πορνό.
Έπεισαν την νεολαία μας ότι στην ζωή αυτή, ότι φας κι ότι πιείς.
Έπεισαν κι εμάς τους μεγαλύτερους ότι η πολιτική είναι κάτι που δεν μας αφορά. Αφορά τους πολιτικούς. Εμείς πρέπει να αρκεστούμε στη φροντίδα του εξοχικού, που οσονούπω μας το παίρνει η τράπεζα.
Το χρηματιστήριο άδειασε τα ταμεία του ασφαλιστικού συστήματος.
Τα δάνεια των πολιτικών αλυσόδεσαν την χώρα στο διεθνές κεφάλαιο.
Ο Έλληνας πέτρωσε σαν κοίταξε κατάματα το τέρας της χρεοκοπίας.
Ακόμη πολλοί αναρωτιούνται: «Μα είναι δυνατόν;»
Δεν είναι αδιάβαστοι οι διαχειριστές του διεθνούς καπιταλισμού.
Και γνώση έχουν (λάθος γνώση αναμφισβήτητα), και γνωρίζουν πώς να οργανώνονται ώστε να σκλαβώσουν την χώρα μας μαζί με πολλές άλλες (όλες θα έλεγα).
Μήνες τώρα πολλοί Έλληνες, περιμένουν τον Περσέα να φανεί να τους σώσει.
Λοιπόν ο Περσέας είναι μύθος, πάρτε το απόφαση.
Άλλοι πάλι εναπόθεσαν για μια ακόμη φορά την ελπίδα τους στους πολιτικούς, (αν είναι δυνατόν) και ψάχνουν να βρουν την διέξοδο μέσα από τις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Αν οι εκλογές μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, θα υπήρχε παράγραφος στο μνημόνιο που θα τις απαγόρευε.
Έτσι κι αλλιώς η Δημοκρατία βασίζεται στο ότι, οι πολλοί, μπορούν να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν αν όχι σαν καλύτερους τουλάχιστον σαν πιο κατάλληλους, αυτούς που θα επωμιστούν τον ρόλο του ηγέτη.
Εμείς τα προηγούμενα χρόνια τους άριστους τους στέλναμε εκτός Ελλάδος και διορίζαμε ηγέτες μας όλοι ξέρουμε ποιους…
Αν θέλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τον εχθρό πρέπει πρώτα να τον μάθουμε. Να διδαχθούμε εν ανάγκη απ’ αυτόν. Αλλιώς καλές είναι και οι αλυσίδες…
Οργάνωση.
Ακόμη και χθες εκείνο το, τρεις πορείες στη Θεσσαλονίκη, έβγαζε μάτι. Γιατί τρεις; Είχαν διαφορετικό στόχο;
Το «Διαίρει και Βασίλευε» είναι και παραμένει η πιο ακαταμάχητη συνταγή της εξουσίας. Το εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα αντίπαλα στρατόπεδα. Στο δικό της όμως απαιτεί αυστηρή πειθαρχία.
«Διαφωνείς; -Έξω!»
Αλλά έτσι είναι η εξουσία. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι.
Αυτοί που θέλουν να σταθούν απέναντί της και να της φωνάξουν «Φτάνει πια!», πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό απ’ αυτήν.
Πρέπει να πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό από την επιβολή της δύναμης. Μακριά από την βία, την απάτη, την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο.
Χρειάζεται μια κοινή συνείδηση, που θα ενώσει πρώτα όλες τις σκέψεις, ύστερα τον λόγο και τέλος τις κατάλληλες ενέργειες.
Λοιπόν, εμένα μου φαίνεται ότι η μόνη ομάδα που έχει πιθανότητες να τα βάλει με την εξουσία και να μην νικηθεί κατά κράτος είναι η ομάδα Άνθρωπος.
Θέλω να πω ότι η ομάδα Έλληνας δεν έχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ούτε το δικαίωμα να αυτονομηθεί, ούτε και την δυνατότητα. (Η Γιουγκοσλαβοποίηση της Ελλάδας ήταν κάτι που συζητιόταν πριν δυο χρόνια).
Τα λεγόμενα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», η Δημοκρατία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κινδυνεύουν σε Παγκόσμιο επίπεδο. Η επόμενη γενιά δεν θα έχει ανάμνηση αυτών των εννοιών. Ο «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος» του Χάξλεϊ, είναι επί θύρας.
Θέλω να πω ότι όσοι από μας θέλουν και μπορούν να γίνουν σαν τους τριακόσιους του Λεωνίδα, τιμή και δόξα.
Αλλά το να γίνει η Ελλάδα μια απομονωμένη τρύπα, ούτε εφικτό είναι ούτε επιθυμητό.
Η μάχη αφορά ανθρώπινες συνειδήσεις. Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Είναι αγώνας του Ανθρώπου. Ο Έλληνας πρέπει να κάνει υπομονή και θα ‘ρθει η σειρά του να μας δείξει πώς χορεύουν στο πανηγύρι της Νίκης. Στο μεταξύ οφείλει να γίνει μέρος της κοινής προσπάθειας (όπως έκανε το 1940), γιατί ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα.
Γνώση.
Εδώ βρίσκεται το όπλο της νίκης.
Προσέξτε πώς τόσοι και τόσοι, μη Έλληνες αναλυτές, με την είσοδο της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. μας έστειλαν την παγκόσμια ματιά που ήταν απαραίτητη για να δούμε καθαρότερα την κατάσταση.
Είναι σωστά τα αντανακλαστικά του Έλληνα που πέτρωσε μπρος στην τέτοιου μεγέθους απάτη που έχει στηθεί σε βάρος του Ανθρώπου. Άλλωστε το ίδιο έπαθε κι ο Αργεντινός, ο Ούγγρος, ο Ρουμάνος, ο Αμερικάνος.
Δεν είναι δέκα Πρωθυπουργοί, κι εκατό παρατρεχάμενοι που έφεραν την ανθρωπότητα κάτω από το πέλμα της μπότας του φασισμού.
Είναι χιλιάδες έως εκατομμύρια πιστοί του χρήματος, που σαν τους Εβραίους της παλιάς διαθήκης, έστειλαν τον Μωησή, να φέρει τις εντολές κι εκείνοι  έπεσαν με τα μούτρα στην λατρεία του χρυσού κριαριού.
Ότι δεν μπορεί το χρήμα να μεταφέρει τον Άνθρωπο στο πεπρωμένο του, αυτό φαίνεται καθαρά. Κι όποιος δεν το βλέπει: «Τυφλός τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματ’ ει»
Όσοι λοιπόν μιλούν ανόητα για «ανάπτυξη» ας ξεκαθαρίσουν πρώτα μέσα τους το νόημα που δίνουν στην λέξη αυτή.
Αναπτύσσεται ο νέος, όταν έχει υγεία, καθαρό περιβάλλον, σωστή τροφή, ελεύθερη και δημοκρατική παιδεία. Τι απ’ όλα αυτά του παρέχει η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη του διεθνούς κεφαλαίου;
Άρα ο στόχος είναι απλός. Το χρήμα. Αν θέλουμε να ξαναγίνουμε άνθρωποι, είναι ανάγκη το χρήμα να ξαναγίνει αυτό που του αρμόζει. Μέσον όχι σκοπός. Μεταφορικό αξιών αλλά όχι εμπόρευμα.
Ας γίνει καθένας από μας σαν τη γοργόνα τη μέδουσα.
Ας γίνουμε όλοι μας φορείς της μόνης αλήθειας.
Ότι έγινε, οφείλεται στο ότι πιστέψαμε το χρήμα σαν θεό. Το λατρεύαμε πρωί – μεσημέρι – βράδυ και το ονειρευόμασταν στον ύπνο μας. Ας το αλλάξουμε:
Πλούσιος σε χρήμα ίσον κλέφτης και ψεύτης και απατεώνας και αδιάφορος για τον συνάνθρωπο.
Δείξτε το στον εαυτό σας και αφού το πιστέψετε, δείξτε το και στον διπλανό σας. Ύστερα όλοι μαζί δείξτε το σ’ αυτούς που στηρίζουν την εξουσία. Δείξτε στην γοργόνα τη μέδουσα το αληθινό της πρόσωπο.
Να είστε σίγουροι ότι θα πετρώσει.                                                                                                           ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: