Υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος! Ανάξιος για ιεράρχης, ο «προοδευτικός» μητροπολίτης είναι «καλός αγωγός» των απόψεων της Νέας Τάξης και των θιασωτών της πανθρησκείας, αλλά και όσων εποφθαλμιούν να καταστήσουν «ανενεργές» τις διδασκαλίες των πατέρων της Εκκλησίας!
Οι εφημερίδες των αριστεριστών και των νεοφιλελεύθερων, πανηγυρίζουν κάθε φορά που αυτός ανοίγει το στόμα του! Φυσικό είναι, καθώς οι απόψεις του προωθούν την κοινωνία της κακώς εννοούμενης ανοχής και της ελευθεριότητας. Άραγε, συμφωνεί με τα λεγόμενά του η «αριστερά του Κυρίου», τον οποίο βοήθησε τόσο καθοριστικά; Άγνωστο…
Ο λόγος λοιπόν για τον «Άγιο» Μεσσηνίας, τον άνθρωπο που με «καταγγελίες» που ποτέ όμως δεν αποδείχθηκαν, έφερε τα πάνω-κάτω στην αρχιεπισκοπική εκλογή. Κάτι που έκανε, κόβοντας το δρόμο στον ελληνοπρεπή μητροπολίτη Σπάρτης, Ευστάθιο, ο οποίος τότε, «δείχνοντας χαρακτήρα», είχε δηλώσει: «Θα σηκώσω κι αυτό το Σταυρό, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύουν και δεν συνάδουν με το εκκλησιαστικό μου ήθος, ύφος και φρόνημα». Για την υπόθεση είχε τοποθετηθεί και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος είχε τονίσει πως «εάν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας δεν αποδείξει τους ισχυρισμούς του, τότε θα πρόκειται απλώς περί συκοφαντιών».
Ασταμάτητος…
Όμως, το «γαϊτανάκι» των απόψεων του Μεσσηνίας, οι οποίες προκαλούν το χριστεπώνυμο πλήρωμα και σκανδαλίζουν τους πιστούς νοθεύοντας το μήνυμα της Ορθοδοξίας, δεν λέει να σταματήσει! Και αυτό που κάνει ακόμα χειρότερη εντύπωση, είναι ότι ουδείς εκ της Συνόδου, δεν βγαίνει να καταδικάσει…
Προσέξτε τώρα απόψεις για το θέμα του νέου νομοσχεδίου για τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες και τις προσβολές έναντι όλων όσων εκφράζουν ενδοιασμούς:
«Ο Ελληνισμός ποτέ δεν σκέφτηκε με κριτήρια άριας φυλής να διαφυλάξει την φερεγγυότητα του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει άλλα κριτήρια και άλλες αρχές, την ελευθερία του ανθρώπου και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται διαχρονικά».
Και άλλα, που πιστεύουμε ότι απηχούν απόψεις, «υψηλότερα»: «Ζούμε σε μια διαπολιτισμική κοινωνία, όπου οι Εκκλησίες, και στον χώρο της Ευρώπης και εδώ στην πατρίδα μας, πρέπει να συμβάλουν σε αυτή τη διαλεκτική μεταξύ των ανθρώπων και, κυρίως, να διακηρύττουν τον σεβασμό στην ετερότητα. Και ο σεβασμός στην ετερότητα σημαίνει πως αποδέχομαι τον άλλον όπως είναι και όχι όπως εγώ θα ήθελα να είναι, κομμένο και ραμμένο στα δικά μου μέτρα. Τον σέβομαι, έμπρακτα ανταποκρίνομαι σε αυτόν, τον έχω ως έναν ισότιμο και ισόκυρο συνομιλητή μου. Η Εκκλησία από την ίδια τη φύση και την ταυτότητά της δεν μπορεί να εξαιρέσει κανέναν. Δεν κάνει κανένα διαχωρισμό, μεριμνά ώστε τα παιδιά κυρίως, αλλά και οι μεγάλοι, να βρουν αυτό που αναζητούν, έναν καλύτερο κόσμο εδώ στην πατρίδα μας. Η Εκκλησία μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ανθρώπους και να μείνει μακριά από οποιαδήποτε άλλη διένεξη που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προσπαθεί η εκάστοτε κυβέρνηση να λύσει ή να αντιμετωπίσει το λεγόμενο μεταναστευτικό πρόβλημα».
Η μπάλα πήρε και τους ομογενείς, που έγιναν ίσα και όμοια με τους εν Ελλάδι λαθρομετανάστες. Ο κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», «χαρακτηρίζει απηρχαιωμένες τις απόψεις εκείνων που υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία και υπενθυμίζει πως, αν επικρατούσε αυτή η αντίληψη μεταπολεμικά, όταν χιλιάδες Έλληνες αναζητούσαν καλύτερη τύχη στην Αμερική και στην Γερμανία, “σήμερα δεν θα υπήρχε ο ελληνισμός της διασποράς που ξέρουμε όλοι τον θετικό και ουσιαστικό ρόλο που παίζει στην ανάπτυξη και στην ευημερία του τόπου μας”.
Ο κ. Χρυσόστομος έχει ταχθεί υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας-κράτους («δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω, είμαι υπέρ του διαχωρισμού Eκκλησίας και Πολιτείας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυτό που ονομάζουμε διακριτοί ρόλοι»), δεν έχει αντίρρηση, όπως έχει υπογραμμίσει στο παρελθόν να απομακρυνθούν τα θρησκευτικά μας σύμβολα από τους δημόσιους χώρους, λέγοντας ότι «η Εκκλησία δεν μένει στο επίπεδο των συμβόλων. Είτε μπει, είτε δεν μπει η εικόνα στο δικαστήριο, εξαρτάται από τη συνείδηση του δικαστή αν θα είναι δίκαιος ή όχι. Όπως είμαι αντίθετος και με τον όρκο. Σημασία έχει ο σεβασμός προς το σύμβολο και όχι η απλή παρουσία του. Μόνο έτσι θα διασωθεί η αξία του» (από συνέντευξή του στο περιοδικό «Flash Mεσσηνίας», πριν από περίπου ένα μήνα). Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή» (16 Δεκεμβρίου 2009), ο 48χρονος μητροπολίτης Χρυσόστομος «στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει συντηρητική θέση την αντίθεση στην έκτρωση»! Και μη χειρότερα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
- Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου προς τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο αλλά και προειδοποίηση στην Κυβέρνηση, για την Ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες (http://mkka.blogspot.com)
- Να γίνει δημοψήφισμα για την Ιθαγένεια των λαθρομεταναστών, ζητά και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ (http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1880:2010-01-19-13-48-50&catid=6:-&Itemid=3)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου