ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Πρωτοφανής διασυρμός, ξεπέρασαν και τις 400 μονάδες τα Spreads…

Από Factorx
Ιστορικό ρεκόρ όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει κατέγραψαν τα Ελληνικά ομόλογα πενταετούς διάρκειας, με διαφορά που ξεπέρασε και τις 400 μονάδες βάσης από το Γερμανικό! Μιλάμε για ένα παιχνίδι άνευ προηγουμένου με την κυβέρνηση απλό παρατηρητή, που υποθηκεύει το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας και καταργεί κάθε προσδοκία για κοινωνική πολιτική.
Το Δεκαετές ομόλογο έφτασε τις 317 μονάδες βάσης γεγονός καταστροφικό και για το εύρος της όποιας ανάκαμψης ακόμα και από τις επόμενες κυβερνήσεις.
Δικαιολογίες σχετικά με την πενταετία Καραμανλή ακούγονται τουλάχιστον κωμικές αφού οι ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Η κυβέρνηση με το ένοχο παρελθόν αλλά και τα συνεχή δείγματα ανικανότητας μόνο εμπιστοσύνη δε μπορούν να εμπνεύσουν στις διεθνείς αγορές. Δυστυχώς, η ΕΕ βλέπει τον κύριο Παπακωνσταντίνου και γελάει, για τους λόγους που είχαμε αναλύσει ΕΔΩ. Όμως αυτή η κατάρρευση δε μπορεί να είναι απλώς η αποτίμηση των ανθρώπων που ανέλαβαν τις τύχες της χώρας. Η έλλειψη αντίδρασης είναι πλέον εξόφθαλμη και εκνευριστική.
Είναι σύμπτωση που πάντοτε επί ΠΑΣΟΚ θησαυρίζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι εις βάρος της Ελλάδας; Είναι σύμπτωση που ο φάκελος Siemens παραμένει στο συρτάρι σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία;
Το μεγάλο πλιάτσικο των χρημάτων της ΕΕ που έγινε επί Σημίτη, είχε συγκεκριμένους μοχλούς και μεθοδεύσεις. Ο μόνος τρόπος να ληστευθούν τα δημόσια ταμεία (αφού η ίδια η ΕΕ έλεγχε την κατεύθυνση των πόρων) ήταν να γίνει μέσω “εκλεκτών” εταιρειών της Φρανκφούρτης, όπως η Siemens.
Ο κύριος δίαυλος της ληστείας ήταν ο ΟΤΕ όπως πλέον γνωρίζουμε. Ακολουθούν ΟΣΕ, ναυπηγεία, αεροδρόμιο κλπ. Πάντα με τις εκλεκτές, Γερμανικές εταιρείες.
Τα μέλη των ΔΣ του ΟΤΕ εκείνα τα έτη λοιπόν, είχαν βασική ευθύνη, είτε ως συνεργοί είτε γιατί δεν αντελήφθησαν τίποτα. Ένα από τα μέλη ήταν και ο σημερινός υπουργός οικονομικών, κύριος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα βεβαίως με την Ελληνική δικαιοσύνη που ως γνωστόν έχει κάνει “τεράστιες προόδους” στο θέμα της Siemens, o κύριος Παπακωνσταντίνου δεν είχε ποινικές ευθύνες για τα χαμένα δισ. Δεν παύει όμως να ήταν μέλος γεγονός που η ΕΕ το γνωρίζει καλά, ιδιαίτερα οι Γερμανοί που γνώριζαν ΕΝΑΝ προς ΕΝΑΝ τα πρόσωπα κλειδιά στη μεγάλη μεθόδευση.
Τώρα λοιπόν, αυτές οι ίδιες περσόνες παρουσιάζονται στην ΕΕ ως “εγγυητές” του συμφώνου σταθερότητας και της ανάκαμψης της οικονομίας. Ποιοί; Αυτοί που διέσπειραν φήμες ως αντιπολίτευση, που συμμετείχαν στα ΔΣ του ΟΤΕ, που ανέσυραν ακόμα και τον Προβόπουλο σε ρόλο hitman της Ελληνικής οικονομίας.
Έχοντας μάλιστα την απόλυτη συναίνεση της αντιπολίτευσης, την απόλυτη στήριξη των μέσων, την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο…
Από την άλλη, είχαμε έναν Καραμανλή με ισχνή πλειοψηφία Δαϊλάκηδων και Γιακουμάτων, με αντιπολίτευση κουκουλοφόρων και τα ΜΜ”Ε” του κάθε επίορκου κακούργου να τη σφυροκοπούν αλύπητα. Με νωπή την κατάρρευση της Αμερικανικης οικονομίας και τις Ευρωπαϊκές πτωχεύσεις τραπεζών. Και όμως, ο Καραμανλής μπόρεσε και διαφύλαξε στα μέτρα του δυνατού τους “πλειστηριασμούς”.
Οι σημερινοί; Με όλες τις συνθήκες υπέρ τους, καταφέρνουν να διαλύουν ότι έχει απομείνει και να επιτρέπουν στους κερδοσκόπους να κάνουν πάρτι. Γιατί;
Πως θα εμπιστευθεί αυτούς τους ανθρώπους η ΕΕ; Ακόμα και η ΕΚΤ; Όταν εξ’ αιτίας τους θησαύρισαν οι αγαπημένοι της Φρανκφούρτης;
Όταν διογκώνεις τεχνητά το έλλειμα σου και χάνεις 50εκ Ευρώ την ημέρα από την αύξηση των επιτοκίων, πως χαρακτηρίζεται κύριε Προβόπουλε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: