ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

8ήμερη κράτηση Σκορδέλης και αδελφού


Ο κρατούμενος που αποφάσισε να μιλήσει στους ανακριτές είναι ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου που είχε συλληφθεί λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του 'Αντη Χατζηκωστή ως ύποπτος για συμμετοχή στη διάπραξη του εγκλήματος, όπου κατηγόρησε ως ηθικούς αυτουργούς, την Ε.Σκορδέλη και τον αδελφό της. Μετά από την ομολογία του, οι ανακριτές κινήθηκαν με ταχύτητα και, αφού αξιολόγησαν τα όσα τους είπε, εξασφάλισαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης της Έλενας Σκορδέλλη και του αδελφού της Τάσου Κρασοπούλη, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με το φόνο. Όλα αυτά έγιναν το βράδυ της Πέμπτης.

Η Έλενα Σκορδέλλη συνελήφθη στο σπίτι της στη Λακατάμια γύρω στις 8, ενώ ο αδελφός της φέρεται να είπε στους ανακριτές σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι βρισκόταν στην Πάφο και θα επέστρεφε αργότερα. Στο ΤΑΕ Λευκωσίας προσήλθε λίγο μετά τις 8 και ο δικηγόρος των δύο υπόπτων, Μιχαλάκης Κυπριανού. Μετά τη μεταφορά τους στην Πύλη Πάφου, οι δύο ύποπτοι ανακρίθηκαν σε διαφορετικά δωμάτια από διαφορετικές ομάδες ανακριτών. Η ανάκριση συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Χθες η Έλενα Σκορδέλλη και ο Τάσος Κρασοπούλης οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου ισχυρίστηκε στους ανακριτές ότι το συμβόλαιο θανάτου για τη δολοφονία του 'Αντη Χατζηκωστή έκλεισε σε κέντρο ψυχαγωγίας ιδιοκτησίας των δύο υπόπτων στα Πέρα Ορεινής. Το ποσόν που προσφέρθηκε είναι 50.000 ευρώ, τα οποία θα μοιράζονταν ο εκτελεστής μαζί με τους συνεργούς του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: