ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Eπίθεση Καρατζαφέρη σε Λαυρεντιάδη και στον «εκδότη που έκανε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ»

LAVRENTIADHSΟ διάλογος στη βουλή μεταξύ Απόστολου Κακλαμάνη και Γιώργου Καρατζαφέρη ήταν λίαν αποκαλυπτικός για τα όσα συμβαίνουν στα μίντια και στις σχέσεις εκδοτών-πολιτικών, ενώ αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για την παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο δείπνο του Λεωνίδα Κύρκου, αλλά και η αναφορά του στον «συγκεκριμένο εκδότη» που «έκανε Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ».
Είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Απόστολος Κακλαμάνης
«Όλοι οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουμε πώς λειτουργεί σήμερα το σύστημα ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Και γνωρίζει ο Πρόεδρος, ο κ. Καρατζαφέρης πολύ καλά, γνωρίζει άριστα, ως δημοσιογράφος, πώς λειτουργεί.
Κύριε Πρόεδρε, μακάρι να ήταν τόση η δύναμη του πολιτικού κόσμου και του Κοινοβουλίου -που φυσικά δεν θα έπρεπε κανείς να κάνει χρήση μιας τέτοιας δύναμης- ώστε να μπορεί κάποιος από μας από τη θέση εκεί να υποβάλλει ή να επιβάλλει στα Μέσα Ενημέρωσης τι θα παρουσιάσουν στους χαίνοντες οφθαλμούς των μυριάδων Ελλήνων, που κάθονται κάθε βράδυ στις οκτώ και δε μαθαίνουν τι είπατε εσείς εδώ, δε μαθαίνουν τι ελέχθη εις τη Βουλή των Ελλήνων, παρά ό,τι κριθεί ότι εξυπηρετεί τη στρατηγική την επιχειρηματική ή και την πολιτική που μπορεί να υπηρετεί ένα συγκεκριμένο μέσο.
Επειδή, λοιπόν, όλοι έχουμε υπόψη μας τη φράση ενός μεγάλου πολιτικού και εθνικού σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο ηγέτη, του Γεωργίου Παπανδρέου, ότι «οι κρίνοντες κρίνονται», δε θα πρέπει να μας απολείπει εδώ το θάρρος να λέμε ότι, όπως εμείς οφείλουμε να επιζητούμε κριτική επί όσων λέμε και κάνουμε, έτσι δικαιούμαστε, ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, να κάνουμε και τη δική μας κριτική.
Και πράγματι, κύριε Πρόεδρε, εγώ διερωτώμαι γιατί η κυρία Μπιρμπίλη, η παρούσα Υπουργός, γιατί ο κ. Ρέππας, ο Υπουργός Δημοσίων Έργων, έχουν αυτή τη μεταχείριση από ορισμένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης; Ποια σούπα έχουν χαλάσει; Μήπως σαν εκείνες όπου έρχονταν εδώ οι συμβάσεις και κάποιοι είχαμε την εντιμότητα και την τόλμη να ανεβαίνουμε εκεί και να λέμε ότι δεν είναι δυνατόν το ελληνικό Κοινοβούλιο να το βάλετε σε πρωτόκολλο δεσμεύσεως της οικονομίας, των κοινοτικών πόρων, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, διότι ο κ. Σουφλιάς, ο κ. Καραμανλής, ο οποιοσδήποτε θέλει να έχει την ανοχή των αφεντάδων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης;».
KARATZAFERHS 2Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σήκωσε το γάντι και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, που το τελευταίο διάστημα εξαγοράζει ό,τι κινείται στο χώρο των ΜΜΕ και ήταν ο μόνος από τον εκδοτικό χώρο που παρέστη στο δείπνο του Λεωνίδα Κύρκου, αλλά και στον «συγκεκριμένο εκδότη». Είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ:
«Όταν προχθές στη μεγάλη συνάντηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Αριστεράς, εις το περίφημο δείπνο του κ. Κύρκου, πηγαίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας και προεξάρχων εκεί μέσα είναι νεότευκτος εκδότης πολλών περιοδικών, ραδιοφωνικών σταθμών και εφημερίδων, νομίζω ότι τότε εσείς δείχνετε ότι έχετε την ανάγκη του Τύπου.
Δεν έπρεπε να πάει ο Πρωθυπουργός, όταν θα ήταν εκεί πέρα «μεγαλοκαρχαρίας» -όπως τους είπατε πριν από λίγο εσείς- ο οποίος αυτή τη στιγμή εξουσιάζει ένα μεγάλο κομμάτι του Τύπου.
Αφήσατε σαφή υπονοούμενα για συμβάσεις, οι οποίες υπογράφονται λόγω της ανάγκης συγκεκριμένων εκδοτών. Το κάνω στον ενικό, κύριε Πρόεδρε, συγκεκριμένου εκδότη. Μα, αυτός ο συγκεκριμένος εκδότης σας έκανε Κυβέρνηση. Τα πρωτοσέλιδα αυτής της εφημερίδος άλλαξαν την πορεία των πραγμάτων, από τις Ευρωεκλογές μέχρι τις Εκλογές. Και εσείς μεν κεραυνώνετε εδώ μέσα, αλλά την επόμενη μέρα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στέλνει πρεσβευτές καλής θελήσεως στο γραφείο του.
Διαλέξτε επιτέλους τι πιστεύετε και τι θέλετε να κάνετε. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, από μια πλευρά να ερχόσαστε εδώ και να αφήνετε σαφή υπονοούμενα ότι άλλοι Υπουργοί ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. δίνουν τα έργα, την ίδια ώρα που ο Αρχηγός σας και Πρωθυπουργός της χώρας τρέχει ζητώντας μετάνοια για αυτά τα οποία λέτε εδώ».
Αυτά τα… απίστευτα λέχθησαν στη βουλή. Εμείς τα καταγράφουμε αν και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ανοίξει μύτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: