ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν συνέλθει απο τις ψευδαισθήσεις και δεν επικεντρωθεί στη λύση των εσωτερικών προβλημάτων, σύντομα θα ηγείται ενός κράτους υπό οικονομική, κοινωνική και ηθική κατάρρευση...

Τα πράγματα είναι απλά και τα γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης: Προοπτικές λύσης του Κυπριακου ούτε υπήρξαν, ούτε μπορούν να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον. Διότι:

1. Η Τουρκία δεν θέλει λύση και
2. Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι ανίσχυρες και ανίκανες να την επιβάλουν.


του ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αυτό το απλό πράγμα δεν το αντιλαμβάνονται, ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν οι εκάστοτε Πρόεδροι και οι πολιτικοί ηγέτες. Επικεντρώνονται στο κυνήγι μιας χίμαιρας, εμπαίζοντες το λαό...

Όμως, όπως γράψαμε και στο χθεσινό σχόλιό μας, οι ηγέτες μας, κυνηγώντας τη χίμαιρα και δαπανώντας όλο το χρόνο τους στο κυνήγι ψευδαισθήσεων, έχασαν μιαν άλλη μεγάλη μάχη. Άφησαν αυτό το κράτος να καταρρεύσει μέσα στα πολλά προβλήματα και να φθάσει σε σημείο αποσύνθεσης.
Έκανα χθες ένα περιδιάβασμα στις σελίδες της «Σημερινής» και των άλλων εφημερίδων, και μέσα από τα πολλά προβλήματα που καταγράφουν, απεικονίζεται η εικόνα ενός διαλυμένου κράτους.

Ας αφήσουμε τις τελευταίες εγκληματικές ενέργειες, που βύθισαν τον τόπο στην ανασφάλεια και στην αταξία, και ανέδειξαν την προέλαση του εγκλήματος. Η ατάκα του Γενικού Εισαγγελέα, άλλωστε, αντανακλά την πραγματικότητα: «Σε αυτόν τον τόπο έχουν ξεχαρβαλωθεί τα πάντα».

Παραστατικά αναφέρω: Τη δήλωση του Επιστημονικού Διευθυντή του ΚΕΝΘΕΑ Κυριάκου Βερεσιέ, ότι το κράτος δεν έκανε τίποτε τα τελευταία πέντε χρόνια για να ανακόψει την προέλαση των ναρκωτικών, τις αποκαλύψεις στην εκπομπή του Σίγμα «60 Λεπτά», ότι εκατοντάδες άτομα, που δηλώνουν λήπτες αναπηρικών επιδομάτων, ξεγελούν και κατακλέβουν το κράτος, ενώ κατέχουν επαγγελματικές άδειες οδήγησης φορτηγών, λεωφορείων και ταξί (και ο Χαρίλαος Σταυράκης ζητά οικονομία στην κατανάλωση χαρτιού από τις δημόσιες υπηρεσίες!). Ακόμα παραθέτουμε τα στοιχεία της Eurostar, ότι το 16% των Κυπρίων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας (πού είναι οι προεκλογικές διακηρύξεις του Δημήτρη Χριστόφια για δίκαιη κοινωνία;).

Αυτά που παραθέτουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που παρουσιάζει αυτό το κράτος, και που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.
Αγρόν ηγόρασαν, όμως, οι διάφοροι κυβερνήτες, και δη ο σημερινός, στον οποίο οι πολίτες προσέβλεπαν ως τον ηγέτη που θα καθιστούσε το κράτος ισχυρότερο και την κοινωνία δικαιότερη. Ελάχιστη σημασία έδωσε σε αυτά ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην ψευδαίσθηση ότι θα βρει λύση στο πολιτικό πρόβλημα μέσω ενός ψευδοδιαλόγου, πίστεψε ίσως ότι οι μέρες της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν μετρημένες και θα τη διαδεχόταν η Ενωμένη Ομοσπονδιακή Κύπρος, με αποτέλεσμα όλα τα προβλήματα να επιδεινωθούν και όλοι οι τομείς να βρεθούν σε αποσύνθεση.

Αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν συνέλθει απο τις ψευδαισθήσεις και δεν επικεντρωθεί στη λύση των εσωτερικών προβλημάτων, σύντομα θα ηγείται ενός κράτους υπό οικονομική, κοινωνική και ηθική κατάρρευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: