ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ subject : NAXIOS v/s TROKTIKO ? Ή Διαίρει και Διαφέντευέ τους ?

Δημοσιεύθηκε από Περίοπας στο Ιανουαρίου 23, 2010
Η αναμονή μας έπρεπε να κρατήσει  4  μέρες και αφού εν τω μεταξύ αναζητήσαμε σχετική αρθρογραφία και την μελετήσαμε δεόντως αναζητώντας  ίσως σκοπιμότητες ,διαπλοκές , σωληνώσεις συγκοινωνούντων δοχείων και γέφυρες μεταξύ εξουσίας και  εναλλασόμενων  σε  αυτήν κομματικών μηχανισμών από τη μία ,και όλων ημών των μπλόγκερ που ενδιαφερόμαστε για την πάταξη και στηλίτευση της λογοκρισίας από την άλλη’  Ήρθε σήμερα η ανάρτηση ενός από τα εμπλεκόμενα μπλογκς όσον αφορά την άμεση και αδικαιολόγητη δημοσιοποίηση από αυτό ,άρα  και  "ύποπτη" αν μη τι άλλο,ανακοίνωση των στοιχείων του διωκομένου μπλογκερ του :  Naxios. Η ανάρτηση αυτή καθ εαυτή αν και είναι αντιγραφή από άλλο παρακλάδι των παραπάνω σωληνώσεων  από  το   Φιλελεύθερος της Πάρου  ,παρουσιάζεται σαν αντικειμενική πληροφόρηση από το  Τρωκτικό. Από την πρώτη στιγμή ήταν φανερό ότι κάτι "μυρίζει" στην υπόθεση.Θέλεις τα ήξεις αφίξεις απο το ανερχόμενο μπλογκ θες η προσπάθειά του να το κάνει να φανεί οτι είναι μεν προσπάθεια της εξουσίας( Ραγκούσης ) να επιβληθεί (φιμώσει) το μπλογκ ,δικαιολογημένη δε εκ των παραπτωμάτων,naxiosθέλεις η (βιαστική) απόδοση κατηγορίας αλλά και το πέταγμα της μπάλας στην  "σέντρα",δηλαδή στον  κ.Ραγκούση  η ευθύνη να αποδείξει τα περί "εκβιασμού" με λιγα λογια η αρχική του προσπάθεια να το  παίξει το ίδιο  Πόντιος Πιλάτος,ε!! μας έκανε να κουμπωθούμε και να είμαστε επιφυλακτικοί.Διαβάστε στην εικόνα τί γράφαμε εκείνο το απόγευμα. Ξεσηκωθήκαμε όλοι οι αδέσμευτοι μπλογκερς μήπως είναι μια νέα προσπάθεια φίμωσής μας.Τελικά δεν ήταν ΜΟΝΟ προσπάθεια φίμωσης,ήταν πολλά περισσότερα.Μελετήστε προσεκτικά το σημερινό δημοσίευμά τους,προσέξτε πίσω από τις λέξεις τους,θα διακρίνετε εύκολα όλα όσα αναφέρω στήν εισαγωγή μου.Τα ίδια ακριβώς "ανέβασε" και το Τρωκτικό,και…..περισσότερο σαν "απολογία" μου μοιάζουν!paros
ΠΗΓΗ: "ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ"
23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
BLOG-αραν!
Σύστημα παραπληροφόρησης και στην Πάρο;
Μία ιστορία που απασχόλησε τα ηλεκτρονικά μέσα της χώρας την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου που αφορούσε το blog «naxios» ήρθε να «αποσταθεροποιήσει» ένα σύστημα παραπληροφόρησης …….

που συνδέεται άμεσα και με την Πάρο!
Συγκεκριμένα το blog «naxios» που υπάρχει στο διαδίκτυο από τα τέλη του 2007 ασχολείται με πολιτικά θέματα της Παροναξίας κυρίως, είχε μπει στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από πολύ παλιά.
Πρώτος που είχε κάνει μήνυση στο «Νάξιο» φέρεται να ήταν ο τότε γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ κ. Ν. Καραχάλιος. Το συγκεκριμένο blog όμως είχε και μία σχεδόν καθημερινή ενασχόληση με τα πολιτικά δρώμενα της Πάρου. Το πώς βέβαια μάθαινε ειδήσεις και είχε φωτογραφικό υλικό από το νησί μας, είναι κάτι το οποίο θα εξηγήσουμε παρακάτω.
Ένα από τα «αγαπημένα» φετίχ του «Νάξιου» ήταν και ο υπουργός εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης είχε δεχθεί αμέτρητη «λάσπη» όλα αυτά τα χρόνια από τον «ανώνυμο» μπλόκερ. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα οι επιθέσεις οι οποίες δεχόταν είχαν γίνει μεγαλύτερες σε ένταση, αλλά και πιο συκοφαντικές, κατά την άποψη του υπουργού. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν το blog του «Νάξιου» τις προηγούμενες 20 ημέρες είχε σε καθημερινή βάση στην πρώτη σελίδα τη φωτογραφία του κ. Ραγκούση και απειλούσε ότι «θα έκανε αποκαλύψεις για το σκάνδαλο πλαστογραφίας Ραγκούση», όπως έγραφε.
Παρότι οι ημέρες περνούσαν, αν και αρχικά έγραφε ότι σε 2-3 μέρες θα φέρει στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία, αυτά τα στοιχεία δεν τα εμφάνιζε ποτέ.
Η αντίδραση Ραγκούση
Όπως γράψαμε παραπάνω το blog επί τρία χρόνια περίπου ασχολιόταν με τον κ. Ραγκούση με άκομψο τρόπο, αλλά και πολύ προσβλητικό για τον Παριανό πολιτικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν ο τ. Δήμαρχος Πάρου έκτιζε το σπίτι του στον Κώστο, ο «Νάξιος» είχε λασπολογήσει εναντίον του με ανακριβή και τότε στοιχεία. Οι αναφορές του για τον κ. Ραγκούση δεν είχαν τελειωμό και σχεδόν σε καθημερινή βάση «ανακάλυπτε» εναντίον του ένα «σκάνδαλο». Η υπομονή του κ. Ραγκούση φαίνεται εξαντλήθηκε μετά από τόσα χρόνια και σύμφωνα με δημοσιεύματα προσέφυγε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η υπηρεσία βρήκε τα ίχνη του «Νάξιου» και στις 20 Ιανουαρίου παρουσία εισαγγελέα, πήγε στο σπίτι του διαχειριστή του blog, που ήταν στην Καλλιθέα.
Εκεί, του κατάσχεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στην αρχή όλοι πίστευαν ότι η καταγγελία που θα κατηγορηθεί ο «Νάξιος», θα είναι πολύ βαριά (εξύβριση κατ’ εξακολούθηση, συκοφαντική δυσφήμηση). Όμως από ό,τι έγινε γνωστό τα ξημερώματα της 21/1 η κατηγορία τελικά που του απαγγέλθηκε ήταν για εξύβριση μόνο. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στα ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης ήταν αυτός «που δεν ήθελε να τραβήξει άλλο το σκοινί».
Το «μπλέξιμο»
Ποιος ήταν όμως ο «Νάξιος» που επί χρόνια είχε βάλει ως στόχο τον κ. Γ. Ραγκούση;
Ο «Νάξιος» κατάγεται από το Φιλώτι και διαμένει στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με το βουλευτή Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτση και φέρεται ως ένας από τους «κομματάρχες» του κ. Βρούτση.
Ακόμα ο μπλόκερ διατηρεί σχέσεις στην Πάρο με πολλά κομματικά στελέχη της ΝΔ.
Χαρακτηριστικό είναι ακόμα ότι ο «Νάξιος» έκανε παρόμοιες επιθέσεις (με μικρότερη ένταση πάντως) και στον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πάρου κ. Λ. Κοντό. Παρόμοιες επιθέσεις είχε κάνει ο «Νάξιος» και στην εφημερίδα μας παρά του ότι δεν τον έχουμε συναντήσει ποτέ.
Εξαίρεση, ο «Νάξιος» από τις επιθέσεις του, έκανε μόνο για το τέως λιμενάρχη Πάρου, όπου καλούσε τους Παριανούς να τον στηρίξουν στην πολιτική του σταδιοδρομία! Είναι χαρακτηριστικό ακόμα, ότι ο Ναξιώτης μπλόκερ είχε αρκετούς οπαδούς σε συγκεκριμένα ΜΜΕ της Πάρου με τα οποία μάλιστα έκανε «ενορχηστρομένες» επιθέσεις λάσπης.
Πιο ενδεικτικό όμως της σχέσης που είχε με τα ΜΜΕ της Πάρου ήταν και η διαφήμιση που του παρείχαν αυτά. Ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων που διατηρεί ένας παλιός Δήμαρχος του νησιού μας, τον είχε ως προτεινόμενη σύνδεση φαρδιά-πλατιά στην πρώτη του σελίδα! Επίσης, ο «Νάξιος» αναδημοσίευε σχεδόν κάθε εβδομάδα τα κείμενα και τις φωτογραφίες που δημοσίευε έντυπο της Πάρου. Με λίγα λόγια πίσω από το «Νάξιο» σε τοπικό επίπεδο υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα που τον «τροφοδοτούσε» με «ειδήσεις», αλλά και αυτός εκθείαζε τα συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ότι πολλά από τα διαδικτυακά ΜΜΕ του νησιού μας μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, φρόντισαν να αφαιρέσουν από τις προτεινόμενες συνδέσεις το «Νάξιο».
Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων της Αθήνας ο μπλόκερ ήταν μέλος ενός άλλου συστήματος στην Πρωτεύουσα, που διατηρούσε σχέσεις με το μηχανισμό Ρουσσόπουλου σε ότι αφορά την προς τα έξω «πονηρή» παρέμβαση της ΝΔ στο internet.
Μετά όμως τον «εξοστρακισμό» Ρουσσόπουλου από την ΝΔ το σύστημα αυτό έμεινε όπως γράφεται, «ορφανό» και ανεξέλγκτο. Έτσι άρχισαν αυτόνομες παρεμβάσεις, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να «καρφώνουν» πολιτικούς της ΝΔ αλλά και εφημερίδες που πρόσκεινται στην παράταξη, σε ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα κατά δικαίων και αδίκων.
Το «κατέβασμα»
Τα ξημερώματα όμως της 21ης Ιανουαρίου άρχισαν να γράφονται στο διαδίκτυο και άλλες πληροφορίες για άμεση συνεργασία του «Νάξιου» και με τοπικό blog της Πάρου, που τους τελευταίους μήνες είχε κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο και λεγόταν «Πάριος».
Αυτό το blog ακολουθούσε πιστά τη «γραμμή» του «Νάξιου» και έκανε αναδημοσιεύσεις από εκείνον. Φυσικά ο «Πάριος» είχε και τα λιβελογραφήματα κατά Ραγκούση, που είχε δημοσιεύσει ο «Νάξιος». Το γεγονός των φημών περί εισβολής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στον «Πάριο» εντάθηκε καθώς το blog του αίφνης «εξαφανίστηκε» από το internet. Κάποιοι τότε θεώρησαν «ότι του το έκλεισαν», επειδή αυτό είχε γίνει και με το «Νάξιο». Η αλήθεια είναι ότι η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν «κλείνει» ιστοσελίδες, αφού αυτό χρειάζεται μία ολόκληρη διαδικασία. Ο «Νάξιος» από μόνος του έδωσε εντολή να «κατέβει» η σελίδα του. Δεν του την έκλεισε κανείς. Ο «Πάριος» από φόβο έκλεισε από μόνος του το blog του αγνοώντας ίσως το πως ακριβώς λειτουργεί η Υπηρεσία Δίωξης.
Δηλαδή, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία «κλειδώνει» στο αρχείο της όλες τις αναρτήσεις, τις διευθύνσεις (ip) κλπ και είτε κάποιος «εξαφανίσει» τη σελίδα του, είτε όχι, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο.
Ιδιοκτήτης του «Πάριου» φέρεται ένας ένστολος κρατικός λειτουργός ο οποίος και στο παρελθόν είχε εμφανιστεί στο διαδίκτυο. Και τότε υπήρχαν πολλές αντιδράσεις, καθώς τα λιβελογραφήματα «έδιναν και έπαιρναν». Η τακτική ήταν ακριβώς η ίδια. Κατά όλων «λάσπη» και καλά λόγια για τον τότε λιμενάρχη. Αναμεταδώσεις από ραδιόφωνα των κειμένων, αναδημοσιεύσεις στις εφημερίδες κλπ. Τίποτα δεν άλλαξε ως προς το σκεπτικό. Απλά, επειδή και τότε στην υπηρεσία του είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις το θέμα, το blog «εξαφανίστηκε» και επανήλθε μετά από περίπου ένα χρόνο με άλλο όνομα και άλλο κόμβο φιλοξενίας. Παιδικά πράγματα δηλαδή.
Οι «τιμητές»
Στο όλο «σύστημα» παραπληροφόρησης της Πάρου ήρθε να προστεθεί το τελευταίο διάστημα και ένα άλλο blog που συνδέεται άμεσα με όλους τους παραπάνω.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 19/1 επικράτησε ένα τέτοιο αλαλούμ μεταξύ τους, που το νέο blog έκανε ταυτόχρονη ανάρτηση για ένα θέμα (κατά της κ. Γ. Πρωτολάτη) με τον «Πάριο». Η διαφορά; Ότι και τα δύο blog παρουσίαζαν το θέμα ως «αποκλειστικό».
Προφανώς ο συγγραφέας του κειμένου είτε από λάθος, είτε για κάποιο άλλο λόγο, έδωσε
στους δύο συνεργαζόμενους το άρθρο και αυτοί πίστεψαν ότι είναι για δική τους ανάρτηση. Αυτό όμως απέδειξε σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου της Πάρου την αγαστή συνεργασία όλης αυτής της ομάδας.
Το νέο blog είχε εξυπηρετηθεί όσο τίποτα όλο αυτό το διάστημα από τον «Πάριο» και το «Νάξιο» και το όλο σύστημα. Μόλις όμως έγιναν τα γεγονότα έσπευσε αμέσως την επόμενη ημέρα να αποποιηθεί κάθε συνεργασίας μαζί τους, αλλά και να τους καταδικάσει με το δικό του τρόπο λέγοντας «ότι οι εκτιμήσεις και οι απόψεις δεν πρέπει να είναι υβριστικές και συκοφαντικές για οποιονδήποτε, σε αντίθετη περίπτωση οι υπεύθυνοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».
Ούτε δηλαδή, μία λέξη συμπάθειας για τους έως πριν λίγες ώρες συνεργάτες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: