ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ Η ΜΠΟΥΡΚΑ

Η μπούρκα και το νικάμπ δεν έχουν θέση στη «δημοκρατική και ανοιχτή κοινωνία της Δανίας».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Λαρς Λέκε Ράσμουσεν ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται στη διαδικασία της συζήτησης των μέτρων» για να περιοριστούν οι δημόσιες εμφανίσεις μουσουλμάνων γυναικών που καλύπτουν όλο το σώμα τους.

Στη Δανία ζουν 100.000 μουσουλμάνες.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στη… Δανία! 

Προτείνω στο Μέγαρο Μαξίμου να καταγγείλει πάραυτα την οπισθοδρομική Δανία και τον εξίσου οπισθοδρομικό της πρωθυπουργό Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, ο οποίος χθες βγήκε και είπε δημόσια ότι η μπούρκα και το νικάμπ (σ.σ. η καλύπτρα στο κεφάλι των γυναικών), δεν έχουν θέση στη χώρα του. Και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία της συζήτησης των μέτρων, για να περιοριστούν οι δημόσιες εμφανίσεις μουσουλμάνων γυναικών που καλύπτουν όλο το σώμα τους.

“Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: η μπούρκα και το νικάμπ δεν έχουν θέση στη δανέζικη κοινωνία. Συμβολίζουν μία αντίληψη της γυναίκας και της ανθρωπότητας, στην οποία είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θέλουμε να την καταπολεμήσουμε", δήλωσε. Φυσικά, δεν μιλάμε για μια χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνες.

Όλες κι όλες φτάνουν τις 100 χιλιάδες και είναι ζήτημα αν από αυτές οι χίλιες υιοθετούν αυτήν την ενδυμασία. Γιατί ενοχλεί τόσο πολύ; Για τους ίδιους λόγους που στη Γαλλία από το 2004 έχει απαγορευτεί η μαντίλα στα σχολεία και τα ΑΕΙ ή πιο πρόσφατα αιγυπτιακό(!) δικαστήριο αποφάσισε ότι οι κοπέλες δεν μπορούν να φορούν τέτοια ρούχα στο πανεπιστήμιο.

Μπορεί η αιτιολογία να ήταν προσχηματική -ότι τάχα μου δεν μπορούσαν να πιστοποιήσουν την ταυτότητα στις εξετάσεις- αλλά σε μουσουλμανική χώρα τι να έλεγαν οι δικαστές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: