ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Πατέρα... κάτσε φρόνιμα





Αιρετικός

mitresΌταν άνοιξα την τηλεόραση και είδα τον Άγιο Αθηνών στο παραθρόνι του υπουργικού συμβουλίου, ειλικρινά σας λέω, ανατρίχιασα. Ο Πρωθυπουργός λέει, τον προσκάλεσε να συζητήσουν μαζί για το πως Εκκλησία και Κυβέρνηση θα συνεργαστούν για το καλό του τόπου.



Τώρα θα ήθελα να γράψω «ας γελάσω» αλλά με τα δράματα δεν είναι να γελά κανείς.

Μα είναι δυνατόν; Είναι στ’ αλήθεια δυνατόν;;;;;;

Που ηταν ο Άγιος Αθηνών όταν ξεκίνησε η κρίση;
Πότε μίλησε από άμβωνος για τις τράπεζες που πίνουν το αίμα του ποιμνίου του;
Πότε ασχολήθηκε με τους πληστηριασμούς και τις εξώσεις που γίνονται κατά χιλιάδες;
Πότε βγήκε στον άμβωνα να πει δυο λέξεις παρηγοριάς στους ανθρωπους που θέλει να αποκαλεί πνευματικά του παιδιά.
Ποτέ!


Ο ταπεινός Αρχιεπίσκοπος μας όλο αυτό το διάστημα δεν έχει πει λέξη για αυτά που καθημερινά τραβάμε. Δεν έχει βγάλει άχνα για το Γολγοθά που ανεβαίνουμε, όχι καθε μέρα αλλά κάθε ώρα.


Η μόνη φορά που κάτι πήγε να πεί, ήταν όταν επεσε στο τραπέζι το θέμα των μητροπολιτικών οχημάτων, αν θα ειναι και αυτα 1400 κυβικών και βέβαια όταν ακούστηκε η φράση «φορολογία στην εκκλησιαστική περιουσία». Και πάλι όχι ότι είπε τίποτα αλλά τουλάχιστον κάτι πηγε να κουνηθεί.


Αυτός λοιπόν ο Αρχιεπίσκοπος, που δεν μας έχει πει τ ί π ο τ α  αποφάσισε να πάει στο υπουργικό συμβούλιο. Να κάνει τι; Ποιος ήταν ο λόγος της εκεί παρουσίας του; Η Σύνοδος ήταν ενήμερη; Και αν ήταν γιατί πήγε ασυνόδευτος;

Θυμάστε τι θύελλα είχε σηκωθεί οταν ο μακαριστός είχε «τολμήσει» να πάει μόνος του στο Μαξίμου για να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό;


Ήθελα να ξέρα τι θα έλεγε ο Θηβών Ιερώνυμος, ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο Ιωαννίνων Θεόκλητος, ο Περιστερίου Χρυσόστομος και άλλοι επιφανείς Ιεράρχες αν ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος, τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο.


Αγαπητέ πνευματικέ μας πατέρα...


Αν θες να σε θεωρούμε πατέρα, προσπάθησε να συμπεριφέρεσαι σαν πατέρας.

Ο Αιρετικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: