ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Το Περιουσιακό και οι εβραϊκές επενδύσεις στα κατεχόμενα

Το Περιουσιακό και οι εβραϊκές επενδύσεις στα κατεχόμενα

Ενώ το θέμα του «Περιουσιακού», στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών που διεξάγονται για εξεύρεση συνολικής λύσης στο Κυπριακό, έκλεισε προτού καλά-καλά ανοίξει, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Ορτάμ» σε πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι: Ο πατέρας του συμβούλου του κατοχικού ηγέτη, Ναμί, ο Ερντίλ Ναμί, συνεργάζεται με τον Εβραίο επιχειρηματία Davis Lewi για ανέγερση δύο επτάστερων (!) ξενοδοχείων και της μεγαλύτερης μαρίνας της Μεσογείου στην κατεχόμενη Καρπασία.




Ο πατέρας Ναμί από τη μια, εκμεταλλεύεται τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, χρησιμοποιώντας εβραϊκά κεφάλαια και από την άλλη, ο γυιός Ναμί, ανέλαβε, μαζί με τον Γιώργο Ιακώβου, να προωθήσουν το θέμα του «Περιουσιακού»(!).

Αλήθεια, προς ποιάν κατεύθυνση θα προωθήσει το «Περιουσιακό» ο σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη Οζντίλ Ναμί;

Βέβαια, η περίπτωση του Davis Lewi που επενδύει εβραϊκά κεφάλαια στα κατεχόμενα, δεν είναι η μοναδική. Στην πραγματικότητα, όλες οι μεγάλες επενδύσεις που έγιναν και γίνονται στα κατεχόμενα είναι με εβραϊκά κεφάλαια.

Γράφει σχετικά ο δημοσιογράφος Σπύρος Αθανασιάδης (Ο Φιλελεύθερος, 8 Μαρτίου 2009): «Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο τα τουρκοκυπριακά φύλλα αποκάλυπταν τις βλέψεις των Εβραίων επιχειρηματιών για τα κατεχόμενα. Το σύνολο σχεδόν των γνωστών Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών φέρονταν να συνεταιρίζεται με Ισραηλίτες συναδέλφους του είτε για τη μεγάλη μαρίνα στη Γιαλούσα, είτε για διαχείριση καζίνο ή τουριστικών συγκροτημάτων, είτε για κρουαζιέρες.

»Σε κάθε μεγάλη επένδυση στα κατεχόμενα η ανάμιξη εβραϊκών κεφαλαίων ήταν δεδομένη, άσχετα αν οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι συνεταίροι απέφευγαν να το αποκαλύψουν».

Και συνεχίζει ο κ. Αθανασιάδης: «Αρκετές φορές στα τουρκοκυπριακά φύλλα έγινε αναφορά για την κατάλληλη υποδομή που ετοιμάζεται στα κατεχόμενα για να αρχίσουν τα τουριστικά ανοίγματα του Ισραήλ προς το ψευδοκράτος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα των ανοιγμάτων αυτών θα είναι θεαματικά, αφού τα κατεχόμενα θα καθιερωθούν ως η μόνη περιοχή έντονης εβραϊκής επιχειρηματικής παρουσίας, όπου οι Ισραηλίτες τουρίστες θα αισθάνονται ασφαλείς…

»Η νέα προσφορά που ζητήθηκε για το αεροδρόμιο Λευκονοίκου δεν είναι άσχετη με τις επενδύσεις που γίνονται στην Καρπασία και φυσικά, τα νέα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων, που αρχίζουν από τον Απρίλιο, με τα οποία αναμένονται 50.000 τουρίστες από το Ισραήλ.

»Οι κατοχικές αρχές επενδύουν πολιτικά και οικονομικά σε παρόμοια ανοίγματα με τη σκέψη, ότι αναγνωρίζεται το κατοχικό καθεστώς, αλλά εισρέει και το πολυπόθητο συνάλλαγμα από ένα λαό, όπως αυτόν του Ισραήλ, που διαθέτει χρήμα και γνωρίζει το πώς θα το ξοδέψει, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να το καταθέσει.

»Επενδύουν ακόμη και στους απόδημους Εβραίους, οι οποίοι κατακλύζουν την πατρίδα τους για διακοπές».

Αυτές όλες οι επενδύσεις που γίνονται στα κατεχόμενα με εβραϊκά κεφάλαια, σε ελληνοκυπριακές περιουσίες, πώς επηρεάζουν τη λύση του «Περιουσιακού» και γενικά, τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο μιάς «Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», με την πλήρη πρακτική εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Είναι ένα ερώτημα, που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την πολιτική μας ηγεσία.

Τυχαία, όμως, οι Εβραίοι επέλεξαν το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου (αλλά και τις ελεύθερες περιοχές) για να εγκατασταθούν και να επενδύσουν τα χρήματά τους; Για να αναπτυχθούν ως «εβραϊκή κοινότητα»;

Την απάντηση την γράψαμε πολλές φορές. Όποιος δεν γνωρίζει τους σχεδιασμούς του Διεθνούς Σιωνισμού, σχετικά με την Κύπρο, ούτε την ουσία του πολιτικού μας προβλήματος αντιλαμβάνεται, μήτε και το τι συμβαίνει και γιατί, σήμερα στα κατεχόμενα.

Σε λίγο, όπως εξελίσσονται με γοργό ρυθμό τα πράγματα στα κατεχόμενα, αλλά και στις ελεύθερες περιοχές, ο Αμερικανοεβραίος πολιτικός Ντάνιελ Φριντ, σήμερα Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., θα επαναλάβει προς τους Τούρκους, αυτό που τους είπε το 2004, πριν από το Δημοψήφισμα, στα Ηνωμένα Έθνη: «Τι θέλετε, εσείς οι Τούρκοι, την Κύπρο, αφού είναι εβραϊκό νησί»;

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: