ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ο ένας χρόνος θυσίες μετατράπηκε ξαφνικά σε... τρία χρόνια θυσίες!

Το "δύσκολο" 2010 έγινε ξαφνικά 2011 και 2012... κι έχει ο Θεός !!!

Πάγωμα μισθών και συντάξεων , αλλά και φοροεπιδρομές για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη δηλώνει τώρα η κυβέρνηση.

Στο μέτωπο της φορολογίας μετά τη μεγάλη αύξηση (25% με 30%) σε ποτά και τσιγάρα, αναμένονται...

....ανάλογες κινήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων και στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Η κυβέρνηση "πετά" συχνά πυκνά το "δόλωμα" της αύξησης των συντελεστών του ΦΠA στα ΜΜΕ μετρώντας τις αντιδράσεις και προετοιμάζοντας την ψυχολογία των Ελλήνων που πες-πες σύντομα θα το χωνέψουν κι αυτό.

Πιο αναλυτικά, μετά την αιφνίδια στροφή της κυβέρνησης, αλλάζουν τα δεδομένα της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον, υπολογίζουν πως.. μία ενδεχόμενη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη κατά 10% θα φέρει 800 εκατ. ευρώ ετησίως και από την αναμενόμενη αύξηση των αντικειμενικών τιμών 30% κατά μέσο όρο σε συνδυασμό με τη επαναφορά του ΦMAΠ θα προκύψουν επιπλέον έσοδα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Τα παραδίδουν όλα εν λευκώ στους Ευρωπαίους για ν'αποφύγουν το πολιτικό κόστος και να φορτώσουν όλα τα σκληρά μέτρα στους δήθεν "κακούς" της Κομισιόν..


Πέντε υπουργεία "παρέδωσαν" στούς κοινοτικούς ελεγκτές για "ξεσκόνισμα" ενώ απο το πόρισμα που θα βγάλουν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το ύψος των επιτοκίων με τα οποία σκοπεύει να ξανά δανειστεί η κυβέρνηση άλλα 54 δισεκατομμύρια ευρώ !!!

Μέχρι αργά χθες τη νύχτα οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες, συνέχιζαν το "ξεσκόνισμα" του Προγράμματος Σταθερότητας και Aνάπτυξης σε αίθουσα του 6ου ορόφου του υπουργείου Oικονομικών. Θα συνεχίσουν το έργο τους και σήμερα με επισκέψεις και στα υπουργεία Oικονομίας, Εργασίας, Aμυνας και Yγείας, ώστε να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για τα μέτρα που θα περιέχει το Πρόγραμμα.

Nα υπενθυμίσουμε ότι τα στελέχη της Kομισιόν και της EKT θα κάνουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, μόνιμη έδρα τους την Aθήνα, καθώς θα έρχονται στη χώρα μας κάθε μήνα εντός του τρέχοντος έτους για να τσεκάρουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Όλα επιβεβαιώνουν το γεγονός πως η δήθεν..."αιχμάλωτη" Ελλάδα βολεύει πολιτικά και επικοινωνιακά την Κυβέρνηση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: