ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Τουρκικός τσαμπουκάς την ώρα που Παπανδρέου - Δρούτσας ήταν στο Αιγαίο

Άσχημα ξεκινάει η χρονιά στα ελληνοτουρκικά. Την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν για τα Θεοφάνεια στη Μυτιλήνη,οκτώ τουρκικά F-16,πέταγαν πάνω από Λέσβο-Λήμνο-Χίο-Σάμο!

Πιο κάτω στο Αγαθονήσι βρισκόταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Η πρώτη περατζάδα των τούρκων έγινε στις 10.30 και η δεύτερη στις 13.45 όταν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα στον αερα για Αθήνα,οι τούρκοι ξαναμπήκαν. Η Αθήνα τα ΄χει πάρει ...κρανίο μετά από τα Χριστούγεννα και γι΄ αυτό έστειλε τον Α/ΓΕΣ σε Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι χθες και προχθές και σήμερα το Δρούτσα.
topontiki.gr

Ο Βενιζέλος σηκώνει μπαϊράκι.
Τέρμα στις κινήσεις καλής θέλησης απέναντι στην Άγκυρα θέλει να βάλει ο Έλληνας υπουργός.


Ένα «κλικ» σκληρότερα αποφάσισε να γυρίσει το παραμύθι στα ελληνοτουρκικά ο Βενιζέλος. Μετά τα απαράδεκτα καμώματα των Τούρκων μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο Αιγαίο (ακόμη και το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ) πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συμφώνησαν ότι ασφαλώς εμείς θα εξακολουθούμε να σεβόμαστε ότι έχουμε υπογράψει, αλλά μέχρι εκεί.
Οι περαιτέρω κινήσεις καλής θέλησης όπως για παράδειγμα η καθολική καθήλωση της Ελληνικής ΠΑ στις θρησκευτικές εορτές των απέναντι, αποτελούν παρελθόν. Οι εκπαιδευτικές πτήσεις των Ελλήνων πιλότων που δεν απαιτούν δεσμεύσεις περιοχών και εκδόσεις προειδοποιητικών αγγελιών θα εκτελούνται κανονικά.

Το κόκκινο τηλέφωνο.Καθοριστική για την ελαφρά αυτή αλλαγή στάσης ήταν μαζική εισβολή τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά και όσα ακολούθησαν. Ο αρχηγός τακτικής Αεροπορίας ενεργοποίησε τη «κόκκινη τηλεφωνική γραμμή» που συνδέει τη Λάρισα (όπου και η έδρα του ΑΤΑ και ΝΑΤΟϊκού υπόστρατηγείου ταυτόχρονα) με το Εσκί Σεχίρ όπου βρίσκεται εκεί το αντίστοιχο «μαγαζί».

Ο αρχηγός τακτικής Αεροπορίας και επιχειρησιακός ηγέτης της ΠΑ, αντιπτέραρχος Γιάννης Πατσαντάρας, είναι ιδιαίτερα επίμονος σε θέματα πειθαρχίας, αυτοσυγκράτησης και ψυχραιμίας κάθε φορά που μιλάει στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών αναχαίτισης. Παρόλα αυτά το πρωί των Χριστουγέννων κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσει τη ψυχραιμία του.

Επί 15 λεπτά ο Έλληνας Α/ΑΤΑ αναζητούσε το τούρκο ομόλογό του Κορκάν Πουλατσού. Οι υφιστάμενοι του τούρκου αντιπτέραρχου προφασίστηκαν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγει ο Πουλατσού τη τηλεφωνική συνομιλία. Τελικά αναγκάστηκε να μιλήσει στον Έλληνα Α/ΑΤΑ ο οποίος του υπενθύμισε σε ιδιαίτερο τόνο, το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, που μεταξύ άλλων προβλέπει αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών σε Ελλάδα και Τουρκία. Του επισήμανε ακόμη πως μόλις πριν ένα μήνα η Ελληνική ΠΑ, είχε αναστείλει ακόμα και τις εκπαιδευτικές της πτήσεις επειδή στη Τουρκία γιόρταζαν το Μπαϊράμι.

Η απάντηση στην ερώτηση «γιατί δεν σέβεστε την ημέρα των Χριστουγέννων» κάθε άλλο λειτούργησε κατευναστικά. «Για εμάς είναι μια συνηθισμένη ημέρα» είπε ο Πουλατσού προκαλώντας την έκρηξη του αρχηγού τακτικής Αεροπορίας, ο οποίος από την εκκλησία που βρισκόταν βρέθηκε στο κέντρο των επιχειρήσεων.
Οι τουρκικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, μέσα στις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων ήταν πολλές:
- Υπερπτήση – η 48η μέσα στο 2009 – οχτώ μαχητικών πάνω από Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Φούρνους προπαραμονή των Χριστουγέννων.
- Μαζικές παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο τη παραμονή και ίδιο σκηνικό ανήμερα των Χριστουγέννων.
- Τη Δευτέρα μετά τα Χριστούγεννα οι τούρκοι απείλησαν με…αναχαίτιση μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 μόλις αυτό απογειώθηκε από τη Ρόδο.
- Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσέγγισε την ανατολική βραχονησίδα των Ιμίων και πέταξε 100 πόδια πάνω από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ο αρχηγός του οποίου τόλμησε να επισκεφτεί το Αγαθονήσι για να ευχηθεί Καλή Χρονιά στο προσωπικό.
Αναβάθμιση προκλήσεων το 2009.

Το 2009 σε ότι να κάνει με το Αιγαίο και την Άγκυρα φεύγει όπως ακριβώς ήρθε. Τις πρώτες ημέρες του 2009 εγκαινιάστηκε από την Άγκυρα η τακτική των χαμηλών πτήσεων επάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά. Στις 7 Ιανουαρίου ένα Ελληνικό ελικόπτερο SUPER PUMA κόντεψε να συντριβεί στο Φαρμακονήσι, όταν δύο τουρκικά F-16 πέταξαν 100 πόδια πάνω από το στροφίο του εκφράζοντας έτσι την οργή της Άγκυρας για την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια στο Αγαθονήσι ένα 24ωρο πριν.
Συνολικά 2900 φορές, μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν παράνομα στο Αιγαίο, τη χρονιά που μόλις πέρασε. Οι παραβιάσεις ήταν 1600 και οι επικίνδυνες εμπλοκές 250.
Εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ» – Σελ.19 (06.01.2010)
Nationalpride.wordpress.com


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_369.html#ixzz0brqnpfwO

Δεν υπάρχουν σχόλια: