ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Δεν περίμενα ποτε ότι θα έρθει η μέρα που θα αναγκαστώ να συμφωνήσω με τον γνωστό...αποστάτη.Εναν άνθρωπο που κατα την διάρκεια της πρωθυπουργίας του ξεπούλησε την Ελλάδα και αν έμενε λίγο περισσότερο μπορεί να ξεπουλούσε ακόμα και την...Ακρόπολη.
Είμαι όμως υποχρεωμένος να το κάνω μετά την εμφάνιση του στο MEGA και την αντιπαράθεση του με τον ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΕΕΕ που αποφεύγω να πω ακόμα και το όνομα του.
Ειναι απίθανη η δήλωση του αφου υποδηλώνει ότι η δημοκρατία που αγωνίστηκαν χιλιάδες Ελληνες για να αποκτηθεί έχει καταντήσει "δημοκρατία" της αρπαχτής και έχει αναγάγει ως υπέρτατο κριτή τον αναρχοκομμουνισμό που μόνο στην Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί συνομιλητή σοβαρών κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων.
Οι μάσκες έπεσαν "Δεν αποδεχόμαστε το Σύνταγμα γι αυτό το καταψηφίσαμε" δήλωσε ο ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΣ.Τι και αν οι εμβρόντητοι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές (των Μπομπολο-Λαμπράκηδων κιόλας) προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν λέγοντας του ότι είναι πολύ βαρύ αυτό που λεει.....Απτόητος ο ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΣ θυμήθηκε ότι την νομιμοποίηση του κομματος την κέρδισαν με το....σπαθί τους αρα δεν χρωστούν τίποτα σε κανένα ούτε καν στην μοναδική δημοκρατία στην Ευρώπη που ανέχεται το μίσος,τον ανθελληνισμό και την ελεεινή προπαγάνδα που ελεύθερα επι 36 χρόνια κάνουν.
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται λεει ο σοφός λαός και αυτό είναι που προσπαθεί να κάνει το σταλινικό κόμμα.
Που είναι τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ να φωνάξουν για την προστασία της Δημοκρατίας απο τους φασίστες του ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΕΕΕ;
Πουθενά.Που είναι να μας πουν για ποιο "σπαθί" μιλάει ο ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΣ;
Που είναι να μας πουν για τους "αγώνες" για να γίνουμε σοβιετία;
Αλλά δεν είναι ώρα για ιστορικές διαδρομές που άλλωστε είναι γνωστές.Αυτό που έχει σημασία είναι ότι και ευχαριστώ πρέπει να λένε και το σκασμό να βγάλουν.Γιατί είναι όλα αυτά τα χρόνια δεκανίκι του συστήματος,το ποιο πλούσιο κόμμα, ΤΟ ΜΟΝΟ κομμα με αντιδημοκρατικές θέσεις που στηρίζεται απο τα ΜΜΕ και μάλιστα με τεράστια ανοχή και προβολή.Σε αυτό βέβαια δεν ευθύνεται το ίδιο αλλά τα ενοχικά σύνδρομα των υπολοίπων κομμάτων που ανέχθηκαν σε υπερβολικό βαθμό την αναρχοκομμουνιστική προπαγάνδα του Περισσού.Ανέχθηκαν το καπέλωμα των αγώνων της εργατικής τάξης και της καθολικής Εθνικής Αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών απο μια συμμορία που εργαζόταν για ξένα συμφέροντα.
Είμαι ο τελευταίος που θα στηρίξει αυτή την "δημοκρατία" που μας έχουν επιβάλει οι οικονομικοί παράγοντες αλλά όχι να γίνεται κριτής ο ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΣ.......
Τα όσα κατα καιρούς παπαγαλίζουν για την εργατική τάξη καλό θα ήταν να πάνε να πούνε σε αυτούς που τους έφαγαν στην μάπα...Ουγγαρία,Ρουμανία,Τσεχία,Α.Γερμανία,Πολωνία κ.λπ.Ας ανοίξουν τα στραβά τους και ας δουν ότι ακόμα και με την άθλια οικονομική κατάσταση την οποία περνά η Ευρώπη ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΣ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Μονο στην ¨δημοκρατική" Ελλάδα έχουμε το "προνόμιο" να ακούμε τις αμπελοφιλοσοφίες και το παραλήρημα κάποιων που θα έπρεπε ή να μην υπάρχουν ή να είναι κλεισμένοι σε μουσεία.
Προκλητικός και αγενής ο ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΣ ρώτησε "δηλαδή είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ το Σύνταγμα;".Φυσικά και είσαι αλλιως να ξεκουμπιστείς...και επειδή το μαγαζί διαλύθηκε μπορείς να πας στην Κούβα ή στην Β.Κορέα και να ψωμολυσσάξετε παρέα αφού σφάξετε και μερικούς αντιφρονούντες όπως το συνιθίζεται.
Και για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΕΕΕ το 1974 υπογράψατε δήλωση ότι θα σέβεστε το Σύνταγμα και το πολίτευμα της χώρας για να συμμετέχετε στις εκλογές.Οσο για το ότι το καταψηφίσατε στην τελευταία αναθεώρηση αυτό δεν λέει κατι.
Αφου το Σύνταγμα όπως πολύ καλα ξέρετε περιλαμβάνει και διατάξεις που είναι οι πυλωνες που στηρίζεται το ελληνικό έθνος.
Αρα θα θέλαμε να πείτε αναλυτικά που δεν συμφωνείτε
ΑΡΘΡΟ 1
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Μήπως δεν συμφωνείτε με αυτό;Θέλετε κατάργηση του πολιτευματος και λαική κυριαρχία αρκεί αυτοί που αναφέρονται ως λαός να είναι κομμούνια;
ΑΡΘΡΟ 3
1. Επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 185Ο και της Συνοδικής Πράξης της 4nς Σεπτεμβρίου 1928.
Μήπως αυτό;Να γίνουν όλοι άθεοι και να προσκυνούν τους δολοφόνους Λένιν και Στάλιν;
ΑΡΘΡΟ 5
1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
Μήπως αυτό;Αφού οι διαφωνούντες πρέπει να στέλνονται σε γκούλαγκ και να πεθαίνουν στην "εθελοντική εργασία";
Τότε είναι αυτό
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσης τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.
Πολύ σωστά όλοι πρέπει δια νόμου να διαβάζουν την κωλοφυλλάδα σας όπως υποχρεώνονταν οι Ρώσοι να διαβάζουν τις εφημερίδες στην Σοβιετία που ήταν η εξής ΜΙΑ "Πραβντα".
ΑΡΘΡΟ 6
1. Κανένας δε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση.
Ψιλα γράμματα για τους ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΔΕΣ.Τι τι θέλουμε την δικαιοσύνη μπορεί άνετα δια νόμου μια αντίστοιχη KGB να εισβάλει στο σίπτι σου και όχι να σε συλλάβει αλλά να σε εξαφανίσει απο προσώπου γής.Για δικαστήρια θα μιλάμε τώρα;
ΑΡΘΡΟ 14
1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους.
2. Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.
Ε τώρα τι να πείς έχουν δίκιο οι άνθρωποι αν δεν είναι αναρχοκομμουνιστική προπαγάνδα απαγορεύεται να διαδίδεις οτιδήποτε αλλιώς........Οσο για λογοκρισία φυσικά και δεν υπάρχει αφου δεν υπάρχει τύπος.
Και θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα αλλά επειδή τσαντίστηκα και κουράστηκα....
Ρε δεν πάτε στο διάολο που σας ανεχόμαστε δεκαετίες με τις προδοσίες και την προπαγάνδα σας και αντι να κρυφτείτε στις τρύπες σας και να πείτε και ευχαριστώ ζητάτε και τα ρέστα.
Αντί να μιλάτε με κομπασμούς και αλαζονεία καλύτερα είναι να πείτε ευχαριστώ σε αυτή την χώρα και να ζητήσετε συγνώμη για τα εγκλήματα,τους βιασμούς,τις δολοφονίες,τις προδοσίες των ομοιδεατών σας.                                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

ΚΚΕ : Είμαστε αντίθετοι με το Σύνταγμα ! Έρχεται νέος εμφύλιος πόλεμος ...



Την Επανάσταση τού Προλεταριάτου ετοιμάζεται να κηρύξει το πάντοτε προδοτικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος: Όπως θα δείτε απ' αυτό το βίντεο (που πήραμε από το Δελτίο Ειδήσεων τού «Mega», το βράδυ τής Πέμπτης 29 Απρίλη 2010), ο εκπρόσωπος Τύπου τού ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης βγήκε ζωντανα στον αέρα και δήλωσε ότι το κόμμα του κηρύσσει ανυπακοή στο Σύνταγμα, διότι το έφτιαξε η Πλουτοκρατία για να εκμεταλλεύεται τον εργάτη. Μία είναι η λύση για να σωθεί η Ελλάδα: Να κηρυχτεί παράνομος ο Κομμουνισμός, διότι είναι κατασκεύασμα των Εβραίων, προκειμένου να αποβλακωθούν εντελώς οι Έλληνες, πράγμα που συμβαίνει τα τελευταία 80 χρόνια...


ΠΗΓΗ:esxatianasxesi.blogspot.com

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ – «ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ»


ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ, ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: Επιτέλους… φτωχοί! Του ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ:
«…Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Όπως ήμασταν πάντα. Όπως οι ήρωες των παλιών αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες πόρνες. Όπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθίσει ΟΛΗ η ελληνική οικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό -όσπρια πεντανόστιμα και ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό- ενώ η γάτα και ο σκύλος περίμεναν στωικά να ‘ρθει η σειρά τους… Να ξαναγίνουμε φτωχοί όπως ήμασταν πριν σαράντα και πενήντα χρόνια. Τότε που ονειρευόμασταν εν μέσω γκρι, μπλε και μπεζ χρωμάτων, τότε που καμιά Ελληνίδα δεν φιλοδοξούσε να γίνει ψευδοξανθιά, τότε που η λάσπη κολλούσε συμπαθητικά στα παπούτσια μας και οι αυθεντικοί ζήτουλες βρίσκονταν έξω απ’ τις εκκλησιές περιμένοντας το τέλος της λειτουργίας και του μνημόσυνου. Να ξαναγίνουμε φτωχοί πλην τίμιοι, χωρίς κινδύνους να ξεστρατίσουν οι αρχιμανδρίτες προς την ψηφιακή παιδοφιλία…”
“Να βρούμε ξανά τις σωστές μας κλίμακες χωρίς αγωνία παρκαρίσματος και παχυσαρκίας. Να ξαναβρούμε τη γεύση του «μπατιρόσπορου», των ελαχιστοποιημένων αναγκών, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον ποδαρόδρομο και το συγκινητικό μοντέλο της «γυναίκας της Πίνδου». Μόνο με τέτοιες ηρωικές διαδρομές ενδεχομένως να ακυρώσουμε το κόμπλεξ μας έναντι του Μπραντ Πιτ και της Ναόμι Κάμπελ.
Να ξαναβρούμε -γιατί όχι- και τους παλιούς καλούς εχθρούς (κυρίως από τα βόρεια) που σήμερα τους έχουμε σκλάβους στα παβιγιόν μας . Να ξετρελαθούμε από την επικοινωνιακή μας υστερία με τα σιχαμένα κινητά τηλέφωνα που κατάργησαν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής. Να σκάψουμε στις αυλές -όσοι έχουν αυλές- και να κάνουμε παραδοσιακούς ασβεστόλακκους για να ασπρίζουμε τα δέντρα έτσι για καλαισθησία και υγεία. Να βρούμε πάλι τη σημασία του χώματος καταργώντας το καυσαέριο του επάρατου τρέχοντος πολιτισμού.

Να εφεύρουμε τις παλιές νοσοκόμες που σέρνονταν από σπίτι σε σπίτι ρίχνοντας ενέσεις πενικιλίνης στα οπίσθια ολόκληρου του Έθνους. Να προσδιορίσουμε ξανά την ντροπή και τον «σεβασμό» προσέχοντας το βλακώδες λεξιλόγιο των τέκνων μας. Επιτέλους, όποιο τέρας βρίζει ή χρησιμοποιεί την πάνδημη και πολυμορφική λέξη «ΜΑΛΑΚΑΣ» πάνω από εκατό φορές την ημέρα να το μπουκώνουμε με «κόκκινο πιπέρι εξόχως καυτερό», όπως τον καιρό της εξαίρετης φτώχειας μας …”
“Σταματήστε τις ψυχολογίες και τις παραφιλολογίες για τα «τραύματα» των παιδιών. Μόνο λύσεις γήινες και πρακτικές -χωρίς ενστάσεις από τον Ρομπέν της ευαισθησίας, τον ΣΥΡΙΖΑ- θα αποκαταστήσουν την τρέλα και το χάος που υπαινίσσονται οι στατιστικές. Να θυμηθούν οι Νεοέλληνες πως προέρχονται απ’ τον Μεγαλέξανδρο, από τον Μιλτιάδη, τον Αριστείδη και προφανώς απ’ τον… Αλκιβιάδη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βάλουν σε ενέργεια τον «δίκαιο θυμό» αν συμπέσουν με ληστές τραπεζών, περιπτέρων, σούπερ μάρκετ και κοσμηματοπωλείων. Κανένας δισταγμός.. Τα παλιά χρόνια για ψύλλου πήδημα σε μπαγλάρωναν. Θυμήσου και κόψ’ τους τα χέρια ή και τα αχαμνά…”
“Μη φοβάστε τη φτώχεια. Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν παράγει λαμαρίνες αυτοκινήτων ή καλής ποιότητας νάρκες και όπλα για τους τριτοκοσμικούς.. Θυμηθείτε την ευλογία του ελαιόλαδου, της κορινθιακής σταφίδας, του χαλβά Φαρσάλων, των εσπεριδοειδών, της σαρδέλας και των λατρεμένων ραδικιών. Λάδι, χόρτα, ελίτσες, λίγο τυρί και ψωμί ζεστό, να φρεσκάρουμε στο μνημονικό μας το παλιό αναγνωστικό του Δημοτικού. Το ξέρω πως είναι ζόρι να κόψουμε το σούσι απότομα, όμως ήρθε ο καιρός να αναβιώσουμε την όπερα της πεντάρας, της δεκάρας και των άλλων χρηστικών μας αξεσουάρ. Μια δοκιμή νομίζω πως θα μας πείσει… ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ και ο θεός των μικρών πραγμάτων μαζί μας.»                                                                                                                 ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – Αύριο στον Άγιο Παντελεήμονα

ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΜΑΪΟΥ 2010, στις 12:30 μμ πλατεία Αγ. Παντελεήμονα – ΑΘΗΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ! Ο Ασκός του Αιόλου έχουν ανοίξει για τα καλά. Το Σιωνιστικό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ήδη εντός των τοιχών, με επίσημη πρωθυπουργική παραδοχή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των τοκογλύφων νίπτει τας χείρας της μπροστά στο κερδοσκοπικό παιχνίδι κατά της Ελλάδος. Ο ιδιωτικός τομέας στενάζει κάτω από την αποβιομηχάνιση, την υπανάπτυξη, τις ξένες επιχειρήσεις, την ελαστική εργασία και την επισφάλεια. Ο δημόσιος τομέας βιώνει μια πρωτόγνωρη επίθεση υποκριτικής «εξυγίανσης» από τους ίδιους πολιτικάντηδες που τον βούλιαξαν. Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο.
Στρατιές λαθρομεταναστών εγκληματούν, παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων και αλλάζουν την εθνοφυλετική σύσταση της Πατρίδας μας. Εθνικό νόμισμα δεν υπάρχει και η δημοσιονομική πολιτική εφαρμόζεται με εντολές κατευθείαν από τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ. Η Εθνική κυριαρχία έχει καταντήσει ανέκδοτο, με τις πολυεθνικές να εκμεταλλεύονται τις εγχώριες πλουτοπαραγωγικές πηγές και την Τουρκία να επιβάλλεται ως αφεντικό σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο.
Δεν πρόκειται για μια παροδική κρίση του συστήματος. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ίδιο το σύστημα!

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ!

Όλα δείχνουν ότι η Πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή. Ο εχθρός όμως αυτή τη φορά βρίσκεται στις τράπεζες, στα χρηματιστήρια, στο Διεθνές Σιωνιστικό Κεφάλαιο που έχει υποδουλώσει την Πατρίδα μας με δάνεια και spreads, μέσω των εντολοδόχων πολιτικάντηδων του κοινοβουλευτισμού και των χρήσιμων ηλιθίων της διεθνιστικής αριστεράς, που παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι του «αντίπαλου δέους» του καπιταλισμου.
Ο μόνος δρόμος διεξόδου από το σύστημα της κρίσης είναι να το γκρεμίσουμε!
Η δύναμή μας είναι η Εθνική και κοινωνική ενότητα και αλληλεγγύη. Η προοπτική μας είναι ο ασυμβίβαστος Αγώνας και η Εθνική Αντίσταση. Το όραμά μας είναι ένα Εθνικό κράτος που θα βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του Έλληνα εργαζόμενου. Ή με την Ελλάδα και τους Έλληνες ή με το κεφάλαιο και την Παγκοσμιοποίηση!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ – ΛΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ! ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Ένας ύμνος για την Ελλάδα από Σουηδικό συγκρότημα



ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΛΑΡΟΣΤΟΜΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


O ενδιαφέρων σύνδεσμος ,της πρωτοβουλίας ,ενάντια στο παρεμπόριο ,που στηρίζεται και στηρίζει τις ρατσιστικες-μπολσεβικικες ενέργειες ενάντια στην ελληνική κοινωνία,και ενισχύεται από τους καπιταλιστές της ανανεωτικής αριστεράς.

Μια προσπάθεια ενάντια στην αφρικανοκινεζικη μαφία,στους αφρικανους μισθοφόρους μπράβους της ,και στις συμμορίες των ξενοκίνητων αριστεροαναρχικων,που μαστίζουν την πατρίδα μας και τρομοκρατούν τους Έλληνες,μέσα στην ίδια τους την χώρα.

Καμία στήριξη στα μέσα ,που με το πρόσχημα του δημοσιογράφου,στηρίζουν την μαφία και αναπαράγουν ιδεολογήματα εχθρικά προς τους Έλληνες .

Αξίζει τον κόπο να διαβάσατε στο λινκ,το πως τα εμετικά μέσα του συστήματος,που κολυμπάνε στο ύποπτο χρήμα,παρουσιάζουν την αγωνία των Ελλήνων.....

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ......σπεύδουν όμως να παράξουν πολιτική κάλυψη στην μαφία και τους μπράβους της......

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΟΥΣΑ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ..........

ΔΕΙΤΕ
http://paremporiostop.blogspot.com/                                                                   ΠΗΓΗ:hellenicrevenge.blogspot.com

ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΞΕΧΕΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας πλέον αντιδρούνΑΝΟΙΚΤΑ και ΕΜΠΡΑΚΤΑ στην ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
Υψηλόβαθμοι ΞΕΧΕΖΟΥΝ στην κυριολεξία τον Βενιζέλο και δεν διστάζουν να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ δηλώνοντας πως δεν θα γίνουν κοινωνοί στην ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!

Ναύαρχος υπέβαλε χθες την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του αφού πέρασε γενεές 14 τον εθνοπροδότη ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ που υποτίθεται θα έπρεπε να ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ τα ΕΘΝΙΚΑ μας ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ αντί να ΞΕΠΟΥΛΑ ΑΝΕΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ - γιατί ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ -.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 2010. Δεν δέχονται σαπιοκοιλιάδες μειοδότες, που σήμερα είναι στην πολιτική και αύριο θα παραθερίζουν στις Μπαχάμες - όταν θα τους πάρει ο Ελληνικός λαός με τις πέτρες και με τα κοτρώνια- να τους ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΖΥΓΟ.

Τα πράγματα έχουν αρχίσει και εξελίσσονται ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΪΧ.

ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!

ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ!

Διαβάστε αν δεν έχετε προλάβει

"Απαγορευμένη περιοχή" για τους πιλότους της Π.Α. το μισό Αιγαίο, σήμερα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ανάγκασαν τους πιλότους της Π.Α. να "γιορτάσουν" τουρκικές εθνικές επετείους!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΑΣ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΕ;

Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου για την «λευκή» απεργία τους

Αιφνιδιαστική άσκηση στον Έβρο με σενάριο "Βαριοπούλας" από την 3η Τ/Θ τουρκική Ταξιαρχία! Επιχείρηση εθνοκάθαρσης κατά το πρότυπο που εφαρμόστηκε στους ελληνικούς πληθυσμούς στην νήσο Ίμβρο το 1964.
Κατά τα άλλα οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν σε δύο εβδομάδες από σήμερα για τα προβλήματα των δύο χωρών και το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου των δύο κυβερνήσεων με τους 20 συνολικά Έλληνες και Τούρκους Υπουργούς θα ασχοληθεί με τη βελτίωση της συνεργασίας των υπουργείων των δύο χωρών.                    ΠΗΓΗ:hellenicrevenge.blogspot.com

Παραιτούνται πιλοτοι γιατι τους ζητούν να μην αναχετίζουν τα τουρκικά αεροπλάνα μεταξύ 6- και 10 μιλίων

Γράφει η Μοιραία Ελένη
Mία φαινομενικά απίστευτη εξέλιξη είχαμε την περασμένη Παρασκευή όταν οι πιλότοι της Π. Α. κλήθηκαν να “συμμετάσχουν” σε τουρκική εθνική εορτή, αφήνοντας ακάλυπτα επιχειρησιακά τα νησιά του Α. Αιγαίου! Γενικά, το κλίμα απόλυτης δυσαρέσκειας που εξακολουθεί να επικρατεί στις τάξεις των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο σε ότι αφορά τον τρόπο που η «λευκή» απεργία αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση και την επικοινωνιακή «γραμμή» που έδωσε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να στραφούν κατά των πιλότων, επιβαρύνεται αφόρητα από τις εθνικά σκανδαλώδεις εντολές που δίνονται να μην …… αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη μεταξύ 6 και 10 μιλίων!
Την περασμένη Παρασκευή 23 Απριλίου, δεν επιτράπηκε στους πιλότους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών να επιχειρήσουν ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, λόγω εορτής στην Τουρκία! Αφήνοντας επιχειρησιακά εντελώς ακάλυπτο ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα! Ποια ήταν αυτή η εορτή ή καλύτερα οι εορτές, γιατί ήταν δύο, της Τουρκίας;
Η ίδρυση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από τον Κεμάλ Ατατούρκ που καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου του 1921, όταν τα ελληνικά στρατεύματα έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για την διατήρηση των εστιών των Ελλήνων στην Μικρά Ασία! Στον εορτασμό αυτής της εορτής κλήθηκαν να «συμμετάσχουν» οι Έλληνες πιλότοι με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών!
Η δεύτερη εορτή ήταν η «γιορτή του παιδιού» (Cocuk Bayrami) η οποία είναι αφιερωμένη «στο μέλλον του τουρκικού Έθνους»!
Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πιλότοι της Π.Α. «Δεν είμαστε διατειθειμένοι να δεχθούμε την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Θα παραιτηθούμε αφού δεν μπορούμε να προβούμε σε παραβίαση των εντολών, αλλά δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό Αιγαίο».
Ήδη έχουν γράψει τις παραιτήσεις τους τουλάχιστον δώδεκα αξιωματικοί πιλότοι και προτίθενται να τις καταθέσουν τις επόμενες ημέρες!
Πηγές:
defencenet.gr
ksipnistere                                                                                                                                                ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΕΛΥΘΗ... ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟ... ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ



Το Σύνταγμα έχει πλέον καταλυθεί. 

Η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση. 
γράφει ο Reporto

Οι πολιτικοί τσαρλατάνοι που έκλεψαν την ψήφο του Ελληνικού λαού ψευδολογώντας και υποκρινόμενοι, κιότεψαν και αυτοκαταργήθηκαν. 

Αυτοϋποβιβάστηκαν σε τοποτηρητές και έχουν παραδώσει τα κλειδιά της κυβερνητικής εξουσίας στους νταβατζήδες. 

Από εδώ και πέρα το μόνο που θα κάνουν είναι να εκτελούν εντολές. Να ασχολούνται με τη λάντζα ενώ η εποπτεία έχει ήδη εκχωρηθεί.

Μαζί της εκχωρήθηκε και η Εθνική κυριαρχία.
Μαζί της και οι ελπίδες και τα όνειρα αυτού του λαού.

Παραδόθηκαν… Πρόδωσαν τη χώρα… 

Οι πολιτικοί εφιάλτες άνοιξαν την Κερκόπορτα στην ξένη κατοχή.
Αυτή η θλιβερή φιγούρα που ντρόπιασε με την παρουσία του το Καστελόριζο και παρέδωσε τη χώρα στη συμμορία των εκβιαστών της δεν μπορεί να είναι πλέον πρωθυπουργός...



Η εξουσία τους είναι παράνομη και καταχρηστική.

Δεν έχουν πλέον δικαίωμα να αγγίζουν ούτε τα κλειδιά των γραφείων γιατί κι αυτά είναι πληρωμένα με ιδρώτα και αίμα.

Η μόνη νόμιμη εξουσία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι η ψυχή των Ελλήνων πολιτών. 

Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί. Το κουρέλιασαν, το τσαλαπάτησαν και το πέταξαν στα σκουπίδια. 

Το μοναδικό άρθρο του Συντάγματος που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ είναι το ακροτελεύτιο. 
 
Και η πρόβλεψή του είναι σαφής: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.» 

Οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε το μέγεθος της ευθύνης μας.

Είναι παράνομοι και επίορκοι… δεν έχουν θέση σ αυτή τη χώρα.

Νόμιμος είναι ο λαός που πονά… που μάτωσε γι αυτήν και θα ματώσει και πάλι για τη σημαία της και τις αξίες της.

Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να τους σεβαστούμε… 


Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να τους φοβηθούμε… 

Το στρατό τον ντρόπιασαν και οφείλει να είναι μαζί με το λαό.

Τα σώματα ασφαλείας τα προσέβαλαν και η θέση τους είναι δίπλα μας στο δρόμο του αγώνα για την παραδειγματική τους ανατροπή και τη λύτρωση της πατρίδας.

Να το τολμήσουμε… 

Η Πρωτομαγιά να αποτελέσει το τιμητικό ορόσημο για τον καθολικό ξεσηκωμό. 

Η θέση τους δεν είναι πλέον στο κοινοβούλιο που κατήργησαν αλλά παρατημένοι στον ήλιο του καλοκαιριού να τρώνε οι μύγες τα κουφάρια τους. 


Την αυριανή μέρα η Αθήνα… όλη η Ελλάδα πρέπει να βουλιάξει. 
Και το μήνυμα για την τύχη που τους περιμένει πρέπει να είναι σαφές. 

Αυτός ο λαός που πούλησαν οι ηγέτες του, θα πάρει μόνος τις τύχες του στα χέρια του και σ αυτόν τον αγώνα θα βγει νικητής. 
Κανένας συμβιβασμός… Καμία αναβλητικότητα… Κανένας δισταγμός… Καμία ολιγωρία.                                                       ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ

Στο γραφείο της κας Μέρκελ το συμβόλαιο δανείου στην Ελλάδα. 

του ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ 

Η απειλή διασποράς της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη δίνει τα επόμενα 24ωρα «πράσινο φως» στη διαδικασία οριστικοποίησης και εκταμίευσης του «πακέτου στήριξης Ε.Ε./ΔΝΤ».

Το ύψος του που θα αφορά πλέον την επόμενη τριετία και όχι μόνο το 2010 θα κινηθεί μεταξύ 120 και 135 δισ. ευρώ και θα... συνοδεύεται ως προϋπόθεση από το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας που δρομολογεί μείωση του ελλείμματος κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ.

Με δηλώσεις τους οι αξιωματούχοι τόσο της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν υποστηρίζουν ότι δεν έχει μπει στην ατζέντα των μέχρι σήμερα συζητήσεων το ενδεχόμενο οιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα από τον μηχανισμό στήριξης. Η χθεσινή «στροφή» στη στάση της κας Μέρκελ μετά την έκτακτη συνάντησή τους με τους κ.κ. Στρος Καν και Τρισέ έλυσε τους κόμπους της συμφωνίας και την Δευτέρα θα κατατεθεί στη γερμανική Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα δρομολογήσει την έγκριση του διμερούς δανείου.


Το συμβόλαιο για το διμερές δάνειο της Γερμανίας προς την Ελλάδα όπως και τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχει σταλεί από την Κομισιόν και είναι ήδη στα χέρια των υπουργών οικονομικών.

Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.

Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους.

Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της... 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων η έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο θα είναι έτοιμη μέχρι τις 7/5 και την ίδια περίπου ημέρα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος και ο μηχανισμός εκταμίευσης από το ΔΝΤ. Θα προηγηθούν στα μέσα της εβδομάδας συναντήσεις του Εurogroup που θα εγκρίνουν την τελική φάση της διαδικασίας εκταμίευσης.

Αξιοπρόσεκτο πάντως είναι ότι τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και από πλευράς ΕΚΤ ετοιμάζονται κάποιες «κινήσεις» οι οποίες θα είναι περιοριστικές για τον ρόλο που παίζουν οι οίκοι αξιολόγησης. Οι κινήσεις αυτές συνδέονται με το γεγονός ότι η επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και η διαφαινόμενη διασπορά της σε άλλες χώρες της ευρωζώνης συνδέονται με υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους της κομισιόν «δεν στηρίζονται σε σημαντικές στα δημοσιονομικά στοιχεία των αναφερόμενων χωρών...».

CAPITAL.GR                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ... Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Γλιτώνει την πτώχευση η Ελλάδα ως κράτος, όπως δείχνει η στάση της γερμανικής κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα. 

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ 

Υποχωρεί το Βερολίνο και συναινεί, έστω και με σφιγμένα δόντια, στη χορήγηση δανείων της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τη χώρα μας, που πλέον δεν μπορεί να δανειστεί από τις χρηματαγορές, καθώς η στάση της Γερμανίας και της ΕΕ επί τόσους μήνες εκτόξευσαν τα επιτόκια δανεισμού σε αστρονομικά, απαγορευτικά ύψη. Η αποφυγή όμως της κρατικής χρεοκοπίας ελάχιστη χαρά προκαλεί στον πληθυσμό της χώρας μας. Κανένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, υποχρέωσης ή φιλίας δεν διακατέχει τον λαό μας απέναντι στους Γερμανούς ή την ΕΕ.

Το εντελώς αντίθετο συμβαίνει. Ουδέποτε τα αντιγερμανικά αισθήματα του ελληνικού λαού ήταν τόσο έντονα, με εξαίρεση την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής της πατρίδας μας και λίγα χρόνια μετά από αυτήν - τότε που αποκαλούσαμε τους Γερμανούς, "Ούννους". Απογοήτευση και αντιπάθεια αισθάνεται πλέον ο ελληνικός λαός και απέναντι στην ΕΕ ως σύνολο, καθώς συνειδητοποίησε ότι οι υποτιθέμενοι "εταίροι" μόνο βοήθεια δεν προσέφεραν στην Ελλάδα με τη στάση τους όλους αυτούς τους μήνες που η χώρα μας δέχεται τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Την ώρα της ανάγκης, οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης εξαφανίστηκαν επί μήνες και μας άφησαν μόνους με τους καρχαρίες. Πρέπει να πάει κανείς τριάντα και πλέον χρόνια πίσω, πριν από το 1981, για να συναντήσει ισχυρότερα αντι-ΕΕ (αντιΕΟΚικά τότε) αισθήματα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


Με τα τοκογλυφικά, σχεδόν, δάνεια της ΕΕ δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα. Θα πτωχεύσουν όμως οι Ελληνες λόγω των μέτρων που απαιτούν η ΕΕ και το ΔΝΤ ως αντάλλαγμα τωn δανείων που θα χορηγήσουν στη χώρα. Αυτό συνειδητοποιεί σταδιακά ο κόσμος και γι' αυτό έχει βυθιστεί στην ανησυχία και στις μαύρες σκέψεις για το μέλλον, περιμένοντας φοβισμένος ατελείωτα χρόνια φτώχειας, μιζέριας και δυστυχίας. Γι' αυτό και δεν αισθάνονται καμιά χαρά οι Ελληνες, αφού πια έχουν αντιληφθεί ότι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το βαρύτατο αντίτιμο για τις σπατάλες, τη διαφθορά και την απομύζηση του κράτους. Στο σημείο αυτό επέρχεται και η οριστική ρήξη της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση με τα συμφέροντα του συνόλου σχεδόν του ελληνικού λαού, πράγμα που πιθανότατα θα οδηγήσει σε κοινωνικές συγκρούσεις και αναταραχή. Οι εξωτερικές πιέσεις λόγω της στάσης της Γερμανίας και της ΕΕ, οι κερδοσκοπικές επιθέσεις και οι ανεπαρκείς δικοί της χειρισμοί οδήγησαν τελικά την κυβέρνηση Παπανδρέου στην επιλογή να παραδώσει τον ελληνικό λαό βορά στο ΔΝΤ και την ΕΕ προκειμένου να μπορέσει η ίδια να δανειστεί. Τα δάνεια που θα πάρει θα επιβραβεύουν αυτή τη στάση της.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι όμως δεν έχουν απολύτως κανέναν λόγο να δεχτούν αυτή την κυβερνητική επιλογή. Δικαίως αντιμετωπίζουν τα μέτρα ως επίθεση εναντίον του βιοτικού επιπέδου και των εργασιακών δικαιωμάτων τους εκ μέρους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης. Και βεβαίως, έχουν κάθε λόγο να οργανώσουν την αντίστασή τους και να αγωνιστούν με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους για να μην επιτρέψουν την υλοποίηση των συμφωνιών της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, όσα προβλήματα και αν δημιουργήσει αυτό στην αξιοπιστία της κυβέρνησης στα μάτια των ξένων δυναστών της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ και την ΕΕ ως επικυρίαρχους, δικό της πρόβλημα είναι να διευθετεί και όσα ζητήματα αναφύονται στις σχέσεις της με αυτούς εξαιτίας των λαϊκών αντιδράσεων, οι οποίες είναι βεβαίως απολύτως δικαιολογημένες. Πολύ λογικό είναι να μη θελήσουν οι εργαζόμενοι να καταστούν τα εξιλαστήρια θύματα μιας κρίσης για την οποία δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Θα ήταν παράλογο να πιστεύει πραγματικά η κυβέρνηση -ανεξαρτήτως των όσων λέει δημοσίως για ευνόητους λόγους- ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν ο κόσμος της εργασίας να συμφωνήσει με αυτές τις επιλογές της.  

Εργαζόμενοι Μόνο όσα σώσουν αντιστεκόμενοι
Καμιά απολύτως προστασία σε οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα δεν μπορεί πλέον να παράσχει η κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά τη μοιραία απόφασή της να υπαγάγει την Ελλάδα σε καθεστώς επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ. Το εντελώς αντίθετο. Παρά τις διακηρύξεις και ίσως και τις αρχές ή τις προθέσεις της, η κυβέρνηση αντικειμενικά εφαρμόζει τα πιο αντεργατικά μέτρα που έχουν υπάρξει ποτέ σε αυτή τη χώρα λόγω του ρόλου της ως εκτελεστή των εντολών του ΔΝΤ και της ΕΕ. Μόνο αγωνιζόμενοι εναντίον αυτής της κυβερνητικής πολιτικής οι εργαζόμενοι μπορούν να ελπίζουν ότι με την πάλη τους θα κατορθώσουν να διασώσουν κάτι, αλλιώς χάθηκαν.

ΕΘΝΟΣ                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ... ΘΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ???

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έθεσε σε συναγερμό τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας μετά την αιματηρή συμπλοκή των αστυνομικών αρχών με αλβανόφωνους μασκοφόρους και την ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας οπλισμού. 

Συγκεκριμένα, μετά από επέμβαση της αστυνομίας χθες βράδυ σε τοποθεσία κοντά στη συνοριακή διέλευση Blace σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με ολιγομελή ομάδα ενόπλων που φυλούσαν αποθήκη παράνομου οπλισμού.

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκε ένας από τους μασκοφόρους, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει μαζί με τους υπόλοιπους στο γειτονικό Κόσοβο.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τυφέκια, oπλοπολυβόλα, αντιαρματικές νάρκες, εκρηκτικές ύλες και πυροκροτητές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη κοινή δήλωση των διπλωματικών αποστολών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του ΟΑΣΕ στα Σκόπια ότι απειλείται η κρατική υπόσταση της γείτονος καθώς η Συμφωνία της Οχρίδας έχει καταστεί de facto νεκρή.


STRATEGY-GEOPOLITICS 

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 

Ο αποκαλούμενος ΄΄Αλβανικός Εθνικός Στρατός΄΄ (UKSH – Ushtria Kombetare Shqiptare), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News 24 και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Balkanweb, έκανε την επανεμφάνισή του. Με ανακοίνωση στο διαδίκτυο, την οποία απέστειλε και στα Μ.Μ.Ε. των Τιράνων, του Κοσόβου, των Σκοπίων, του Πρέσεβο και του Ουλτσίν Μαυροβουνίου, ο UKSH ενημερώνει ότι ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση της ΄΄Εθνικής Αλβανίας΄΄ (δηλαδή της ΄΄Μεγάλης Αλβανίας΄΄, η οποία επεκτείνεται σε αρκετές περιοχές πέραν των σημερινών ορίων του αλβανικού κράτους).

Αρχικά οι επιχειρήσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα ξεκινήσουν σtη Μιτροβίτσα στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου και στη συνέχεια θα επεκταθούν στην ΄΄Ιλλυρίδα΄΄ (περιοχή του Τετόβου στο ΒΔ τμήμα της ΠΓΔΜ ). «Ο UKSH είναι εις γνώση των τελευταίων γεγονότων στην Μιτροβίτσα και την Ιλλυρίδα, όπου μεγάλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει και προκαλούν τον αλβανικό πληθυσμό στην περιοχή της Ιλλυρίδας, ιδίως στο Τέτοβο και στα περίχωρα. Γι΄ αυτό και το Γενικό Επιτελείο του AKSH, αποφάσισε να ξεκινήσει στην Ιλλυρίδα τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο UΚSH κάνει έκκληση στους αλβανούς πολίτες στην Ιλλυρίδα να αποφεύγουν τα αστυνομικά μπλόκα των σκοπιανών, διότι αυτά θα βρεθούν στο στόχαστρο των επιθέσεων του UKSH. Στην ανακοίνωσή του ο UKSH επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από τους σέρβους, σλαβο-μακεδόνες και έλληνες κατακτητές, οι οποίοι ούτε στιγμή δε σταμάτησαν να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι΄ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος». Στο τέλος η ανακοίνωση του UKSH κάνει έκκληση στους πρώην μαχητές του UCK Κοσόβου, του UCK των αλβανών των Σκοπίων και του UCK Πρεσέβου και Μεντβέγκιε (στη Νότια Σερβία) να ενωθούν για ένα σκοπό, την ένωση των αλβανικών εδαφών και τη δημιουργία της ΄΄Εθνικής Αλβανίας΄΄

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ                                                                                                                             ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΤΕΛΟΣ




Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ. 


ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΘΑ ΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 


ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.. 



ΔΕΛΤΙΟ11                                                                                                                                                ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΞΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ. 

ΛΟΝΔΙΝΟ Η οικονομία είναι το υπ΄ αριθμόν 1 ζήτημα που κυριαρχεί στην προεκλογική Βρετανία, όπου οι ψηφοφόροι ανησυχούν μήπως γίνουν... Ελλάδα, όμως υπάρχουν και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν.

Η μετανάστευση είναι το κορυφαίο από τα «δευτερεύοντα» και ακολουθεί η εγκληματικότητα, ενώ η τρομοκρατία λάμπει διά της απουσίας της από την κορυφή της λίστας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ιpsos-Μori, το 29% των ερωτωμένων θεωρεί τη μετανάστευση ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανία σήμερα, έναντι 55% που επέλεξαν την οικονομία.

Ο ένας στους τέσσερις ανέφερε την εγκληματικότητα, ενώ ελαφρώς λιγότεροι (24%) ήταν εκείνοι που επέλεξαν την ανεργία και την Υγεία. Για το ένα πέμπτο των ερωτωμένων σημαντικότερο ζήτημα είναι η Παιδεία, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι μόνο ο ένας στους 10 θεωρεί πλέον πρόβλημα την τρομοκρατία. Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απριλίου, έδειξε ότι η Ευρώπη αποτελεί αμελητέο ζήτημα για τους βρετανούς ψηφοφόρους, καθώς μόνο το 3% σκέφτηκε να την αναφέρει.


Μνεία στη μετανάστευση έγινε και στις δύο πρώτες τηλεμαχίες ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους υποψηφίους στις εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης. Το αυτό αναμενόταν να επαναληφθεί στο τρίτο ντιμπέιτ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αργά χθες (ώρα Ελλάδος)- ιδίως ύστερα από την γκάφα του Γκόρντον Μπράουν που απεκάλεσε «φανατισμένη» μια ψηφοφόρο η οποία παραπονέθηκε για τον αριθμό των Ανατολικοευρωπαίων στη Βρετανία. Κάνοντας το σχόλιο αυτό με ανοιχτό μικρόφωνο εν αγνοία του, ο πρωθυπουργός έθεσε εαυτόν στη θέση να πρέπει τώρα να πείσει τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι «μισαλλόδοξο» ν΄ ανησυχούν για τον αριθμό των μεταναστών που έχει η χώρα. Ως «τιμώμενο πρόσωπο» της χθεσινοβραδινής τηλεμαχίας, που είχε θέμα την οικονομία, αναμενόταν να αναδειχθεί η Ελλάδα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπως εκείνη της ΥouGov που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα «Sun», συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν το σενάριο ότι κανένα κόμμα δεν θα εκλέξει αρκετούς βουλευτές ώστε να επιτύχει αυτοδυναμία. Οι κυβερνώντες Εργατικοί παραμένουν τρίτοι με 27%, ενώ οι Συντηρητικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχονται πρώτοι με 34% και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 31%. Αυτό σημαίνει ότι ο ηγέτης των τελευταίων Νικ Κλεγκ θα είναι ο ρυθμιστής των εκλογών: έχει δηλώσει ότι, αν ο κ. Μπράουν έρθει τρίτος, δεν θα τον υποστηρίξει για την πρωθυπουργία. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι δηλώνουν ακόμη αναποφάσιστοι. Οποιος και αν εκλεγεί για να κυβερνήσει τη Βρετανία, θα πρέπει να στρωθεί αμέσως στη δουλειά για να αντιμετωπίσει το έλλειμμαμαμούθ της χώρας που φθάνει τα 176 δισ. ευρώ και σε ποσοστό του ΑΕΠ είναι παραπλήσιο με αυτό της Ελλάδας, καθώς πλησιάζει το 12%. Οι Βρετανοί θα αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν τις μεγαλύτερες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτές θα είναι τόσο δυσάρεστες που δεν είναι τυχαίο ότι κανένας υποψήφιος δεν δηλώνει με σαφήνεια τις προθέσεις του σε αυτόν τον τομέα.

ΤΟ ΒΗΜΑ                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...

30/4/2010ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Αρμαγεδδών» τα μέτρα

Σοκ για συντάξεις - εργασιακά
Tα κυριότερα μέτρα, που αλλάζουν άρδην τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων, είναι τα ακόλουθα:
Kατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, για τον ιδιωτικό τομέα θα υπάρξει ειδική μέριμνα.
Σοκ για συντάξεις - εργασιακά
Kατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή ανοιχτό ήταν και το ενδεχόμενο για τον ιδιωτικό τομέα. H «τρόικα» πιέζει για την κατάργηση των δύο μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τη λύση της ενσωμάτωσής τους στους υπόλοιπους μισθούς.
Πάγωμα μισθών στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για μία τριετία. Περικοπή 15% θα υπάρξει στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Περιορισμό του ρόλου του Oργανισμού Mεσολάβησης και Διαιτησίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν στον «αέρα» οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Σήμερα στον OMEΔ μπορούν μονομερώς να προσφύγουν τα συνδικάτα (και η απόφαση διαιτησίας εφαρμόζεται υποχρεωτικά), ωστόσο με τις νέες ρυθμίσεις θα πρέπει να συμφωνούν και οι δύο πλευρές για την προσφυγή.
Eπιβολή ειδικής εισφοράς -από 5% έως 10%- στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ (πρόκειται για ένα νέο τύπου ΛAΦKA).
Eπιβολή πλαφόν στις νέες συντάξεις (π.χ. στα 2.000 ευρώ).
Eξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο και στα Σώματα Aσφαλείας. Yπολογίζεται πως 140.000 γυναίκες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την αύξηση του ορίου ηλικίας από 5 έως και 17 χρόνια.
Kαθιέρωση νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με τη μείωση των συντελεστών αναπλήρωσης. H κυβέρνηση θέλει το μέτρο να ξεκινήσει το 2018, ωστόσο δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για την υλοποίηση αυτών των σαρωτικών αλλαγών νωρίτερα. H σχετική ρύθμιση αναμένεται να συμπεριληφθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα στους κοινωνικούς εταίρους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνδικαλιστών με τις προωθούμενες αλλαγές, οι συντάξεις θα μειωθούν κατά 30%.
Πάντως, από το 2013 θα υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές πολλών Tαμείων (π.χ. OAEE), με αποτέλεσμα τη μείωση των συντάξεων. Oι συντελεστές θα «πέσουν» στο 2% για όλα τα Tαμεία.
Aύξηση του ορίου απολύσεων στο 4%, από το 2% που είναι σήμερα.
Mείωση των αποζημιώσεων κατά 50% στον ιδιωτικό τομέα.                                                               ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr

Νέο ρεκόρ του spread στις 1.021 μονάδες

Τ'ΑΚΟΥΣ Γ.Α.Π.;


Νέο αρνητικό ρεκόρ έκανε σήμερα το spread των ομολόγων, καθώς εκτινάχθηκε πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης.

Αργότερα, σημείωσε πτώση, μετά τη διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Η αναδιάρθρωση χρέους σε μια χώρα μέλος της ευρωζώνης δεν αποτελεί επιλογή και δεν περιλαμβάνεται στις συνομιλίες στην Αθήνα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ (εκπρόσωπος του Όλι Ρεν) σε συνέντευξη Τύπου.

Έτσι, στις 13:28 (ώρα Ελλάδος), το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds διαμορφωνόταν στις 856 μονάδες βάσης.
Την ίδια στιγμή, η επιθετική υποβάθμιση από την S&P της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ανεβάζει το κόστος δανεισμού σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, πιέζοντας την Ευρωζώνη για διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης.
Και αυτό, ενώ χθες το spread  του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο σκαρφάλωσε μέχρι τις 712 μονάδες βάσης, πάνω από το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των 680 μονάδων που σημειώθηκε την Δευτέρα.
Σήμερα,  σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, ανήλθε μέχρι τις 1.021 μονάδες βάσης, ενώ άνοιξε στις 665. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, το spread ήταν στις 140 μονάδες.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι  λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων, οι παραπάνω τιμές δεν είναι καν ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί, καθώς ουσιαστικά η ΗΔΑΤ δεν λειτουργεί (τεράστια διαφορά τιμών αγοράς-πώλησης, ανυπαρξία ζήτησης, τιμές για ελάχιστους τίτλους κ.ά.).
Λόγω αυτών των συνθηκών, τα spreads στα ομόλογα παρουσιάζουν απότομες και βιαίες διακυμάνσεις.                                                                                                                     Υ.Γ.:ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ; ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕΤΕ

ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ LIDL,ΤΑ CARREFOUR ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

Εως 50% ακριβότερα πουλάνε οι πολυεθνικές στην Ελλάδα


Οι μισθοί πέφτουν, αλλά οι Ελληνες εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβότερα, έως και κατά 50%, από τους άλλους Ευρωπαίους τα εμπορεύματα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Την ώρα που οι μισθοί στο Δημόσιο ψαλιδίζονται, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το έλλειμμα, και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται στην... κλίνη του Προκρούστη από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, οι πολυεθνικοί όμιλοι που ελέγχουν την ελληνική αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών εξακολουθούν να πουλάνε τα προϊόντα τους ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μπορεί ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, να ζήτησε μείωση μισθών και τιμών σαν φάρμακο για να βγει η χώρα από την κρίση, όμως στην Ελλάδα φαίνεται ότι η μείωση ισχύει μόνο για τους μισθούς και όχι για τις τιμές των προϊόντων.

Και αυτό γιατί η ελληνική αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών παραμένει μη ανταγωνιστική, με ολιγοπωλιακή δομή στους βασικούς κλάδους της που ελέγχονται κυρίως από πολυεθνικές εταιρείες, γεγονός που τους επιτρέπει να πουλάνε ακριβότερα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τι δείχνουν τα συγκριτικά στοιχεία
Ερευνα τιμών που πραγματοποίησε το «Χρήμα» σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία) και στην Ελλάδα δείχνει ότι σε αρκετά προϊόντα- κυρίως πολυεθνικών εταιρειών- τα οποία κατέχουν σημαντική θέση στο καλάθι των Ελλήνων καταναλωτών, οι διαφορές τιμών σε σχέση με το κόστος σε άλλες χώρες είναι μεγάλο. Για παράδειγμα, δημητριακά για παιδιά, γνωστής εταιρείας, οι Ελληνες τα αγοράζουν στην τιμή των 2,86 ευρώ το πακέτο, όταν οι Βρετανοί πληρώνουν για το ίδιο προϊόν 1,89 ευρώ (51% φθηνότερα) και οι Γάλλοι 2,25 ευρώ (27% φθηνότερα). Για την αγορά ίδιας οδοντόβουρτσας ο Ελληνας καταναλωτής πληρώνει 3,74 ευρώ και ο Βρετανός 2,46 ευρώ (52% φθηνότερα), ενώ για την ίδια συσκευασία αναψυκτικών ο Ελληνας πληρώνει 3,1 ευρώ, ο Βέλγος 2,76, ο Γάλλος 2,3 και ο Βρετανός 2,68 ευρώ. Η κατάσταση αυτή στην αγορά δεν είναι σημερινή, όμως με δεδομένη την οικονομική κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών το πρόβλημα μεγεθύνεται, καθώς οι Ελληνες διαθέτουν μόλις το 94% της αγοραστικής δύναμης του μέσου Ευρωπαίου σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (που δημοσιοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009) και πληρώνουν ακριβότερα τα προϊόντα σε σχέση με τους πλέον εύπορους της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων είναι οι Αγγλοι, οι Γάλλοι και οι Βέλγοι, που η αγοραστική τους δύναμη είναι μεταξύ 110% και 130% του μέσου όρου.

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Το μεγάλο άνοιγμα στην ψαλίδα των τιμών στα προϊόντα αρκετών πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που δείχνει αποφασισμένη να «κυνηγήσει» τις πολυεθνικές που απαγορεύουν στους λιανεμπόρους να κάνουν τις δικές τους, παράλληλες εισαγωγές των προϊόντων τους προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές για τους πελάτες τους.

Η έρευνα της Επιτροπής εστιάζεται σε 16 κατηγορίες προϊόντων καθημερινής χρήσης (στοματικής υγιεινής, μαλλιών, σώματος, ξυριστικά, απορρυπαντικά όλων των ειδών, ρούχα, είδη οικοσκευής κ.ά.) και μελετά από το περασμένο καλοκαίρι συμβάσεις ανάμεσα σε λιανεμπόρους και πολυεθνικές αναζητώντας αθέμιτες πρακτικές που έχουν ως αποτέλεσμα τις φουσκωμένες τιμές στην Ελλάδα. Οπως λένε στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών αποτελούν σημαντική παράβαση, με πολλαπλές επιπτώσεις στην αγορά.

«Η ρήτρα απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών αποτελεί ένα βασικό εργαλείο που χρησιμοποιούν ορισμένες εταιρείες, με αποτέλεσμα να στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αποκλίσεις τιμών σε ίδια προϊόντα που διακινούνται σε διαφορετικές χώρες», λέει στέλεχος της Επιτροπής. Η πρακτική που ακολουθούν σε αρκετές περιπτώσεις πολυεθνικές εταιρείες, είναι να μην ανταγωνίζεται η μια θυγατρική τους (που, για παράδειγμα, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα) μια άλλη θυγατρική που δραστηριοποιείται σε άλλη χώρα της Ε.Ε., και αυτό επι τυγχάνεται με τη δέσμευση των λιανεμπόρων να μην πραγματοποιούν μόνοι τους εισαγωγές της πολυεθνικής από άλλη χώρα σε χαμηλότερες τιμές. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις καταφέρνουν να μοιράζονται τις εθνικές αγορές. Ιδιαίτερη σημασία στις μέχρι τώρα έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού φαίνεται να έχει και το γεγονός ότι, ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουν παύσει οι απαγορευτικές ρήτρες, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να μην προχωρούν σε φθηνότερες εισαγωγές από άλλες χώρες, κάτι που προκαλεί σκέψεις για ενδεχόμενες «συνεννοήσεις» μεταξύ των εταιρειών και των λιανεμπόρων «κάτω από το τραπέζι». Ηδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει διαπιστώσει αθέμιτες πρακτικές στον κλάδο των απορρυπαντικών παραπέμποντας δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα αλλά και αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι οποίες είχαν συναινέσει σε αυτό. Στην πρώτη περίπτωση, η Επιτροπή διαπίστωσε την ύπαρξη αντι-ανταγωνιστικών συμπράξεων (ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών) κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σε συμβάσεις που είχε συνάψει η εταιρεία Unilever Ηellas ΑΕΒΕ με 6 αλυσίδες σούπερ μάρκετ κατά τη χρονική περίοδο 2000-2002. Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή η Επιτροπή επέβαλε τον περασμένο Απρίλιο συνολικό πρόστιμο στους εμπλεκομένους συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ. Αθέμιτες πρακτικές εντόπισε η Επιτροπή και σε μια ακόμα περίπτωση, στην οποία εμπλέκονται οι εταιρείες Colgate Ρalmolive και Colgate Ρalmolive Εμπορική, καθώς και λιανέμποροι. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η Ολομέλεια της Επιτροπής έκρινε το περασμένο καλοκαίρι ότι θα πρέπει η έρευνά της να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων που διακινεί η εταιρεία στην Ελλάδα.                                                                                                                               Υ.Γ.:ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ  ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ                                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Άλλο πιλότος, άλλο… Μουφτής!

Υ.Γ. :ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


metanastes_koraniΔεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έφτασε σήμερα στο χείλος του γκρεμού. Το κράτος με δανεικά παρίστανε (και δυστυχώς ακόμη παριστάνει) τον… κουβαρντά, ειδικά προς τους… αλλόδοξους. Το ελληνικό Δημόσιο, λοιπόν, έχει φροντίσει να εξομοιώσει τους Μουφτήδες και... Τοποτηρητές της μουσουλμανικής κοινότητας, με όσους κατέχουν θέση γενικού διευθυντή, λαμβάνοντας και τις αντίστοιχες αποδοχές της εν λόγω θέσης.
Σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Κυριάκος Βελόπουλος έθεσε το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών του δόγματός μας και των άλλων δογμάτων.
Η απάντηση ήρθε από τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη: «Σας πληροφορούμε ότι εκτός από την ανάληψη της μισθοδοσίας των θρησκευτικών λειτουργών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η Ελληνική Πολιτεία, με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1920/1991, εξομοίωσε τους Μουφτήδες και Τοποτηρητές της μουσουλμανικής κοινότητας με όσους κατέχουν θέση γενικού διευθυντή, λαμβάνοντας και τις αντίστοιχες αποδοχές της εν λόγω θέσης».
Μπράβο στο ελληνικό κράτος που πληρώνει για… διευθυντάδες όσους κάνουν προσηλυτισμό και όσους ορέγονται «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και την ίδια ώρα κόβει τα πτητικά επιδόματα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Χίλια μπράβο…                                                                        ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι δεν φταίνε, γιατί να πληρώσουν;


oikonomiaΟι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα για την οικονομική κατάντια της χώρας. Ούτε για ένα ευρώ από τα 300 δισεκατομμύρια που χρεωστάμε δεν φταίνε οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι. Αντίθετα, στις πλάτες του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή των Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα πέσει το βάρος της αποπληρωμής του υπέρογκου αυτού χρέους. Γιατί όπως είναι γνωστό, μόνο ιδιωτικός τομέας παράγει.
Οι Έλληνες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι δουλεύουν πολύ περισσότερο από όλους τους ευρωπαίους συναδέλφους τους.
Δουλεύουν παραγωγικότερα και αποτελεσματικότερα από τους ευρωπαίους.
Και ταυτόχρονα αμείβονται πολύ λιγότερο. Άρα είναι ακόμα πιο παραγωγικοί.
Ούτε επιδόματα παίρνουν όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε οδοιπορικά, ούτε υπερορίες, ούτε εκτός έδρας, ούτε…ούτε… ούτε…
Ο Ιδιωτικός Υπάλληλος που λέει ότι παίρνει 1000 ευρώ, στην πραγματικότητα παίρνει 999. Όταν ο δημόσιος υπάλληλος σου λέει ότι παίρνει 1200 ευρώ σου λέει μόνο το βασικό του μισθό. Ούτε σου λέει τα 800 ευρώ επιδόματα, ούτε τα 500 ευρώ υπερορίες, ούτε τα 300 ευρώ οδοιπορικά, ούτε…. ούτε…Όσο για την παραγωγικότητά του…
Ε λοιπόν, γι’ αυτό τον Έλληνα Ιδιωτικό Υπάλληλο που αμείβεται ελάχιστα, παράγει εκπληκτικά, ζει με καθημερινή ανασφάλεια και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να απολυθεί…
Γι’αυτόν τον Έλληνα Ιδιωτικό Υπάλληλο που η πατρίδα του οφείλει ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα και πάνω στη δουλειά του οποίου θα στηριχτεί όλη η αποπληρωμή του χρέους που δημιούργησε ο δημόσιος τομέας….
αποτελεί ύβρη η προσπάθεια των δημοσίων λειτουργών, των συνδικαλιστών, των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ, και των κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων να τους εξισώσουν με τους δημοσίους υπαλλήλους, αναφέροντας τους συνολικά ως ‘εργαζόμενους’.
Έστω την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση να εξηγήσει σε ΕΕ και ΔΝΤ την τεράστια διαφορά που υπάρχει μεταξύ των 2 κατηγοριών υπαλλήλων.
Έτσι από ντροπή.
ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΑΣ                                                                                                                             ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Άντε ρε παπατζήδες, ρουφάτε το αβγό σας !


Μια μικρή περιήγηση στο διαδίκυο, στα κανάλια και γενικά όπου ακούγεται "η φωνή του λαού", φτάνει για να ...
μπουχτίσει κανείς από δηλώσεις όπως "δεν πάει άλλο", "να βγούμε στους δρόμους", "θα χύθεί αίμα", "να μην παραδοθούμε στο ΔΝΤ" κι άλλα ηχηρά.

Από τον καναπέ.

Παρά την ομοβροντία μέτρων όμως, οι "νέοι", αυτοί που πέρυσι έβλεπαν "αδιέξοδο" και "στέρηση της ελπίδας" και ήταν όλη μέρα στο δρόμο, τώρα είναι όλη μέρα στο FACEBOOK.

Δηλαδή ρε αλάνια, πέρυσι βλέπατε σκοτάδι μπροστά σας και τώρα είδατε φώς;

Αλλά ας αφήσουμε τα παιδιά.

Ο μέσος Έλληνας σχολιαστής, γράφει 10 σχόλια την ημέρα, που καλούν για εξέγερση.

Ας μην πάμε στην "εξέγερση" και στους δρόμους, κι ας πάρουμε το απλούστερο:

Πόσοι από σας που είστε διάπυροι υπερασπιστές της μαζικής αντίδρασης και καλείτε τους άλλους σε δραστικές ενέργειες, θα πάτε στην Εργατική πρωτομαγιά κι όχι στις εξοχές, παρέα με κοψίδια και μπύρες ; Πόση από σας θα "θυσιάσετε" μια φορά την εκδρομούλα, για μια συγκέντρωση;

Πόσοι από τα 6-7 εκατομμύρια Ελλήνων που γκρινιάζουν θα πάνε σε εργατικές συγκεντρώσεις κι όχι στα κοψίδια; Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αφήσετε την ηδονή της εκδρομής στην εξοχούλα με το φρεσκοπλυμένο Anvensis ή Astra ή Laguna σας και θα πάτε σε συγκέντρωση συνδικάτων;

Τι είστε επιτέλους διατεθιμένοι να θυσιάσετε από τα "γούστα" ;

Κι αφήστε το παραμύθι, ότι "εκεί πάνε οι κομμουνιστές" και εσάς σας χαλάει. Άμα σας χαλάει μαζευτείτε 1.000.000 πασόκοι και νδίτες για να μη σας χαλάει άλλο.
Right?

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ... ΚΑΙ Η "ΠΙΝΕΛΙΑ" ΤΗΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΗ

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση πανηγυρικών τελετών το 2012 στη Θεσσαλονίκη. 

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ 

Τη χρονιά εκείνη και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου συμπληρώνονται εκατό ακριβώς χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης μετά από 482 έτη Οθωμανικού ζυγού. Ενώ ο Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης προσπαθούν να δώσουν στους εορτασμούς το ουσιαστικό τους νόημα, που είναι ένα μήνυμα, ελευθερίας, εθνικής αξιοπρέπειας και ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού, η κυβέρνηση δια της Υφυπουργού κ. Θ. Τζάκρη επιχειρεί να καλύψει τις εκδηλώσεις με ένα μανδύα παλαιομοδίτικου φιλειρηνισμού και με διπλωματικές πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

Μάθαμε, λοιπόν, ότι από πλευράς κυβερνητικής προτείνεται ως κεντρικό σύνθημα η φράση «ποτέ πια πόλεμος»! Φυσικά ο ελληνικός λαός σήμερα είναι φιλειρηνικός και επιθυμεί την αρμονική συνύπαρξη με τους γείτονες, αλλά το σύνθημα αυτό είναι ουτοπιστικό και διφορούμενο.

Τί θα πει ποτέ πια πόλεμος; Αν η Τουρκία θελήσει να καταλάβει ένα ελληνικό νησί θα τής απαντήσουμε: «Πάρε το διότι εμείς αποφασίσαμε να μην ξαναπιάσουμε όπλο στα χέρα μας»; Και αν είναι να γίνει πόλεμος στην περιοχή μας θα φοβηθούν οι υπαίτιοι μήπως στενοχωρήσουν τον κ. Γ. Παπανδρέου;


Ο Ν. Καζαντζάκης στο βιβλίο, που περιγράφει τις εντυπώσεις του από τον Ισπανικό Εμφύλιο του 1936-39, επισημαίνει πολύ έξυπνα ότι «Ο πόλεμος είναι σαν τον σεισμό. Αν είναι να συμβεί, θα συμβεί, όσα μέτρα κι αν πάρεις». Οι σύγχρονες χώρες που σέβονται τον εαυτό τους για να αποφύγουν τον πόλεμο εξοπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους, θωρακίζουν την Άμυνά τους, καλλιεργούν εθνικό φρόνημα στους λαούς τους και επενδύουν στην πολυσχιδή διπλωματία.

Με συνθηματολογίες, που θυμίζουν τη σοβιετική προπαγάνδα περί φιλίας των λαών, δεν λύνονται τα σημερινά προβλήματα με τους γείτονες. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός μας θα καλέσει όλους τους ομολόγους του των βαλκανικών χωρών και της Τουρκίας! Ατυχής έμπνευση.

Η παρουσία του Τούρκου και του Σκοπιανού Πρωθυπουργού δεν έχει καμία λογική. 

Οι Θεσσαλονικείς θα εορτάσουν τη νίκη του Ελληνικού Στρατού κατά του τουρκικού και την εκπλήρωση των προαιωνίων οραμάτων του Ελληνισμού. Μία πόλη που ήταν ελληνική από το 315 π. Χ. , οπότε ιδρύθηκε, εντάχθηκε στον φυσικό της χώρο, το ελληνικό κράτος.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός τί θα έλθει να κάνει; Να μάς πει ότι περνούσαν καλύτερα οι Θεσσαλονικείς επί τουρκοκρατίας ή να μας εξηγήσει πόσο χρήσιμη για την ειρήνη είναι η παρουσία του Αττίλα στην Κύπρο και η απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνελεύσεως για casus belli στο Αιγαίο;

Ο δε Σκοπιανός Πρωθυπουργός τί θα έλθει να εορτάσει; Την απελευθέρωση μιας πόλης, την οποία τα σχολεία της ΦΥΡΟΜ χαρακτηρίζουν ως πρωτεύουσα της υπόδουλης στους Έλληνες «Μακεδονίας του Βαρδάρη»;

Η ιστορική δικαιοσύνη επιβάλλει να κληθούν μόνον οι ηγέτες των τριών τότε συμμάχων μας, δηλαδή του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και της Βουλγαρίας. 

Κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, τον οποίο άρχισε πρώτο το Μαυροβούνιο στις 5 Οκτωβρίου 1912, 4 Ορθόδοξες Χριστιανικές χώρες συνασπίσθηκαν και έδιωξαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία από τα Βαλκάνια.

Η άλλη Ορθόδοξη χώρα, η Ρουμανία, συντάχθηκε μαζί μας κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο του 1913, με αντίπαλο πλέον την παράσπονδη Βουλγαρία. Όσο δε για την Αλβανία το 1912 δεν υπήρχε ως χώρα. Ήταν ακόμη Οθωμανική επαρχία και ενώ οι Έλληνες της ενιαίας Ηπείρου ζητούσαν την ένωσή τους με την Ελλάδα, πολλοί Τουρκαλβανοί οπλαρχηγοί ύψωναν την Οθωμανική σημαία και αδιαφορούσαν για τα σχέδια της Ιταλίας και της Αυστρουγγαρίας που κατασκεύασαν το αλβανικό κράτος. Ιστορική μνήμη σημαίνει να τιμήσουμε τους νεκρούς των Βαλκανικών Πολέμων και να θυμίσουμε στα παιδιά μας την αυταπάρνηση των Ελλήνων πολεμιστών του 1912.

Να τους μιλήσουμε για τις μάχες του Σαρανταπόρου, των Γιαννιτσών κ.α. Να εξηγήσουμε πώς από την πτώχευση του 1893 και τον ατυχή πόλεμο του 1897 φθάσαμε μέσα σε λίγα χρόνια στο εθνικό θαύμα του 1912-13 και στη απελευθέρωση της Νοτίου Ηπείρου, της Μακεδονίας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.

Να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πολιτικούς και στρατιωτικούς που εργάσθηκαν για να ανασυγκροτηθεί η Ελλάδα της εποχής εκείνης, κυρίως δε στους Εθνικούς Ευεργέτες, που βοήθησαν υλικά την προπαρασκευή μας για το μεγάλο άλμα προς την απελευθέρωση των υποδούλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γεώργιος Αβέρωφ, ο οποίος δώρησε στον στόλο μας το θωρηκτό που φέρει το όνομά του. Να αντλήσουμε διδάγματα και για τη σημερινή κατάσταση και να βρούμε τρόπους και διεξόδους μέσα από το ιστορικό παρελθόν ενθυμούμενοι πώς ξεπεράσαμε αντίστοιχες ή και χειρότερες οικονομικές κρίσεις και ξαναδώσαμε στην Ελλάδα «τα φτερά , τα πρωτινά της, τα μεγάλα» (Κωστής Παλαμάς).

Οι αρχές της Θεσσαλονίκης και του κράτους μας οφείλουν να οργανώσουν εκδηλώσεις που θα προβάλλουν την ελληνικότητα της πόλης και της Μακεδονίας και όχι τα φληναφήματα της πολυπολιτισμικότητας. 

Το τονίζω αυτό διότι έχουν προσφάτως εμφανισθεί ορισμένοι συγγραφείς που προτείνουν να ξαναγίνει η πόλη ένα συνονθύλευμα εθνών και θρησκειών δήθεν για να ξαναβρεί το ... οθωμανικό μεγαλείο της. Ταυτοχρόνως πρέπει στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας να προβληθεί και ο Μακεδονικός Αγώνας του 1903-1908, χωρίς τον οποίο θα ήταν πολύ δύσκολο να έλθει το θριαμβευτικό 1912.

ΔΙΚΤΥΟ21                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και οι δέκα υπουργοί που θα τον συνοδεύουν έρχονται στην Ελλάδα, στις 14 και 15 Μαΐου, σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές για την χώρα, με αποδυναμωμένη την διεθνή εικόνα, το κύρος και τη δύναμή της. 

της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Το ερώτημα που ευλόγως εγείρεται είναι γιατί η κυβέρνηση δεν αναβάλλει τη συνάντηση αυτή, στην οποία ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θέλει, μάλιστα, να προσδώσει «ιστορικό περιεχόμενο», για την περαιτέρω πορεία των δυο χωρών.

ΔΕΝ υπάρχει αμφιβολία, ακόμα, ότι η κυβέρνηση, στην αδύναμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να «διαπραγματευτεί σκληρά» με την Αγκυρα, για τα ποικίλα, αλληλένδετα και σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο.

ΑΛΛΑ η ελληνική κυβέρνηση δεν βρίσκεται σ' αυτό το μήκος κύματος. 

ΟΛΕΣ οι ενδείξεις που υπάρχουν, όλες οι μέχρι τώρα δηλώσεις και εξηγήσεις ενισχύσουν την άποψη ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θέλει να διαπραγματευτεί με την Τουρκία του κ. Ερντογάν, αλλά να συμφωνήσει μαζί του... 


ΤΟ πλαίσιο αυτό άλλωστε έχει διαμορφωθεί από τον περασμένη Δεκέμβριο, όταν ο κ. Νταβούτογλου, αλλά και ο κ. Μπαγίς στην Αθήνα πρότειναν τη σύσταση ενός Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο τελικώς συμφωνήθηκε στις αρχές του μήνα στην Αγκυρα, ανάμεσα στους δυο υπουργούς Εξωτερικών. ΕΤΣΙ, στις συνομιλίες στην Αθήνα θα επισημοποιηθεί αυτή η τουρκική πρόταση και συμφωνήθηκε να υπάρξουν «κοινές συνεδριάσεις των 10 υπουργείων για να πιστοποιηθεί και επισημοποιηθεί η "συνεργασία τους"».

Η πορεία πτώχευσης, άλλωστε, που ακολουθεί η Ελλάδα, αποτελεί ένα πολύ καλό υπόβαθρο γι' αυτή «τη συνεργασία» γιατί αυτή θα συμβάλει στη «μείωση της έντασης ανάμεσα στις δυο χώρες». Κατ' αυτόν τον τρόπο, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει, (αν και το κάνει ήδη) με τη βοήθεια του κ. Ερντογάν να εξαγγείλει ότι έχει εξασφαλίσει ένα «μέτωπο ηρεμίας» με την Τουρκία, ώστε να μπορέσει η χώρα να «συστρατευτεί» για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας.

ΠΙΣΩ από αυτή την οικοδομούμενη εικόνα ηρεμίας και ασφάλειας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τίποτα δεν θα είναι ήρεμο ούτε ασφαλές, όταν ένας εταίρος, (η Ελλάδα) θα παραμείνει για μακρύ διάστημα σε κατάσταση αβεβαιότητας για την πτώχευσή της ή όχι και ο άλλος εταίρος (η Τουρκία) θα επιχειρεί να πείσει ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγάλες και ισχυρές αναπτυσσόμενες οικονομίες.

ΤΟ «ισοζύγιο» είναι ελλειμματικό αυτή τη στιγμή όσον αφορά την Ελλάδα και αυτό δεν επιτρέπει σε καμία κυβέρνηση να προχωρήσει σε πραγματική και σε βάθος διαπραγμάτευση, γιατί αυτή κινδυνεύει να καταλήξει αναγκαστικώς σε συμφωνία υπέρ του ισχυρότερου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ                                                                                                                         ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com