ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Το Υπουργείο Εξωτερικών αποτρέπει ακόμη και την από ομογενείς χρηματοδότηση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο εξωτερικό !


Φαίνεται περίεργο κι όμως είναι αληθινό !!!

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού, με την οποία ζητείται η ακύρωση των καθιερωμένων δεξιώσεων που παρατίθενται για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος...
...η υπουργική εγκύκλιο εστάλη σε όλες τις διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού και αναφέρει ως δικαιολογία για αυτή την πράξη τη δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας. Επισημαίνεται ότι η ακύρωση των εκδηλώσεων δεν γίνεται μόνο για λόγους οικονομικούς… αλλά και για λόγους συμβολισμού.
Με αυτή την τοποθέτηση, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά αποτρέπει την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων από ομογενείς ή από οποιοδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να συνεισφέρει οικονομικά.
______________ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ________________

Τα χρήματα που θα διατίθεντο για τις εκδηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν τελικά αλλά...

Για άλλες εκδηλώσεις προφανώς πιο σημαντικές από τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας.


Οι εκδηλώσεις στις διπλωματικές Αρχές της χώρας μας στο εξωτερικό, πέρα από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, δίνουν την κατάλληλη ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, συνεισφέρουν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των ελληνικών παροικιών, αλλά και των ντόπιων κοινωνιών.

Επιπρόσθετα οι εκδηλώσεις αυτές συμβάλλουν στην προβολή της χώρας μας και του κύρους της στο εξωτερικό, ιδιαίτερα δε αυτή την δύσκολη περίοδο όπου τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα κατακλύζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η ακύρωση των εκδηλώσεων στέλνει ένα μήνυμα απαξίωσης της Επετείου, των οραμάτων και των αγώνων των Ελλήνων που αγωνίστηκαν για να την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Εθνικής μας Υπόσταση και Υπερηφάνεια


Δεν υπάρχουν σχόλια: