ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δύο άρθρα για το θέμα των μεταναστών

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ - Φαήλος Κρανιδιώτης

Δύο άρθρα για το ζήτημα των στερούμενων δικαιολογητικών μεταναστών ή των παράνομων μεταναστών ή όπως θέλετε πείτε το:

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ
Φράχτες και "πέργκολες" στον Έβρο

Θέλετε φράχτες; Θέλετε τάφρους; Θέλετε τείχη; Δεκτό. Θέλετε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της μη νόμιμης μετανάστευσης; Ε, τότε είμαστε σε λάθος δρόμο.

Αν σταθούμε στην ορολογία που συνοδεύει τη σύγχρονη μετανάστευση, αυτό το νέο είδος μετανάστευσης που δεν είναι μήτε ακριβώς οικονομικοί μετανάστες μηδέ συμβατικοί πρόσφυγες, όπως τους ορίζει η Συνθήκη της Γενεύης, αλλά ανήκουν σε μια ενδιάμεση κατηγορία («εξαναγκασμένη μετανάστευση») που στην πλειονότητά της αφορά ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι σχετίζεται με το νερό: influx, wave, flow, κι αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο. Τη σύγχρονη μετανάστευση δεν την σταματάς μήτε με τείχη μήτε με φράχτες, όπως και το νερό εξάλλου. Μπορείς μοναχά να της αλλάξεις πορεία. Ωστόσο, όσο περισσότερο την εμποδίζεις τόσο θα τρυπώνει από αλλά σημεία, και όσο πιο κρυφά τα σημεία τόσο μεγαλύτερη η ζημιά, όπως και με το νερό εξάλλου.

Δεν υπάρχει θεωρητικός της σύγχρονης μετανάστευσης που να μην εκτιμά ότι τα αίτια της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι άλλα από την ανυπαρξία διαδικασιών νόμιμης μετανάστευσης. Είναι οι περίφημες «unintended consequences» (λανθάνουσες συνέπειες) του Merton, «οι απρόβλεπτες συνέπειες σκόπιμων πράξεων». Όταν, δηλαδή, το κράτος θέλοντας να περιορίσει τη μετανάστευση υψώνει τείχη αδιαπέραστα, φυσικά ή νομικά, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που κατορθώνει θα είναι να ενισχύσει τη λάθρα μετανάστευση και την κερδοσκοπία των λαθροδιακινητών. Θέλετε να πατάξετε τους λαθροδιακινητές; Ένας είναι ο τρόπος: ορίστε νόμιμους τρόπους εισδοχής μεταναστών.

Ο περίφημος φράχτης, λοιπόν, τί θα κάνει; Απολύτως τίποτα, όσον αφορά στους αλλοδαπούς. Απλώς θα περνάνε από παραδίπλα ή από το Αιγαίο, όπως έκαναν όλα τα χρόνια. Διότι, προφανώς, και τη ροή δεν τη μετατόπισε η Frontex αλλά το market. Οταν το κόμιστρο έφτασε τα 2000-3000 ευρώ από Τουρκία σε Μυτιλήνη ή Σάμο, μια άλλη ομάδα στα επάνω σύνορα έριξε τις τιμές στα 300 ευρώ. Και σε αυτό οφείλεται το ότι πέραν της γεωγραφικής μετατόπισης παρατηρείται και μια ποιοτική αλλαγή: οι πιο φτωχοί, οι πιο ευάλωτοι, οι πιο δυστυχισμένοι … επιλέγουν τον Έβρο. Με τον φράχτη, απλώς ενδέχεται να αυξηθούν λίγο τα κόμιστρα και ίσως … και τα πτώματα.

Όμως, το ζήτημα δεν είναι ο αλλοδαπός. Στην πραγματικότητα, καθόλου δεν θα τον επηρεάσει. Αυτός ο φράχτης και ο περί αυτού λόγος επηρεάζει εμάς: το κράτος και τους πολίτες. Οσον αφορά τους πολίτες, όλη αυτή η ρητορική κάνει τον πολίτη να αισθάνεται απειλούμενος, ότι τίθεται θέμα εισβολής- ριζοσπαστικοποιείται, πολώνεται και αποπροσανατολίζεται. Αυτό επιθυμούμε; Να τρομάξουμε και να φασιστοποιήσουμε κι άλλο μια κοινωνία που βάλλεται από τα οικονομικά μέτρα και, συνεπώς, είναι έτοιμη να στρέψει τα βέλη της προς το πιο αδύναμο; Αυτό θέλει, άραγε, η σημερινή κυβέρνηση;

Οσον αφορά στο κράτος, βάλλεται από τον φράχτη γα τον εξής λόγο. Τη χρονιά που πέρασε, έγιναν γιγάντιες προσπάθειες για να αλλάξει το κλίμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι της Ελλάδας. Οταν όλοι κατηγορούσαν την Ελλάδα για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, το επαίσχυντα χαμηλό ποσοστό απόδοσης πολιτικού ασύλου, την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής, και το αίτημα της Ελλάδας για αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ μόνο γέλιο προκαλούσε. Υποκριτικό γέλιο; Φυσικά. Αλλά είχαν σθεναρά επιχειρήματα, ενώ η Ελλάδα ένοχα κατέβαζε τα μάτια. Έλεγαν… σταματήστε να βασανίζετε ανθρώπους και μετά τα λέμε. Και, πράγματι, μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται. Είδανε τις προσπάθειες, διάβασαν τα προσχέδια των νόμων, συναντήθηκαν με αρμόδιους φορείς και, κάπως έτσι, απέφυγε η Ελλάδα και την προσφυγή στο Δικαστήριο της ΕΕ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά απέκτησε ισχυρούς συμμάχους- κράτη, διεθνείς οργανώσεις αλλά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι των κρατών μελών που συνέχιζαν να μην επιθυμούν καμία αλλαγή του Δουβλίνο ΙΙ. Όταν ακόμα και ίδιος ο υπουργός της Γαλλίας, ο κ. Besson, στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι -παρουσία εκπροσώπων κρατών -μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- τόνισε ότι η Ελλάδα αλλάζει και οφείλουμε να την στηρίξουμε καθώς αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, και η Επίτροπος η κα. Malmström υπερθεμάτισε τονίζοντας την ανάγκη για αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ. Όλα αυτά, όμως, κινδυνεύουν να γκρεμιστούν με τη ρητορική περί φράχτη. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα φαίνεται να μην εφαρμόζει όσα υποσχέθηκε και να πράττει κάτι άλλο. Ο φράχτης κ. υπουργέ δεν συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών.

Στο Εθνικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που χαιρετίστηκε από όλους, συμπεριλαμβάνεται ο νόμος για το άσυλο, τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, τα ανθρώπινα Κέντρα Μακράς Κράτησης. Και τίθεται το ερώτημα… όταν υπάρχει αυτό το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μολονότι έχει καθυστερήσει τραγικά πολύ, όταν αυτό το νομοσχέδιο είναι προϊόν πολύμηνης μελέτης των καλύτερων που ασχολούνται με τη μετανάστευση- υπουργεία, θεσμικοί φορείς, ΜΚΟ, Διεθνείς οργανισμοί- γιατί δεν καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του νόμου και αναλωνόμαστε σε πυροτεχνήματα με φράχτες, που είναι τοις πάσει γνωστό πως και χρήματα θα κοστίσουν και κανένα αποτέλεσμα δεν θα φέρουν; Το τόνισε εξάλλου και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στον Έβρο μπορούσε σε πιλοτική βάση να λειτουργεί από το Σεπτέμβρη και με αυτό τον τρόπο θα περιορίζονταν δραματικά οι ροές από τα σύνορα στο κέντρο της Αθήνας. Εργασία καμία δεν έχει γίνει για την βελτίωση της Πέτρου Ράλλη μήτε για τα κρατητήρια του Αεροδρομίου. Ομοίως, καμία προετοιμασία δεν έχει γίνει για την κατασκευή Κέντρων Μακράς Κράτησης, που να συνάδουν με τις οδηγίες του CPT. Όσο δεν για το ΠΔ για τα εκκρεμή αιτήματα ασύλου …ακόμα αναμένεται η εφαρμογή του- το μαρτυρούν, άλλωστε, οι δεκάδες απεργοί πείνας από το Αφγανιστάν και το Ιράν. Και τα κονδύλια παραμένουν στα ταμεία, ανέπαφα.

Ο Έβρος χρειάζεται και φράχτες και έργα υποδομής, ώστε να μην πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τα χωριά αυτής της πολύτιμης αν και ξεχασμένης περιοχής της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται, όμως, αυτόν τον φράχτη.

(το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο site aixmi)
............................................................................................
Φαήλος Κρανιδιώτης
Αντιρατσιστικά "Κοχίμπα"
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι και κυκλοφορήσει το προηγούμενο άρθρο μου στη "δημοκρατία" για τη λαθρομετανάστευση και τον εγκληματικό ρόλο της Τουρκίας, άρχισαν τα όργανα. Οι ιέρειες της "πολιτικής ορθότητας", οι "αριστεροί" με τις δεξιές τσέπες και οι ντεμί σεζόν τρόφιμοι των πολιτικών ιδρυμάτων εξανέστησαν στα ερτζιανά και σπάσανε τα μολύβια τους από κολωνακιώτικο μένος στα περιτυλίγματα των cd, που υποδύονται τις εφημερίδες του Μνημονίου.

Οι γνωστές γιάφκες της βαριάς κι ασήκωτης προόδου στο Ντα Κάπο και το Τζάκσον ανταριάστηκαν. Φρεσκοαναμμένα κοχίμπα τσακίστηκαν από θυμό στα κρινοδάχτυλα των μπιστικών της καθεστωτικής παραπληροφόρησης. Αυτοί που θέλουν οι Πακιστανοί κι οι Αφγανοί να μένουν στις γειτονιές των άλλων θύμωσαν. Γι' αυτό λοιπόν θα θέσω μερικά απλά ερωτήματα...

Τι σχέση έχει με τα ανθρώπινα δικαιώματα η παράνομη είσοδος κι η ασύδοτη δράση των Σομαλών και Νιγηριανών νταβατζήδων και ναρκέμπορων; Πόσο αριστερή ή 'εστω προοδευτική είναι η κακουργηματική δράση των δουλεμπορικών συμμοριών που απαρτίζονται από τούρκους μαφιόζους, στρατιωτικούς, στρατοχωροφύλακες, λιμενικούς και τους Αφγανούς ή Πακιστανούς συνεργούς τους, που εκμεταλεύονται, διακινούν κι ενίοτε βασανίζουν ή σκοτώνουν για τα "ναύλα" κοπάδια εξαθλιωμένων συμπατριωτών τους;
Ποιός καταστατικός χάρτης περιλαμβάνει τα "μπάτε σκύλοι, αλέστε" δικαιώματα των δουλεμπόρων, των προαγωγών, των ντίλερ της ηρωίνης;
Ποιό προοδευτιλίκι περιλαμβάνει τους Κοσοβάρους, που εξαπατούν, εγκλέιουν και "σπάνε" με ομαδικούς βιασμούς δύστυχα κορίτσια από την Αν. Ευρώπη, τα οποία μετά εξάγονται για πορνεία από τη ληστρική "δημοκρατία" του εμπόρου ανθρωπίνων οργάνων, Χασίμ Θάτσι, και στην Ελλάδα, πωλούμενες στους προαγωγούς με το κεφάλι, σαν μοσχάρια;
Οι μαύροι πωλητές cd και "μαϊμούδων" με τα απλωμένα πανιά μπροστά στα νόμιμα μαγαζιά που ξεσχίζει κι οδηγεί στο λουκέτο η κρίση, δεν είναι παρά η λιανική της ιταλικής μαφίας. Διαβάστε τα συγκλοσνιστικά "Γόμμορα" του Ρομπέρτο Σαβιάνο ή δείτε τη βραβευμένη στις Κάννες ομώνυμη ταινία του Ματέο Γκαρόνε, βασισμένη στο βιβλίο. Θα μάθετε ότι ο χαλαρός μαυρούλης με τους τρεις τσιλιαδόρους στην Ερμού όχι μόνο δεν πληρώνει φόρους, ΦΠΑ, ΤΕΒΕ και άλλα μπανάλ, όχι μόνο βοηθάει στο κλείσιμο νόμιμων επιχειρήσεων, αλλά μπήκε παράνομα στη χώρα, επικαλείται "μαϊμού" διώξεις για να ζητήσει πολιτικό άσυλο και σου πουλάει "μαϊμούδες", με τα κολλαριστά ευρώπουλά σου να καταλήγουν εν μέρει, κατευθείαν στ' αφεντικά της ναπολιτάνικης Καμόρα και των άλλων εγκληματικών οργανώσεων.

Οι παράνομοι, αδέρφια, δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους νόμιμους. Όποιος είναι υπέρ της ελεύθερης κι ασύδοτης εισόδου λαθρομεταναστών ή υπηρετεί ξένα συμφέροντα ή είναι ηλίθιος. Σίγουρα πάντως είναι υπέρ της μαύρης εργασίας. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που θέλουν μεροκάματα πείνας.
Η ασφάλεια στα σύνορα, στους δρόμους, στα σπίτια είναι συνταγματική επιταγή κι αναφαίρετο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη. Όχι, δεν είμαστε ο περιούσιος λαός, δεν είμαστε οι εκλεκτοί κι οι λαθρομετανάστες δεν είναι υπάνθρωποι ούτε ανθρώπινα σκουπίδια. Αυτοί που τους εκμεταλεύονται και τους απομυζούν, οι δουλέμποροι και οι επικοινωνιακοί "συνήγοροί" τους είναι.
Η Πατρίδα όμως είναι το σπίτι μας. Στο σπίτι του ο καθένας από εσάς ζει με την οικογένειά του και μπορεί να φιλοξενήσει και άλλους τέσσερις, πέντε, άντε δέκα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κι αυτό όχι για πάντα. Δεν μπορείς να φιλοξενήσεις 40 ή 50. Δεν μπορεί κανείς να σας απαιτήσει να είναι η πόρτα ορθάνοιχτη και να μπιανοβγαίνει όποιος του καπνίσει. Δεν θα ανεχόστασαν ποτέ κάποιος γείτονας να πλουτίζει πουλώντας σε ξένους είσοδο και διαμονή στο δικό ΣΑΣ σπίτι, όπως κάνει το κράτος - δουλέμπορος, η Τουρκία.
Δεν θα δεχόστασαν ποτέ οι παράνομοι "φιλοξενούμενοι" σας να σας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους, να κάνουν με το ζόρι ναμάζι στο σαλόνι σας.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πέρυσι ότι "είμαστε χώρα, δεν είμαστε χώρος, είμαστε λαός, δεν είμαστε πληθυσμός".
Έχουμε κοινή γλώσσα, καταγωγή, θρησκεία. Είμαστε η Πατρίδα. Εμείς όλοι.
Η προστασία των συνόρων, η διαφύλαξη της εθνικής, θρησκευτικής και κοινωνικής συνοχής είναι πατριωτικό καθήκον και συνταγματική επιταγή. Η ανοχή στην παρανομία, η δικαιολόγηση αυτής, είναι εγκλήματα.
Μια άνευ προηγουμένου ισλαμική εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη με τη σύμπραξη της Τουρκίας, του κράτους - δουλεμπόρου.
Η απειλή δεν είναι απειλή, είναι πράξη, ανοιχτός καθημερινός πόλεμος.
Η κυβέρνηση, αφού με τις εντολές της, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, άφησε ασύδοτες τις δουλεμπορικές συμμορίες να σπρώχνουν στρατιές μέσα στα σύνορά μας, τώρα ανακοινώνει .... μέτρα. Το 23% της άκρας Δεξιάς σε γειτονιές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας αλλά και η οργή των πολιτών που ζούν σε συνοικίες που έχουν μεταβληθεί σε χωματερές ψυχών φαίνεται πως τράβηξαν το μανίκι της χαρωπής ΜΚΟ, που υποδύεται την κυβέρνηση.
Για τον λόγο αυτό ή γιατί διαβάζει "δημοκρατία" ο υπουργός Προ. Πο., Χρήστος Παπουτσής, μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως μουσουλμάνους, εξαγγέλλει τείχος στο Εβρο και "σκούπα" στην εκπορθημένη Πάτρα. Θυμόμαστε πέρυσι όταν συνεπλάκησαν με λοστούς και μαχαίρια Αφγανοί με Σομαλούς και κυνηγώντας οι μεν τους δε μπήκαν σε εκκλησία, όπου γινόταν γάμος; Το πατρινό ζευγάρι θα έχει αξέχαστες φωτογραφίες από το μυστήριο!
Οι πραγματικοί φασίστες καθυβρίζουν τους απλούς ανθρώπους θεωρώντας τους "ρατσιστές". Πάνε στις εξαθλιωμένες γειτονιές και κάνουν πολιτικό και δημοσιογραφικό τουρισμό. Πόρνες, νταβατζήδες, ναρκέμποροι, παράνομοι λιανοπωλητές της Μαφίας, επαίτες και κοπάδια ξέμπαρκων δύστυχων που ψάχνουν τρόπο να φύγουν στη Δυτική Ευρώπη είναι η ατραξιόν.
Μετά, μόλις σκοτεινιάσει, τα «αντιρατσιστικά» κοχίμπα, οι παχιές ΜΚΟ και τα «προοδευτικά» montblanc της παραπληροφόρησης θα αποσυρθούν στην ασφάλεια των σπιτιών τους στο Κολωνάκι, στο Ψυχικό και στην Εκάλη, ενώ οι μικρονυκοκυραίοι θα μείνουν αμανάτι με τους μουσαφίρηδες, που ποτέ δεν προσκάλεσαν, με την υποβάθμιση, την εξαθλίωση και την εγκληματικότητα.
Η τήρηση του νόμου δεν είναι δα καμιά φοβερή επανάσταση, όμως μπορεί, σχεδόν τζάμπα, να αλλάξει την ποιότητα ζωής των απλών ανθρώπων προς το καλύτερο.
Όποιοι δικαιούνται πραγματικά πολιτικό άσυλο, όποιοι έχουν αληθινούς ανθρωπιστικούς λόγους, θα μπορούν κατ' εξαίρεση να μείνουν. Όσοι χρειάζονται για την οικονομική παραγωγή θα προσκαλούνται και θα έρχονται νόμιμα. Όσους πραγματικά χρειαζόμαστε. Με μηχανισμούς υποδοχής και αφομοίωσης, μετα πλήρη δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, εαν θα υπάρχουν σε λίγο τέτοια.
Μην ακούτε τους «προοδευτικούς», αληθινούς φασίστες. Ψεύδονται ενσυνείδητα. Οι Έλληνες πουθενά δεν πήγαμε σαν ακρίδες. Παντού πήγαμε οργανωμένα, στη σειρά, μετά από ιατρικές εξετάσεις κι αφού μας περίμενε η δουλειά στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Αυστραλίας, στις ΗΠΑ.
Ήμαστα λαός μεταναστών, όχι λαθρομεταναστών. Είμαστε ανθρωπιστές, αλλά δεν είμαστε αυτόχειρες.

(Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στο φύλλο της 5ης Ιανουαρίου 2010) ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: