ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το σπίτι όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος Έλληνας ποιητής, Κωστής Παλαμάς, δημοπρατείται στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την ερχόμενη Τετάρτη με αρχική τιμή προσφοράς 1.066.000 ευρώ. Το οίκημα, το οποίο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το μεγάλο Αντικατοχικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της ταφής του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, 27 Φεβρουαρίου 1943,ο οποίος σηματοδότησε με το έργο του την έναρξη της νεοελληνικής λογοτεχνίας και αποτέλεσε τον εμπνευστή της Νέας Αθηναϊκής Σχολής, βρίσκεται στην οδό Περιάνδρου 5, στην Πλάκα και είχε κριθεί ως διατηρητέο το 1999. Έκτοτε, όμως, αφέθηκε στην εγκατάλειψη και την αναξιοποίηση των χώρων του, στερώντας από τους σημερινούς Έλληνες την γνώση των ένδοξων στιγμών που γνώρισε και συντελλώντας στην ιστορική του υποβάθμιση.

Το κράτος που μαστίζει την χώρα αυτή σαν πανούκλα, άρον- άρον σπεύδει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, πουλώντας την ιστορική μας μνήμη σαν να πρόκειται για τα χωράφια των μπαρμπάδων των εκάστοτε πολιτικάντηδων. Οι αγράμματοι και ξεπουλημένοι κρατικοί φορείς της Ελλάδας, οι τραχανοπλαγιές που παριστάνουν τους περισπούδαστους γιατί σπούδασαν με τα λεφτά του κόμματος, δεν έχουν κανέναν απολύτως δισταγμό να βγάλουν στο σφυρί την Εθνική μας κληρονομιά, για να τσεπώσουν ότι μπορέσουν, ειδικά αυτή την εποχή της οικονομικής δυσπραγίας.
Εμείς τους έχουμε καλύτερη εναλλακτική λύση...
Εκποίηση του ξεχαρβαλωμένου κτιρίου που φιλοξενεί την κατάντια τους, εδρεύει πλησίον πλατείας Συντάγματος, αρχική τιμή πλειστηριασμού 1 ευρώ, δώρο οι σαπιοκοιλιάδες που κατοικούν εντός για εξάσκηση πολεμικών τεχνών ή οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση...                                                       ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: