ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αντιδρούν Οικολόγοι - ΔΗΜ.ΑΡ. στη βράβευση της Νικοπούλου

Την αντίδραση δύο κομμάτων, των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκάλεσε η επιλογή της Ακαδημίας Αθηνών να βραβεύσει τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, που υπηρέτησε την περίοδο 2004-2008 σε μειονοτικό σχολείο του νομού Εβρου.
«Βραβεύοντας τη μισαλλοδοξία», τιτλοφορεί τη χθεσινή ανακοίνωσή του το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. «Θα έπρεπε ίσως στην Ακαδημία Αθηνών να συνεκτιμήσουν ότι η κ. Νικοπούλου δεν αψήφησε μόνο "αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια", αλλά αδιαφόρησε για τις αντιθέσεις που η ίδια προκαλούσε στην τοπική κοινωνία, που τελικά ζήτησε την απομάκρυνσή της από το μειονοτικό σχολείο όπου δίδασκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Στο πρόσωπό της βραβεύθηκαν τελικά η μισαλλοδοξία και οι πράξεις μιας εκπαιδευτικού που διδάσκει τα παιδιά της μειονότητας να τραγουδούν στίχους μίσους για τη γειτονική Τουρκία», επισημαίνει το κόμμα.
Στο ίδιο πνεύμα και η Δημοκρατική Αριστερά αναρωτιέται τι επιβράβευσε η Ακαδημία στο πρόσωπο της εκπαιδευτικού, το γεγονός ότι «αγνόησε τα αναλυτικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για τους μειονοτικούς πληθυσμούς», ότι «επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη μειονοτική γλώσσα» ή ότι «χώρισε τους μαθητές της βάσει θρησκευτικών και γλωσσικών διαφορών»;
«Η ηρωοποίηση της κ. Νικοπούλου γι' αυτά της τα "κατορθώματα" οφείλεται σ' όλους εκείνους που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία», καταλήγει η χθεσινή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
  ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: