ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΣΟΚ : Αρπάζουν και τρώνε σκυλιά !!!

http://static.madata.gr/thumbnail.php?file=2010_IMAGES/S/skylos_688736907.jpg&size=article_large
Καταγγελίες που δείχνουν την κατάσταση εξαθλίωσης και πείνας σε ορισμένες περιοχές...
Από το ποντίκι
Στις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, όπως είναι τα Πατήσια, που δεν έχουν την υψηλή υποστή­ριξη και το κεκαλυμμένο ενδιαφέρον της κτη­ματαγοράς, όπως συμβαίνει με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, οι κάτοικοι όλων των εθνικοτήτων βρί­σκονται τους τελευταίους μήνες αντιμέτωποι με το πιο σοκαριστικό στάδιο της εξαθλίωσης.

Η καταγγελία - ή, καλύτερα, η ενημέρωση - που έγινε στο «Π» και διασταυρώθηκε με ρεπορτάζ ήταν σαν γροθιά στο στομάχι... Όπως μας είπαν, σε πολ­λά από τα μικρά διαμερίσματα που ζουν στοιβαγ­μένοι οι «φτωχοδιάβολοι», τις μέρες της απόλυτης απόγνωσης και της απόλυτης θολούρας που φέρνει η πείνα, το μεσημεριανό τραπέζι «στρώνεται» με τα σκυλάκια που αρπάζουν από ηλικιωμένους και ηλι­κιωμένες κατοίκους της γειτονιάς.
Στην αρχή αρνηθήκαμε να το πιστέψουμε, νομίζα­με ότι επρόκειτο για «έκρηξη» υπερβολής, για μια από τις φανταστικές ιστορίες που γεννούν ο φόβος και η ανασφάλεια και που εξελίσσονται στους σύγ­χρονους αστικούς μύθους οι οποίοι χαρακτηρίζουν τις γειτονιές που έχουν χάσει τελείως και ξαφνι­κά την ταυτότητα τους. Όμως, δυστυχώς, δεν είναι έτσι...
Οι άνθρωποι που μας μίλησαν - τα στοιχεία των οποίων έχει στη διάθεση του το «Π» - δεν ήταν θυ­μωμένοι, δεν έβγαζαν καμιά κορώνα ρατσισμού. Ήταν αποσβολωμένοι από αυτό που βιώνουν, ήταν σοκαρισμένοι από τη συνειδητοποίηση του σημείου που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν πρέπει να κρατηθεί στη ζωή.
Οι άνθρωποι που μας μίλησαν δεν ήταν εξοργι­σμένοι αλλά απογοητευμένοι επειδή δεν μπορούν να ακουστούν, καθώς οι καθ' ύλην αρμόδιοι κλεί­νουν τα μάτια και τα αυτιά τους για να μην αντιμε­τωπίσουν την τραγωδία που διαδραματίζεται δίπλα τους.
Από τα αδέσποτα στις αρπαγές
Τα πρώτα περίεργα δείγματα κατέγραψαν οι κά­τοικοι της οδού Φυλής, της οδού Αριστοτέλους, της Αγίου Μελετίου, της Πιπίνου αλλά και άλλων κεντρι­κών δρόμων στην περιοχή των Πατησίων, όταν σιγά - σιγά άρχισαν να εξαφανίζονται από την περιοχή τα αδέσποτα σκυλιά. Όπως μας είπε κάτοικος της πε­ριοχής, τα σκυλιά αυτά ήταν μεν αδέσποτα, είχαν, όμως, επί της ουσίας «υιοθετηθεί» από κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, που τα τάιζαν και άφηναν πάντα στα πεζοδρόμια πιατάκια με ξηρά τροφή και νερό.
Ξαφνικά οι κάτοικοι που φρόντιζαν τα σκυλιά συ­νειδητοποίησαν ότι είχαν εξαφανιστεί και ότι η εξα­φάνιση τους δεν συνδεόταν με την «επιδρομή» άρ­ρωστων εγκεφάλων που πετάνε φόλες, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, αφού δεν βρή­καν πουθενά τα πτώματα τους.
Η εξαφάνιση των αδέσποτων δεν τους έβαλε σε υποψίες, δεν στάθηκε ικανή να τους αποκαλύψει την τραγική αλήθεια. Αυτό έγινε, όμως, όταν πριν από μερικούς μήνες άρχισαν να καταγράφονται στην περιοχή περιστατικά αρπαγής σκύλων από ορι­σμένους μετανάστες.Η πρώτη κάτοικος που μίλησε στο «Π» έχει σώ­σει δυο φορές το σκυλάκι της με τη βοήθεια κατα­στηματαρχών. Όπως μας είπε, επιλέγουν μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους και μικρόσωμα σκυλιά για να μπορέσουν να τα χειριστούν. Δεν είναι επιθετικοί, δεν χτυπούν τους ηλικιωμένους, αλλά προσπαθούν να τους αιφνιδιάσουν και, όταν δουν αντίδραση εί­τε από περαστικούς είτε από τον σκύλο, το βάζουν στα πόδια.
Περιστατικά αρπαγής έχουν σημειωθεί και έξο από σούπερ μάρκετ, όπου συνήθως οι ιδιοκτήτει σκύλων δένουν απέξω τα σκυλιά τους μέχρι να τε λειώσουν τα ψώνια τους. Τα συχνά κρούσματα έβο λαν σε σκέψεις τους κατοίκους, οι οποίοι διατηρού καλές σχέσεις με πολλούς από τους μετανάστες πο ζουν στην περιοχή. Μετανάστες ήταν, όπως μας λί νε, εκείνοι που τους ενημέρωσαν για τον λόγο πο εξαθλιωμένοι - πεινασμένοι άνθρωποι αρπάζου τα σκυλιά.Όπως μας είπαν κάτοικοι, για το πρωτόγνωρο φαινόμενο έχουν ενημερώσει και το αστυνομικό τμήμα, το οποίο είτε θεωρεί γραφικές τις καταγγελίες είτε σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού δεν μπ ρεί να κάνει τίποτε με την τρομακτική «έκρηξη της εγκληματικότητας στην περιοχή. Η καταγγελία τους, όπως λένε, δεν έχει να κάνει με τα ζωοφιλικά τους αισθήματα, αλλά με ένα πραγματικό γεγονός που τους ξεπερνά, αφού, για να φτάσουν άνθρωποι στο σημείο να κυνηγάνε σκύλους για φάνε, σημαίνει ότι έχουν ξεπεράσει ακόμη και τελευταίο στάδιο της απόγνωσης. ΠΗΓΗ:listonplace.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: