ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η χώρα κατέρρευσε και ο Γιωργάκης λέει ότι την σώζει. Για να δούμε πότε θα ξυπνήσουν τα πρόβατα που την κατοικούνε. Ίσως όταν τους τελειώσει και η τελευταία δεκάρα…




  • Kατά 21 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο μειώθηκε στις αρχές του 2011 ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στο - 44, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Grant Thornton μεταξύ 5.700 επιχειρήσεων σε 39 χώρες, τα αποτελέσματα της οποία δημοσιεύει η Wall Street Journal.

    Συνολικά στην Ευρωζώνη, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε 20 μονάδες, από το 2 στο 22.

    Στην Ιρλανδία, ο δείκτης υποχώρησε στο - 45 από το - 42 πέρυσι, ενώ στην Ισπανία σημείωσε βελτίωση από το - 56 στο - 50 αλλά παραμένει πολύ αρνητικός.

    Οι περισσότερο αισιόδοξες επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη είναι οι γερμανικές, όπου ο δείκτης αυξήθηκε κατά 37 μονάδες σε σχέση με τις αρχές του 2010 και έφθασε στο 75.

    Στη Φινλανδία ο δείκτης αυξήθηκε 67 μονάδες και από αρνητικός -10 έγινε θετικός 57, ενώ και στο Βέλγιο καταγράφηκε μεγάλη άνοδος από το 13 στο 45.

    "Υπάρχουν ισχυρά αποκλίνοντα επίπεδα εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε σημαντικά η αισιοδοξία στην Ευρωζώνη πέρυσι", δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Grant Thornton.                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: