ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καμαρώστε κάτι αριστερούς του πρωκτού. Ε λοιπόν αν είναι να επιλέξουμε μεταξύ τέτοιων αριστερών συμμάχων του Γιωργάκη, επιλέγουμε χούντα… ΠΗΓΗ ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ: Καμαρώστε κάτι αριστερούς του πρωκτού. Ε λοιπόν αν είναι να επιλέξουμε μεταξύ τέτοιων αριστερών συμμάχων του Γιωργάκη, επιλέγουμε ΧΟΥΝΤΑ…

Κοινός υποψήφιος της Κεντροαριστεράς θα είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, Γ. Καμίνης, στον Δήμο της Αθήνας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από το Μαξίμου αλλά και το περιβάλλον του Φώτη Κουβέλη, προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα διερευνώνται εξονυχιστικά τα αποτελέσματα των πλέον πρόσφατων δημοσκοπήσεων στην Αττική, προκειμένου να μεθοδευτεί και η επικοινωνιακή προώθηση του κοινού υποψηφίου.

Η επίσημη απόφαση θα ληφθεί εντός των επομένων ημερών, αλλά ήδη βρίσκονται εν εξελίξει οι διμερείς επαφές. Κομβική ήταν η χθεσινή συζήτηση που είχε ο Φώτης Κουβέλης τόσο με ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης όσο και με το Μαξίμου, καθώς και η προσωπική επαφή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, τόσο για την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη όσο και για ζητήματα που αφορούν σε ευρύτερη συνεννόηση εντός του πλαισίου της Κεντροαριστεράς, εν όψει κρίσιμων εξελίξεων.


«Αλλάζει το σκηνικό στην εσωτερική πολιτική σκηνή και ανατρέπονται δεδομένα στον χάρτη της ευρύτερης περιοχής» δηλώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.


«Είναι πολύ δύσκολο για το ΠΑΣΟΚ να απορρίψει την πρόταση του Φώτη Κουβέλη ως προς την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη, αν πραγματικά επιθυμεί να αλλάξει το γκρίζο τοπίο της Αθήνας. Ο Γ. Καμίνης βρίσκεται στη Δημοκρατική Αριστερά, δεν είναι του ΠΑΣΟΚ. Είναι όντως υπερκομματική υποψηφιότητα. Η απόρριψή του θα σημαίνει άρνηση της Ιπποκράτους σε οποιαδήποτε προοπτική πραγματικής συνεργασίας στον χώρο της Κεντροαριστεράς σε όλα τα επίπεδα. Δύσκολα, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αρνηθεί μία τέτοια πρόταση». Με αυτά τα λόγια κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν την Πέμπτη τις εξελίξεις στο «Μέτωπο της Αθήνας» και σημείωναν πως ο αντιπερισπασμός που επιχειρήθηκε με τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης που έδινε πολύ χαμηλό ποσοστό αναγνωρισιμότητας του Γ. Καμίνη (μόνον 4%) «ήταν κάτι που διακινήθηκε κατά κύριο λόγο στο Περιστύλιο της Βουλής από πρόσωπα που εκφράζουν διαχρονικά τις θέσεις και τις προθέσεις του σημερινού δημάρχου της Αθήνας».


Την ώρα που η εκλογική συνεργασία στον Δήμο της Αθήνας με τη συγκρότηση Κεντροαριστερού μετώπου βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επισημοποίηση των πολιτικών προθέσεων των κεντροαριστερών συνιστωσών, το πολιτικό κλίμα οξύνεται εντός της ίδιας της Αριστεράς. Η επανεμφάνιση του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος, προφανώς, θα προταθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής αποτελεί προάγγελο έντονης σύγκρουσης μεταξύ του χώρου του Συνασπισμού από τη μία και της Δημοκρατικής Αριστεράς από την άλλη. « Για έναρξη βρόμικου πολέμου» κάνουν λόγο στελέχη της μέχρι και πρόσφατα Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ που αποχώρησαν, για να συγκροτήσουν νέο κόμμα. Από την άλλη, έντονος φαίνεται να είναι ο εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου, λόγω δυστοκίας ως προς της ανεύρεση υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, την ώρα που πολλά στελέχη, τα οποία μάλιστα πρωτοστάτησαν στην αντιπαράθεση με τον Φώτη Κουβέλη προσωπικά, ανησυχούν για τις διαφαινόμενες διεργασίες που έχουν δρομολογηθεί εντός της Αριστεράς και οι οποίες, ενδεχομένως, να «αποβούν μοιραίες» για τον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: