ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Δύο διαφορετικοί κόσμοι


Στην διπλανή φωτογραφία βλέπουμε τον διάσημο καλαθοσφαιριστή της Εθνικής Η.Π.Α. να παρατηρεί επίμονα τον Εύζωνα κατά την διάρκεια επίσκεψης της αμερικάνικής ομάδας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με σκοπό να σχολιάσει κάποια ενδεχόμενη και μη προβλεπόμενη κίνηση του στρατευμένου, κάτι που τελικά δεν κατάφερε να πετύχει.
Αν εξαιρεθεί το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη στάση του τουρίστα αυτού ξεπερνάει τα επιτρεπτά όρια βάσει των κανονισμών του Λόχου Ευζώνων (που όπως ολόκληρος ο στρατός της Ελλάδος σιγά-σιγά κατρακυλάει και δυστυχώς), καθώς κι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον φρουρό και ουσιαστικά τον προκαλεί, δεχόμαστε την φωτογραφία αυτή ως χαρούμενη, αστεία, και συγχρόνως αξιοθαύμαστη όσον αφορά την στάση και την ακεραιότητα του συγκεκριμένου Εύζωνα.

Τι άλλο όμως κρύβει η φιλοσοφία αυτής της φωτογραφίας; Θα μπορούσε για παράδειγμα κάποιος να σκεφτεί ότι ο αφροαμερικανός αυτός, που στην γη της επαγγελίας (βλέπε Αμερική) βρέθηκαν χωρίς καν να το έχουν αντιληφθεί οι πρωτόγονοι πρόγονοί του, μπορεί σήμερα βάσει ενός παιχνιδιού που έγινε άθλημα και εμπόριο να απολαμβάνει μεγάλη δόξα και πολλά χρήματα εκμεταλλευόμενος την κλίση του συγκριτικά με τους υπολοίπου. Σε αντίθεση αυτού, ο φτωχός γόνος των φτωχών Ελλήνων που τιμάει τους προγόνους του που θυσιάστηκαν με την ίδια στολή για να μπορεί να ζει τώρα ελεύθερος, δεν κατέχει όπως θα έπρεπε τον ασύγκριτο θησαυρό, την ιστορία και τα επιτεύγματα του λαού του, την φιλοσοφία, το πνεύμα και τις επιστήμες από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα, διότι κάποιοι προδότες στις μέρες μας φρόντισαν να αποστειρώσουν την ζωή του από όλα αυτά και σε αντάλλαγμα του έδωσαν μια ζωή με παντελή έλλειψη πνευματικότητας και χαρακτήρα, μια ζωή γεμάτη από αβεβαιότητα και ταπείνωση.
Σε ποιο διευρημένα επίπεδα, ο αφροαμερικανός συμβoλίζει τις ίδιες τις Η.Π.Α., με τα NIKE του, τα λεφτά του, την Coca Cola του και τους πολυεθνικούς σπόνσορές του, που οι ίδιες έχουν σαν αυτοσκοπό να εξοντώσουν οτιδήποτε διαφορετικό, οτιδήποτε παραδοσιακό και δημιουργημένο από μικρές, αγνές, όμορφες και πάνω από όλα ελεύθερες κοινωνίες, θέλουν να εξοντώσουν κάθε τι μας θυμίζει το παρελθόν μας ακριβώς επειδή θέλουν ένα μέλλον για εμάς στα δικά τους και μόνο μέτρα. Οι Η.Π.Α. με τον “εκλεκτό” λαό στα ηνία είναι που με το βλέμμα τους και την επιβολή τους δεν αφήνουν το περιθώριο σε κανένα αληθινό Έθνος να ανασάνει (οι Η.Π.Α. είναι κράτος μεταναστών, όχι Έθνος), καθώς δεν του επιτρέπουν τίποτε πέρα από αυτό που ορίζουν αυτές.
Μπορεί ο Έλληνας να σταθεί εξ ίσου ακέραιος, όρθιος και δυνατός; Μπορεί ο Έλληνας να κρατήσει σφικτά το παρελθόν του χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν να το διαστρεβλώσει, και να εξασφαλίσει ένα λαμπρό και όμορφο μέλλον; Εμείς, άσχετα με τους καιροσκόπους και γλυώδεις της πολιτικής ζωής, άσχετα με την χαοτική διαφορά δυναμικότητας και τα αρνητικά προγνωστικά, για αυτό αγωνιζόμαστε.
ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: